مرور اجمالی بر کیفیت آب های معدنی بطری شده
الموضوعات : کاربرد شیمی در محیط زیستاحمد اصل هاشمی 1 , غلام احسین صفری 2
1 - گروه آموزش بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تبریز
2 - گروه آموزش بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تبریز
الکلمات المفتاحية: کیفیت آب, آب بطری شده, آبآشامیدنی, آبمعدنی,
ملخص المقالة :
زمینه و هدف: تأثیر حیاتبخش آب بر روی توسعه و زندگی از یک سو و افزایش جمعیت و رشد مصارف کشاورزی، خانگی و صنعتی و کمبود این ماده حیاتی در کشورهای خشک و نیمهخشک (مثل ایران) از سوی دیگر سبب شده است تا استفاده بهینه از آب در مصارف مختلف شرب، بهداشت، کشاورزی و... صورت گیرد و دغدغه بسیاری از سیاستگذاران و مجریان بخش آب کشور باشد و استفاده از آب بستهبندی شده به عنوان یک راهکار جدی در توزیع عادلانه و بهداشتی آب مورد توجه قرار گیرد.مواد و روشها: تحقیق به صورت توصیفی است و پارامترهای کیفی آب های معدنی با استفاده از روشهای استاندارد اندازهگیری گردید. پارامترهای موردنظر شامل PH ، هدایت الکتریکی، TDS، نیترات، نیتریت، فلوراید، HPC،کل کلی فرم میباشد و آبهای بطری شدهی دماوند، واتا، کانی بل ، سیلوانا ، اسپوتا، بیدستان سنجش شدند.یافتهها: نتایج نشان داد که اغلب آبهای بطری شده مورد سنجش از نظر پارامترهای کیفی با استانداردهای جهانی سازگاری داشتند.بحث و نتیجهگیری: در نهایت نتایج حاصله بیانگر این موضوع بود که از بین 8نوع آب بطری شده مورد آزمایش، آبآشامیدنی اسپوتا از نظر میکروبیولوژی، و کانی بل از نظر ترکیبات شیمیایی بهترین کیفیت را دارد.
_||_