تاثیر کمبود متیونین جیره بر ویژگیهای بافت شناسی برخی اندامهای لنفاوی بلدرچین ژاپنی
الموضوعات : مجله پلاسما و نشانگرهای زیستیامیررضا حشم پیشه 1 , سمیه حامدی 2
1 - گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
2 - گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
الکلمات المفتاحية: Japanese quail, هیستومورفومتری, Histology, بلدرچین, کمبود متیونین, Methionine deficiency, اندام های لنفاوی, Immune Organs,
ملخص المقالة :
زمینه و هدف: متیونین اولین اسیدآمینه محدود کننده در بلدرچین های با جیره پایه ذرت/سویا است که سبب بهبود کیفیت پروتئین و کاهش غلظت آن در جیره میشود. هدف از این پژوهشتاثیر کمبود متیونین جیره بر ویژگیهای بافت شناسیبرخی اندامهای لنفاوی بلدرچین ژاپنی است. روش کار: 20 قطعه بلدرچین ژاپنی یک روزه به طور تصادفی به 2گروه 10 تایی آزمایشی با جیره فاقد مکمل متیونین و شاهد با جیره استاندارد تقسیم و به مدت 6 هفته تغذیه شدند. پس از پایان دوره نمونه هایی از بورس فابریسیوس، تیموس، طحال و لوزه سکومی تهیه و مراحل معمول بافت شناسی انجام شد. جهت مطالعه هیستومورفومتریک از فتومیکروگراف های تهیه شده در نرم افزارAxio vixion Rel4.8پارامترهای مورد نظر اندازه گیری و دادهها به صورت میانگین±انحراف معیار ارائه و به روش آماریTestIndependent-Samples T با سطح معنیداری05/0p< بررسی شدند. یافتهها: نتایج نشان داد کمبود متیونین جیره در اندام های مهم لنفاوی بلدرچین نظیر بورس فابریسیوس، لوزه سکومی و تیموس اثرات منفی دارد و سبب کاهش ارتفاع پلیکا و نیز تعداد فولیکول ها در بورس فابریسیوس، کاهش تعداد فولیکول ها در لوزه سکومی و کاهش قطر لبول ها در تیموس گردید در حالی که تغییرات چندانی در طحال دیده نشد. نتیجهگیری: با توجه به نتایج احتمال دارد که کاهش پارامترها ناشی از تولید کمتر سلولها باشد. اگرچه این احتمال نیز وجود دارد که این کاهش به دلیل افزایش توانایی مهاجرت و انتقال سلولها به بافت های محیطی روی داده باشد. هم چنین نبود تغییرات قابل توجه در طحال ممکن است ناشی از مکانیسم های جبرانی باشد که تعیین دلیل قطعی این رویداد ها پژوهش های بیشتری را طلب می کند.
1.Akbari, M.R., Haghighi, H.R., Chambers, J.R., Brisbin, J., Read, LR., Sharif, S. (2008). Expression of antimicrobial peptides in cecal tonsils of chickens treated with probiotics and infected with Salmonella enterica serovar typhimurium. Clin Vaccine Immunol, 15; 1689-1693.
2.Amirtaghavi Arugh P., HamediS. (2019). A histomorphometric study on age-related changes in selected lymphoid structures of Chukar partridge (Alectoris chukar).Iran J Vet Res, 20(3); 186–191.
3.Bani Asadi, M. (1996). Quail and it nutrit ion. J Anim Feed, 14; 36-39.
4.Befus, A.D., Johnston, N., Leslie, G.A., Bienenstock, J. (1980). Gut-associated lymphoid tissue in the chicken. I. Morphology, ontogeny, and some functional characteristics of Peyer's patches. J Immunol, 125(6); 2626-2632.
5.Bouyeh, M. (2012). Effect of excess lysine and methionine on immune system and performance ofbroilers. Ann Biol Res, 3(7); 3218–3224.
6.Brisbin, J.T., Gong, J., Parvizi, P., Sharif, S. (2010). Effects of Lactobacilli on cytokine expression by chicken spleen and cecal tonsil cells. Clin Vaccine Immunol, 17(9); 1337-1343.
