بررسی آلودگی استافیلوکوکوس اورئوس در پنیرهای سنتی شهرستان کرج
الموضوعات :
فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی
نازنین خاکی پور
1
,
حامد محمدی
2
1 - استادیار، گروه کشاورزی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
2 - دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
تاريخ الإرسال : 18 الأحد , ذو الحجة, 1443
تاريخ التأكيد : 12 الخميس , صفر, 1444
تاريخ الإصدار : 25 الثلاثاء , محرم, 1444
الکلمات المفتاحية:
مناطق,
پنیر,
کرج,
استافیلوکوکوس اورئوس,
آلودگی میکروبی,
ملخص المقالة :
پنیر فراورده ای است متشکل از چربی و پروتئین شیر، به همراه کلسیم و فسفری که به صور مختلف با پروتئین شیر ترکیب شده اند. با توجه به اهمیت مصرف پنیر در بین مردم ایران و با توجه به این که این محصول یکی از مهمترین فراورده های لبنی است و براساس آمارهای موجود حدود 20 درصد شیر تولیدی کشور در بخش صنایع لبنی تبدیل به پنیر می شود که از این مقدار سهم تولید پنیر سنتی در حدود 80 درصد می باشد، هدف از این تحقیق، ارزیابی میزان آلودگی پنیرهای سنتی عرضه شده در مناطق مختلف شهرستان کرج بود. مطالعه حاضر از نوع توصیفی- مقطعی، در تابستان 1398 با نمونه برداری از بخش های مختلف شمال، غرب، شرق، جنوب و مرکز شهرستان کرج انجام شد. چهار نوع پنیر فله لیقوان تبریز، لاکتیکی، سفید و گچی در پنج منطقه جغرافیایی با چهارتکرار، از نظر وجود باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفت. مطالعه حاضر نشان از آلودگی پنیرهای سنتی عرضه شده در شهرستان کرج و مناطق مختلف آن دارد، اگرچه که میزان آلودگی در غرب شهرستان، از سایر مناطق بیشتر بوده است. در بین مناطق، منطقه شرق با کمترین میزان آلودگی در بین سایر مناطق و وجود آلودگی تنها در پنیر گچی، به عنوان کم خطر ترین منطقه شناسایی شد. در مقابل وجود آلودگی بالا در هر چهار نوع پنیر مورد مطالعه در غرب شهرستان کرج، این بخش از شهرستان کرج را بر اساس نتایج این تحقیق به عنوان پرخطرترین منطقه در مصرف پنیرهای سنتی معرفی کرد.
المصادر:
CDIC (Canadian Dairy Information Cent-re) [Accessed January 5, 2015]; Global consumption per capita of dairy products: Total cheese consumption. 2014. http:// www.dairyinfo.gc.ca/index_e.php?s1=dfffcil&s2=cons&s3=consglo&s4=tc-ft.
2.Goldin BR. Gorbach SL. Probiotics for humans. In: Fuller R, editor. Probiotics The scientific basis. Chapman & Hall; London, UK. 1995:355-376.
http://dx.doi.org/10.1007/978-94-011-2364-8_13.
USDA/ARS (U.S. Department of Agricu-lture/Agricultural Research Service) [Acce-ssed January 5, 2015]. National nutrient database for standard reference release 27. 2011.
http://ndb.nal.usda.gov/ndb/
Mozaffarian D. Cao H. King IB. Lemaitre RN. Song X. Siscovick DS. Hotamisligil GS. Trans-palmitoleic acid, metabolic risk factors, and new-onset diabetes in U.S. ad-ults: A cohort study. Annals of Internal Med-icine. 2010;153:790-799.
Kousta M. Mataragas M. Skandamis P. Drosinos EH. Prevalence and sources of cheese contamination with pathogens at farm and processing levels. Food Control. 2010; 21:805-815.
European Food Safety Authority (EFSA) and European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). 2017. The European Union summary report on trends and sources of zoonoses, zoonotic agents and food-borne outbreaks in 2016; 15(12):1-56.
Yoon Y. Lee S. Choi KH. Microbial ben-efits and risks of raw milk cheese. Food Control. 2016; 63:201-215.
Alegría A. Álvarez-Martín P. Sacristán N. Fernández E. Delgado S. Mayo B. Diversity and evolution of the microbial populations during manufacture and ripening of Casín, a traditional Spanish, starter-free cheese made from cow’s milk. International Journal of Food Microbiology. 2009; 136(1):44-51.
Erkan N. The effect of thyme and garlic oil on the preservation of vacuum-packaged hot smoked rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Food Bioprocess Technology. 2012; 5:1246-1254.
