بررسی فعالیت ضد میکروبی پپرین جدا شده از فلفل سیاه بر روی استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از حلق و بینی
الموضوعات : فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذاییسعیده سعیدی 1 , مهدی جهانتیغ 2 , رضوانه بهزادمهر 3 , زهرا بیگمی 4
1 - کارشناسی ارشد، پژوهشکده زیستفناوری کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
2 - دانشیار، کلینیکال پاتولوژی، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ملی زابل، زابل، ایران
3 - دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
4 - استادیار، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
الکلمات المفتاحية: Staphylococcus aureus, استافیلوکوکوس اورئوس, الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی, Antibiotic resistance pattern, پیپرین, piperine,
ملخص المقالة :
به دلیل مقاومت روزافزون باکتری های بیماری زا به آنتی بیوتیک های رایج، محققین در پی یافتن عوامل ضد میکروبی با منشاء گیاهی به عنوان داروهای جایگزین می باشند. هدف از این مطالعه بررسی فعالیت ضد میکروبی پپرین جدا شده از فلفل سیاه بر روی استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از حلق و بینی است. نمونه برداری از نواحی حلق و بینی بیماران انجام و تعداد 9 سویه استافیلوکوکوس اورئوس جدا و خالص سازی گردید. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) در شش غلظت با روش رقیق سازی در محیط مایع بر روی باکتری تعیین شده حساسیت سویه ها به چند آنتی بیوتیک با روش استاندارد دیسک دیفیوژن کربی- بائر بیوگرام ارزیابی گردید. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که کمترین غلظت مهارکنندگی برابر با 8 میکروگرم بر میلی لیتر بوده است که یک سویه مهار شده است در حالی که بیشترین غلظت 512 میکروگرم / میلی گرم بوده که یک سویه مهار شده است. استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده بیشترین مقاومت به تری متوپریم (8/88%)، آمپی سیلین (7/77%)، تتراسیکلین (7/77%)، اریترومایسین(6/66%) و سفتازیدیم (2/22%) بوده است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که پیپرین موجود در فلفل سیاه دارای اثر مهاری بسیار قوی بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از حلق و بینی دارد.
_||_
1- Ravindran P. Black pepper: Piper nigrum CRC Press, Boca Raton, Fla. 2003; ISBN 9789057024535.
2- Hirasa K, Takemasa M. Spice science and technology CRC Press, Boca Raton, Fla. 1998; ISBN 9780824701444.
3- Kozukue N, Park MS, Choi SH, Lee SU, Ohnishi-Kameyama M, Levin CE, et al. Kinetics of light-induced cis-isomerization of four pipe-rines and their levels in ground black peppers as determined by HPLC and LC/MS.J Agric Food Chem, 55;2007:7131-7139. 10.1021 /jf070831p.
4- Zachariah TJ, Parthasarathy VA. Black pep-per. Chem spices. 196; 2008: 21. ISBN-13:9781 845934057.
5- Pruthi JS. Major spices of India: crop manage-ment and post-harvest technologyMajor Spices India Crop Manag Post-Harvest Technol; 1993.
6- Correa EA, Högestätt ED, Sterner O, Eche-verri F, Zygmunt PM.In vitro TRPV1 activity of piperine derived amides. Bioorg Med Chem. 2010;18: 3306-3299.
7- Hlavačková L, Janegová A, Uličná O, Janega P, Černá A, Babál P. Spice up the hypertension diet-curcumin and piperine prevent remodeling of aorta in experimental L-NAME induced hypertension. Nutr Metab (Lond). 2011;8:72.
8- Pradeep CR, Kuttan G. Effect of piperine on the inhibition of lung metastasis induced B16F-10 melanoma cells in mice. Clin Exp Metastasis. 2002;19:703-708.
9- Li S, Lei Y, Jia Y, Li N, Wink M, Ma Y. Piperine, a piperidine alkaloid from Piper nigrum re-sensitizes P-gp, MRP1 and BCRP dependent multidrug resistant cancer cells.Phytomedicine. 2011;19:83-87.
10- Meghwal M, Goswami TK. Piper nigrum and piperine: an update Phyther Res. 2013;27: 1121-1130.
11- Zarai Z, Boujelbene E, N. Ben S, Gargouri Y, Sayari A. Antioxidant and antimicrobial activities of various solvent extracts, piperine and piperic acid from Piper nigrum. LWT-Food Sci Technol. 2013;50: 634-641.
12-Tavares WS, Cruz I, Petacci F, Freitas SS, Serratilde JE, Zanuncio JC. Insecticide activity of piperine: Toxicity to eggs of Spodoptera frugiperda (Lepidoptera: Noctuidae) and Diat-raea saccharalis (Lepidoptera: Pyralidae) and phytotoxicity on several vegetables. J Med Plants Res. 2011;5:5301-5306.
13-Storz P. Reactive oxygen species in tumor progression. Front Biosci. 2005;10: 1881-1896.
14-Bano G, Amla V, Raina RK, Zutshi U, Cho-pra CL. The effect of piperine on pharm-acokinetics of phenytoin in healthy volunteers. Planta Med. 1987;53:568-569.
15-Khatri S, Ahmed FJ, Rai P. Formulation and evaluation of floating gastroretentive capsules of acyclovir with piperine as a bioenhancer. Pharma Innov. 2015;3: 78.
16-Khatri S, Awasthi R. Piperine containing floating microspheres: an approach for drug targeting to the upper gastrointestinal tract. Drug Deliv Transl Res. 2016;6: 299-307.
17-Schito GC. The importance of the deve-lopment of antibiotic resistance in Staphylo-coccus aureus. Clinical Microbiology and Infec-tion. 2006; 12(1): 3-8.
18-Ehling-Schulz M, Fricker M, Scherer S. Bacillus cereus the causative agent of an emetic type of food-borne illness molecular nutrition and food research. 2004; 48(7): 87-479.
19-Bode LG, Kluytmans JA, Wertheim HF, Bogaers D, Vandenbroucke-Grauls CM, et al. Preventing surgical-site infections in nasal carr-iers of Staphylococcus aureus. The New England journal of medicine. 2010; 362(1): 9-17.
20-Zhu J, Lu C, Standland M. Single Mutation on the surface of Staphylococcus aureus A can disrupt its dimerization. Biochemistry. 2008; 47(6): 74-1667.
21-Mohsenipour Z, Hassanshahian M. Com-parison of Antimicrobial Effects of Pomegranate Alcohol Extract on Single and Biofilm Form of Six Pathogenic Bacteria. Journal of Babol Univ-ersity of Medical Science. 2014; 17(1):77-84.
22-Mirza ZM, Kumar A, Kalia NP, Zargar A, Khan IA. Piperine as an inhibitor of the Mde A efflux pump of Staphylococcus aureus. Journal of Medical Microbiology. 2011; 60: 1472-1478.
23-Zarin Qalam Moghadam C, Sattari M, Zarin Qalam M. Effect of alcoholic extract of black pepper, red pepper and Shirazi thyme on inh-ibition of Staphylococcus aureus DNase enzyme. Medicinal Plants.1386; 6(12).