سنتز نانوذرات دیاکسید تیتانیوم به روش سل-ژل و تاثیر آن بر خواص فیزیکوشیمیایی فیلمهای نشاسته ساگو
الموضوعات : نانوموادصاحبعلی منافی 1 , سارا آرینمهر 2
1 - دانشکده فنی و مهندسی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران
2 - دانشکده فنی و مهندسی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران
الکلمات المفتاحية: سل-ژل, استافیلوکوکوس ارئوس, خواص فیزیکوشیمیایی, ریختهگری, نشاسته ساگو,
ملخص المقالة :
در این پژوهش سنتز نانوساختارهای TiO2 به روش سل-ژل انجام شد. همچنین تاثیر پارامترهای مختلف این روش در چگونگی سنتز این ترکیب مورد بررسی قرار گرفت. بررسی فازی و مورفولوژی پودر به ترتیب بوسیله آنالیز پراش پرتو ایکس و میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد ارزیابی قرار گرفت. با توجه به الگوهای پراش اشعه ایکس نمونههای تولید شده در دماهای 400 و °C 500 را نشان میدهد که همگی دارای فاز خالص روتایل میباشند. همچنین به بررسی اثر نانوذرات دیاکسید تیتانیوم بر نمودار جذب تعادلی، عبوردهی نسبت به بخار آب و اکسیژن روی فیلمهای نشاستهای پرداخته شد. هدف از این مطالعه بررسی اثر نانوذرات دیاکسید تیتانیوم بر عبوردهی نسبت به بخار آب و اکسیژن روی فیلمهای نشاستهای میباشد. فیلمهای نشاستهای به همراه نانوذرات دیاکسید تیتانیوم در غلظتهای صفر، 1، 3 و 5% با استفاده از روش ریختهگری انجام شد. همچنین میزان جذب کامل اشعه UV در غلظت 5% مشاهده شد. نمودارهای FTIR نشان داد که تعاملات انجام شده تماما فیزیکی بوده و واکنشهای شیمیایی رخ نداده است. بطور کلی با توجه به بررسیهای انجام شده، فیلمهای خوراکی حاوی نانودیاکسید تیتانیوم قابلیت بکارگیری به عنوان بستهبندی فعال در صنایع غذایی را دارا میباشند.
_||_