Pancheniak ED. Soccol CR. Biochemical characterization and identification of probi-otic Lactobacillus for swine. Boletim do Centro de Pesquisa de Processamento de Alimentos. 2005; 23(2). https://doi.org/10. 1046/j.1365-2672.2002.01608.x
Rudolf M. Scherer S. High incidence of Listeria monocytogenes in European red smear cheese. Food Microbiology. 2001;63: 91-8.
Rabello RF. Moreira BM. Lopes RM. Teixeira LM. Riley LW. Castro AC. Mult-ilocus sequence typing of Staphylococcus aureus isolates recovered from cows with mastitis in Brazilian dairy herds. Journal of Medical Microbiology. 2007;56 (Pt 11): 1505-1511.
MDA (Missouri Department of Agricu-lture) [Accessed January 4, 2015]; Missouri agriculture, health officials investigate rep-orts of bacteria found in Missouri cheese sold in California. 2010. http://agriculture. mo.gov/news/2010/Missouri_Agriculture_Health_Officials_Investigate_Reports_of_Bacteria_Found_in_Missouri_Cheese_Sold_in_California.
Gould LH. Mungai E. Behravesh CB. Outbreaks attributed to cheese: Differences between outbreaks caused by unpasteurized and pasteurized dairy products, United Sta-tes, 1998–2011. Foodborne Pathogens and Disease. 2014;11:545–551.
Choi KH. Lee H. Lee S. Kim S. Yoon Y. Cheese Microbial Risk Assessments-A Rev-iew. Asian-Australasian journal of animal sciences. 2016;29(3):14-307.
doi: 10.5713/ajas.15.0332. Epub 2016 Mar 1. PMID: 26950859; PMCID: PMC4811779.
Najafi A. Ziabaksh daylami M. Karimian H. Abedi Nia AR. Hasani nejad M. Micro-biological Changes of Pousti Cheese During Ripening. Journal of Food Technology & Nutrition. 2011; 2(8):85-91. [In Persian]
Youmans GP. Palerson PY. Sommers HM. The Biologic and Clinical Basis of Infectious Diseases 2en ed. WP Saunders Co, Philadelphia. 1980: 639-648.
Iran Institute of Standards and Industrial Research. Microbiology of food and animal feed, enumeration of coagulase positive sta-phylococci, standard No. 2006:1-6806.
Delbes C. Alomar J. Chougui N. Martin JF Montel MC. Staphylococcus aureus gro-wth and enterotoxin production during the manufacture of uncooked, semihard cheese from cows’ raw milk. Journal of Food Prot-ection. 2006; 69:2161-2167.
Pelisser MR, Klein CS, Ascoli KR, Zotti TR, Arisi AC. Ocurrence of Staphylococcus aureus and multiplex PCR detection of cla-ssic enterotoxin genes in cheese and meat products. Brazilian Journal of Microbiology. 2009;40:145-8.
doi: 10.5713/ajas.15.0332.
Bani Asadi b. Azhdari A. Investigating the total microbial count and the contamin-ation rate with coliform bacteria, Escheri-chia coli, Staphylococcus aureus and mold and yeast of traditional cheeses sold in Birj-and city in 2014. Food microbiology. 2016; 4(1): 29-39. [In Persian]
https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=291300.
22. Azad H. Hosseini ST. A study of the prevalence of coagulase-positive Staphyloc-occus aureus in local cheeses sold in Urmia city. 21st National Congress of Food Scie-nces and Industries of Iran, Shiraz. 2014. [In Persian]
Eslami M. Kohi M. Zadeh Hashem A. Khediri B. Farmer H. Investigating the pres-ence of coagulase-positive Staphylococcus aureus in traditional sheep cheeses sold in Marand city. Iran food science and industry. 2014; 12(46):211-218. [In Persian]
Rabinejad F. Ahani Azari A. Danesh A. Surveying Contamination Rate of Local Lac-tic cheese with Escherichia coli, Staphyloco-ccus aureus and Listeria monocytogenes in Gorgan in 2017. Journal of Torbat Heyda-riyeh University of Medical Sciences. 2020; 7(4):49-57. [In Persian]
Pyz-Łukasik R, Knysz P, Gondek M. Hygiene quality and consumer safety of trad-itional short-and long-ripened cheeses from Poland. Journal of Food Quality. 2018;1. https://doi.org/10.1155/2018/8732412.
Rezaei M. Yahyai M. Parviz M. Khodei Mutlaq M.A Survey of microbial contamin-ation in Traditional Cheese distributed in Markazi Province in 2010. Iranian Journal of Health and Environment.2014;7(1):115-122.
Available from: https://www.sid.ir/fa/journ-al/ViewPaper.aspx?id=243720. [In Persian]
_||_