غنیسازی نائوپلیوس آرتمیا ارومیانا با جلبک نانوکلروپسیس اکولاتا و ایزوکرایسیس گالبانا
الموضوعات : نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروریسما کرمی فر 1 , قباد آذری تاکامی 2 , محمود حافظیه 3
1 -
2 -
3 -
الکلمات المفتاحية: غنیسازی, واژههای کلیدی: آرتمیای ارومیه, نانوکلروپسیس اکولاتا, ایزوکرایسیس گالبانا,
ملخص المقالة :
چکیدهاین پژوهش با هدف تأثیر جلبکهای نانوکلروپسیس اکولاتا (Nannochloropsis oculata) و ایزوکرایسیس گالبانا (Isochrysis galbana) بر افزایش درصد اسیدهای چرب غیراشباع بهخصوص اسیدهای چرب EPA (ایکوزاپنتانوئیک اسید) و DHA (دیکوزا هگزانوئیک اسید) در آرتمیای ارومیه (Artemia urmiana) انجام شد. بهمنظور بهینهسازی ترکیب غذایی آرتمیا ارومیانا و به دنبال آن افزایش ارزش غذایی آن بهعنوان غذای زنده مورد استفاده در آبزیپروری، غنیسازی بهخصوص در مرحله نائوپلیوس بسیار رایج است. در این آزمایش نتایج تأثیر استفاده از دو نوع ریز جلبک بالا با توجه به ترکیب غذایی آنها، در بازههای زمانی مختلف (2، 4 و 6 ساعت بعد از جذب کیسه زرده نائوپلیوس آرتمیا) بهمنظور افزایش ارزش غذایی نائوپلیوس نامبرده (در شرایط فیزیکوشیمیایی: شوری 15-10 گرم در لیتر، دمای 26-25 درجه سانتیگراد، pH 5/8-8 و نور 2000 لوکس) با تأکید بر EPA و DHA مورد بررسی و با گروه شاهد (گروه گرسنگی داده شده در هنگام غنیسازی تیمارها)، نائوپلیوس آرتمیا بلافاصله بعد از تخمگشایی و همچنین بلافاصله بعد از جذب کیسه زرده مقایسه گردید. نتایج غنیسازی نشان میدهد که بهترین زمان برای غنیسازی نائوپلی آرتمیا با جلبکهای مورد نظر 2 ساعت پس از جذب کیسه زرده میباشد. نتایج نشان داد که میزان EPA و DHA بهترتیب در گونه ایزوکرایسیس گالبانا 74/1 و 13/0 میلیگرم در گرم وزن خشک و در گونه نانوکلروپسیس اکولاتا بهترتیب 218/1 و 22/0 میلیگرم در گرم وزن خشک بود. به این ترتیب بهترین گونه جلبک برای افزایش میزان EPA ایزوکرایسیس گالبانا با میزان 74/1 میلیگرم در گرم وزن خشک و در مورد افزایش DHA جلبک نانو کلروپسیس اکولاتا با میزان 22/0 میلیگرم در گرم وزن خشک میباشد و نسبت بین DHA/EPA: 12/0 میباشد که بین نمونههای بالا در مورد EPA و DHA و نسبت بین آنها در مقایسه با نمونه شاهد از نظر آماری اختلاف معنیدار وجود دارد.
_||_