7.Deng, K., Wong, C.W., Nolan, J.V. (2007). Carry-over effects of early-life supplementary methionine on lymphoid organs and immune responses in egg-laying strain chickens. Anim Feed SciTechnol, 134(1-2); 66–76.
8.Field, C.J., Johnson, I.R., Schley, P.D. (2002). Nutrients and their role in host resistance to infection. J Leukoc Biol, 71(1); 16-32.
9.Grimble, R.F. (2006). The effects of sulfur amino acid intake on immune function in humans. J. Nutr., 136(6);1660S-1665S
10.Haghighi, H.R., Abdul-Careem, M.F., Dara, R.A., Chambers, J.R., Sharif, S. (2008). Cytokine gene expression in chicken cecal tonsils following treatment with probiotics and Salmonella infection. Vet Microbiol, 126(1-3); 225-233.
11.Hosseini, S.A., Zaghari, M., Lotfollahian, H., Shivazad, M., Moraviaj, H.(2012). Reevaluation of methionine requirement based on performance and immune responses in broilerbreeder hens. J Poultry. Sci., 49(1); 26–33.
12.Kaur, S., Mandal, A.B. (2015). The performance of japanese quail (white breasted line) to dietary energy and amino acid levels on growth and immuno-competence. J Nutr Food Sci, 5(4); 546-551.
13.Mirzaaghatabar, F., Saki, A.A., Zamani, P., Aliarabi, H., Hemati Matin, H. (2011). Effect of different levels of diet methionine and metabolisable energy on broiler performance andimmune system. Food Agr Immunol, 22(2); 93-103.
14.Oguzet, I., Altan, O., Kirkpinar, F., Settar, P. (1996). Body weights, carcass characteristics, organ weights, abdominal fat, and lipid content of liver and carcass in two lines of Japanese quail(Coturnix coturnix japonica), unselected and selected for four-week body weight. Br Poult Sci, 37(3); 579-88.
15.Parvin, R., Mandal, A.B., Singh, S.M., Thakur, R. (2010). Effect of dietary level of methionine on growth performance and immune response in Japanese quails (Coturnix coturnix japonica). J Sci Food Agric, 90(3); 471–481.
16.Rama Rao, S.V., Praharaj, N.K., Reddy, M.R., Panda, A.K. (2003). Interaction between genotype and dietary concentrations of methionine for immune function in commercial broilers. Br Poultry Sci, 44(1);104–112.
17.Rubin, L.L., Canal, C.W., Ribeiro, A.L.M., Kessler, A., Silva, I., Trevizan, L. (2007). Effects of methionine and arginine dietary levels on the immunity of broiler chickens submitted to immunological stimuli Braz. J Poult Sci, 9(4); 241-247.
18.Ruth, M.R., Field, C.J. (2013). The immune modifying effects of amino acids on gut-associated lymphoid tissue. J Anim Sci Biotechnol, 42(1); 27.
19.Schat, K.A., Kaspers, B., Kaiser, P. (2014). Avian immunology. 2nd edi. Academic Press, MA, USA.
20.Selhub, J., Troen, A.M. (2016). Sulfur amino acids and atherosclerosis: a role for excess dietary methionine. Ann N Y Acad Sci, 1365; 18-25.
21.Swain, B.K., Johri, T.S. (2000). Effect of supplemental methionine, choline and their combinations on the performance and immune response of broilers. Br Poult Sci, 41(4); 83–88.
22.Wu, B., Cui, H., Peng, X., Fang, J., Cui, W., Liu, X. (2012). Effect of methionine deficiency on the thymus and the subsets and proliferation on peripheral blood T cell, and serum IL 2 in broilers. J Int Agri, 11(6); 1009–1019.
23.Wu, B., Cui, H., Peng, X., Fang, J., Cui, W., Liu, X. (2013).Pathology of bursae of fabricius in methionine-deficientbroiler chickens.Nutrients, 5; 877-886.
24.Wu, G. (2013). Functional amino acids in nutrition and health. Amino Acids, 45(3); 407–411.
25.Zhang, L.B., Guo, Y.M. (2008). Effects of liquid dl-methionine hydroxy analogue on growth performance and immune responses in broiler chickens. Poult Sci, 87(7); 1370-1376.
_||_