اثر افزودنی پودر کنگرفرنگی بر پارامترهای رشد، غلظت کلسترول خون، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی در جوجههای گوشتی
الموضوعات :
فرنگ روزمهر
1
,
اردشیر محیط
2
,
محمود خوشسکه
3
,
محمد حسنزاده
4
1 - دانشگاه علوم کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشجوی دوره دکتری، ساری، ایران.
2 - دانشگاه گیلان، دانشکده کشاورزی، استادیار گروه علوم دامی، گیلان، ایران.
3 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، دانش آموخته دانشکده دامپزشکی، کرج، ایران.
4 - دانشگاه تهران، دانشکده دامپزشکی، استاد گروه بیماریهای طیور، تهران، ایران.
تاريخ الإرسال : 22 الثلاثاء , رمضان, 1434
تاريخ التأكيد : 26 الثلاثاء , شعبان, 1435
تاريخ الإصدار : 23 الخميس , رجب, 1435
الکلمات المفتاحية:
جوجه گوشتی,
کلسترول,
پودر کنگر فرنگی,
سرعت رشد,
پاسخ ایمنی,
صفات لاشه,
ملخص المقالة :
تاثیر پودر کنگرفرنگی بر پارامترهای رشد، پاسخ ایمنی، غلظت کلسترول خون و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی، در دو آزمایش مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایش اول از این افزودنی در 3 سطح (صفر، 100 و 200 گرم در تن) به مدت سه هفته از 21-1 روزگی و در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار و هر تکرار شامل 10 قطعه جوجه استفاده گردید. برای این منظور تعداد 150 قطعه جوجه گوشتی مخلوط دو جنس از سویه راس 308 تهیه و به شکل تصادفی به تیمارها منتسب شدند. در پایان هر هفته، پرندگان به طور انفرادی وزن کشی شده و ضریب تبدیل غذایی آنها محاسبه گردید. در روز 21 به منظور تعیین غلظت کلسترول سرم، در هر تیمار از 15 پرنده خونگیری به عمل آمد و در روز 42 (پایان دوره) 5 پرنده از هر گروه بهطور تصادفی انتخاب و برای بررسی خصوصیات لاشه کشتار شدند. در آزمایش دوم، تاثیر پودر کنگرفرنگی یا APC(Artichoke premix concentrated) به میزان 150 گرم در تن، بر پارامترهای رشد و پاسخهای ایمنی جوجه گوشتی در شرایط یک مزرعه تجاری با ظرفیت 20000 قطعه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش اول نشان داد که استفاده از APCدر سطح 200 گرم در تن باعث افزایش معنیدار وزن جوجهها در هفتههای اول و ششم شد، ضمن اینکه سبب بهبود معنیدار ضریب تبدیل غذایی نیز گردید. سطح کلسترول خون تیمارهایی که از APCاستفاده میکردند، نسبت به تیمار شاهد کاهش معنیداری نشان داد. از نظر صفات لاشه نیز استفاده از این محصول سبب افزایش معنی دار میانگینهای وزن اجراء مختلف لاشه و کاهش معنیدار وزن چربی محوطه بطنی نسبت به تیمار شاهد گردید. از طرفی در شرایط تجاری، استفاده از این مواد سبب بهبود پارامترهای رشد و پاسخ ایمنی جوجهها گردید، هر چند این تفاوتها در شرایط مزرعه تجاری معنیدار نبود.
المصادر:
Abd-Elmoneim, M. and Sharaf-Eldin, A.E. (2002). Studies on the effect of some agricultural treatments on growth and productively of artichoke (Cynara Cardunculus var. Scolymus L. Firori) and their relation to earliness and physical and chemical characters of heads. PhD dissertation. University of Munchen.
Ahmadi Mahmoodabadi, N. (2008). The effects of hydro alcoholic extracts of dill (Anethum Graveolens L.) and artichoke (Cynara Scolymus) against type 1 diabetes mellitus. Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants, 24(3): 333-341.
Bedford, M.R. (2000). Removal of antibiotic growth promoters from poultry diets: implications and strategies to minimize subsequent problems. World Poultry Science, 56: 347-354.
