تأثیر 6-بنزیلآمینوپورین و متیل جاسمونات در بهبود عملکرد و کیفیت توتفرنگی رقم آلبیون
الموضوعات :فرزاد عسگری 1 , سپیده کلاته جاری 2 , بابک متشرع زاده 3 , مرضیه قنبری جهرمی 4 , وریا ویسانی 5
1 - گروه تخصصی علوم باغبانی و زراعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2 - گروه تخصصی علوم باغبانی و زراعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
3 - گروه علوم و مهندسی خاک، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
4 - گروه تخصصی علوم باغبانی و زراعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
5 - گروه تخصصی علوم باغبانی و زراعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
الکلمات المفتاحية: محتوای فنول کل, ماندگاری میوه, محتوای آنتوسیانین کل, محلولپاشی گیاه,
ملخص المقالة :
بهمنظور بررسی تأثیر 6-بنزیلآمینوپورین (6-BAP) و متیل جاسمونات (MJ) بر ویژگیهای مختلف کمی و کیفی توتفرنگی رقم آلبیون، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانهای واقع در شهرستان دماوند اجرا شد. فاکتور اول، 6-BAP در دو سطح (شاهد و 100 میلیگرمدر لیتر) و فاکتور دوم،MJ در سه سطح (شاهد، 100 و 200 میکرومولار) بود. بوتهها در مرحله رشد رویشی دو بار با 6-BAP و در مرحلة زایشی سه نوبت با MJ محلولپاشی شدند. بر اساس نتایج، کاربرد 6-BAP در مرحلة رویشی، باعث تولید بوتههایی با تعداد برگ بیشتر و بزرگتر و طوقههایی قطورتر شد. بالاترین تعداد و وزن میوه، شاخص سبزینگی برگ، شاخص طعم، آنتوسیانین کل و طول عمر میوه، مربوط به تیمار 100 میلیگرمدر لیتر 6-BAP در شرایط استفاده از 200 میکرومولار MJ بود. کاربرد سیتوکینین توأم با هر یک از غلظتهای MJ، باعث بهبود معنیدار عملکرد بوته و سفتی بافت میوه نسبت به شاهد شد. بنابراین، میتوان بهرهگیری پیشازبرداشت از این تنظیمکنندههای رشد گیاهی را برای افزایش میزان تولید، بهبود کیفیت میوهها و افزایش عمر پسازبرداشت این محصول آسیبپذیر پیشنهاد نمود.
_||_