غذای پایدار، محور اصلی توسعه
الموضوعات : مجله فرآوری و ایمنی مواد غذاییسمیه فرهنگ هولیقی 1 , فاطمه حیدری دالنجان 2 , آیلین بهداشتی خسروشاهی 3
1 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق
2 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق
3 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق
الکلمات المفتاحية: نوآوری, آب, کشاورزی, کلمات کلیدی: ایمنی مواد غذایی, امنیت مواد غذایی,
ملخص المقالة :
ایمن بودن مواد غذایی یکی از بزرگترین مسائل عمومی است که موردتوجه بسیاری از کارشناسان در سراسر جهان قرارگرفته است. خطرات میکروبیولوژی، شیمیایی و فیزیکی میتواند منجر به ایجاد مشکلاتی در حیطه امنیت مواد غذایی شود. بهمنظور مقابله با این دسته از مشکلات و حفاظت از سلامت مصرفکننده، روشهای تشخیصی سریع، مطمئن و قابلاستقرار میدانی با الزامات مختلف موردنیاز است. یکی از اقدامات ضروری برای پیشگیری از ایجاد آن و تضمین ایمنی مواد غذایی است. عوامل مؤثر بر تأثیر تغذیه بهینه و مثبت شامل استفاده از مداخلات چندجزیی و رویکردهای حساس به جنسیت و مشارکتی است که همهی زمینهها را در نظر میگیرد. از یکسو، به دلیل بیماریهای منتقلِ از مواد غذایی به بشر و ایجاد اختلال در سلامت انسان، توانایی تشخیص وجود آلودگی در مواد غذایی و آب (سالم از ناسالم) از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
_||_