تاثیر دمای نگهداری و روش استخراج در میزان کلروفیل درگیاه یونجه (.Medicago sativa L)
الموضوعات :
1 - گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران
الکلمات المفتاحية: کلروفیل, رنگ طبیعی, استون, دی متیل سولفوکسید, دی متیل فرمامید,
ملخص المقالة :
مقدمه: از آنجا که سنتز برخی ترکیبات شیمیایی سخت و هزینهبر است، یافتن راههایی برای تقویت تولید آنها در گیاهان ضرورت دارد. یکی از این مواد، ترکیبات رنگی میباشد. کلروفیل به عنوان یک رنگدانه طبیعی، نقش مهمی در ظاهر رنگ سبز گیاهان ایفا میکند. این رنگ در صنایع غذایی، آرایشی و ... استفاده میشود.هدف از این تحقیق تاثیر نحوه نگهداری و روش استخراج در میزان کلروفیل در گیاه یونجه میباشد. مواد و روشها: پس ازکشت بذرهای گیاه یونجه، بخش هوایی گیاه جهت آنالیزهای بیوشیمیایی برداشت گردید و در دماهای مختلف (دمای 4 و20- ) نگهداری شد. سپس کلروفیل با استفاده از حلالهای استون و اتانول به روش سائیدن و حلالهای متانول، DMSO و DMF به روش خیساندن استخراج و سپس میزان آن با اسپکتروفتومتر در طول موج های مربوطه اندازه گیری شد.نتایج و بحث: بر اساس نتایچ بدست آمده میتوان گفت حلال استون با توانایی بالا و تولید مقدار غلظت کلروفیل استخراجی بیشتر نسبت به دیگر حلالها، به عنوان حلال مناسب انتخاب شد. همچنین نمونههای نگهداری شده در دمای 20-، به دلیل احتمال تخریب کمتر، میزان کلروفیل بیشتری نشان دادند. نتیجهگیری: نگهداری اندام هوایی گیاه در20- میزان کلروفیل بیشتری را نسبت به 4 درجه سانتیگراد حفظ میکند و استخراج کلروفیل بهروش ساییدن در استون در مقایسه با حلالهای دیگر دارای عملکرد بهتری دارد.
_||_