Bonomi, A., Bonomi, B.M. and Quarantelli, A. (1999). The use of dehydrated artichoke leaf meal (Cynara Scolymus L.) in duck feeding. Ricista-di-Avicoltura, 68: 38-43.
Deniz, G., Turkmen, I.I., Orhan, F. and Biricik, H. (2006). Effect of hepabial cornitine supplemented to drinking water on the performance of broilers under different stress. Revue Medicine Veterinary, 157(3): 115-120.
Dong, X.F., Goa, W., Tong, J.M., Jia, H.Q., SA, R. N. and Zhang, Q. (2007). Effect of polysavon (Alfa extract) on abdominal fat deposition and immunity in boiler chickens. Poultry Science, 86: 1955-1959.
Eeckhaut, V., Van Immerseel, F., Dewulf, J. and Pasmans, F. (2008). rabinoxylooliigosaccharides from wheat bean inhibit salmonella colonization in broiler chickens. Poultry Science, 87: 2329-2334.
Fintelmann, V. (1996). Therapeutic profile and mechanism of action of artichoke leaf extract. hypolipidemic, antioxidatant, hepatoprotective and choleretic properties. Phytomedicine, 1: 50-53.
Halery, D., Ceyra, A. and Barak, M. (2000). Early starvation affects satellite cell anti-androgen on growth of chicks, embryos and embryonic muscle characteristics. Poultry Science, 78: 1006-1013.
Kurkure, N.V., Pawar, S.P., Kognole, S.M., Bahandarkar, A.G., Ganorkar, A.G. and Kalorey, D.R. (2000). Ameliorate effect of turmeric (Crcuma longa) in induced aflatoxicosis in cockerels. Indian Journal of Veterinary Pathology, 24: 26-28.
Mcc Cann, M.E.E., Newell, E., Preston, C. and Forbes, K. (2006). The use of mannan-oligosaccharides and / or tannin in broiler diets. International Journal of Poultry Science, 5(9): 873-879.
Megias, M.D., Cherney, J.H. and Cherney, D.J.R. (1997). Effects of phenolic compounds in cell walls of orange and artichoke by-product silage in vitro digestibility. Journal of Applied Animal Research,12(2): 127-136.
Nadia, L.R., Zeinab, M., Abdo, A. and Hassan, R.A. (2007). Effect of feeding Artichoke leaves meal on productive and reproductive performance of Mandarah hens. International Journal of Poultry Science, 6(11): 826-834.
Stoev, S.D., Anguelov, G., Ivanov, I. and Pavlo, D. (2000). Influence of OA and extract of artichoke on the vaccinial immunity and health in broiler chicks. Experimental and Toxicologic Pathology, 52: 43-55.
Stoev, S.D., Stefanov, M., Denev, S., Radic, B., Domijan, A.M. and Peraica, M. (2004). Experimental mycotoxicosis in chickens induced by ochratoxin and penicillic acid and intervention with natural plant extracts. Veterinary Research Communications. 28(8): 727-746.
Thitaram, S.N., Chung, C.H., Day, D.F., Hinton, A., Bailey J.S. and Siragusas G.R. (2005). Isomaltooligosaccharide increase cecal bifidobacterium population in young broiler chickens. Poultry Science, 84: 998-1003.
Wang, M., Simon, J.E., Aviles, I.F., Zheng, K. and Tadmor, Y. (2003). Analysis of antioxidative phenolic compounds in Artichoke (Cynara Scolymus L.). Journal of Agricultural Food Chemistry, 51: 601-608.
Wojcicki, J. (1978) Effect of 1, 5-dicaffeylquinic acid (Cynarin) on cholesterol levels in serum and liver of acute ethanol-treated rats. Drug Alcohol Dependence, 3: 143-145.
Zeinab, M., Abdo, A., Nadia L.R. and Nessrin A.S. (2007) The effect of Artichoke leaves meal on the utilization of dietary energy for broiler chicks.International Journal of Poultry Science, 6(12): 973-982.