بررسی خواص آنتی اکسیدانی و خاصیت ضدمیکروبی فیلمهای نانوکامپوزیتی حاوی نانوذرات نقره سنتز شده به روش سبز جهت بستهبندی مواد غذایی
الموضوعات :
نانومواد
علیرضا متولیزاده کاخکی
1
,
فاطمه امارلو
2
,
راحله ژیانی
3
1 - گروه شیمی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
2 - گروه شیمی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
3 - گروه شیمی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
تاريخ الإرسال : 24 الثلاثاء , شوال, 1441
تاريخ التأكيد : 24 الثلاثاء , شوال, 1441
تاريخ الإصدار : 29 الأحد , شوال, 1441
الکلمات المفتاحية:
بستهبندی,
ضدمیکروبی,
نانوذرات نقره,
گیاه مرزنجوش,
ملخص المقالة :
در این پژوهش، نانوذرات نقره به روش سبز با استفاده از عصاره آبی برگ گیاه مرزنجوش سنتز شد. فعالیت آنتی اکسیدانی نانوذره نقره تولید شده با استفاده از قابلیت جذب رادیکالهای 1، 1- دیفنیل-2-پیکریل- هیدرازیل مورد بررسی قرار گرفت. نانوذرات نقره بیشترین جذب را در nm 430 نشان دادند و دارای شکل کروی و میانگین اندازه آنها بین 35 تا nm 50 بودند. نانوذره نقره تولید شده به عنوان مهارکننده رادیکال (μM 170DPPH(IC50 = عمل کردند. حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس 13/3 و 25/6، اشرشیا کلی 13/3 و 25/6 و لیستریا مونوسایتوژنز 13/3 و 25/6 اندازهگیری شد. باکتری Listeria monocytogenes بالاترین میزان حداقل غلظت مهارکنندگی را نشان داد. نتایج حاصل نشانگر فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی مناسب نانوذرات بیوسنتز شده بودند. همچنین اثر ضدمیکروبی فیلمهای نانوکامپوزیتی ساخته شده از نشاسته، همراه با نانوذرات نقره بیوسنتز شده جهت استفاده در صنایع بستهبندی مواد غذایی با اندازهگیری قطر ناحیه روشن بوسیله آزمون نفوذ دیسک مورد بررسی قرار گرفت. فیلمهای زیستتخریبپذیر بر پایه نشاسته همراه با نانوذرات نقره بیوسنتز شده اثر ضدمیکروبی علیه همه میکروبهای تست شده نشان داد (05/0p<).
المصادر:
Licciardello, Trends in food Science & Technology, 65, 2017, 32.
Marsh, B. Bugusu, Journal of Food Science, 72, 2007, 39.
محمد گنجه، سید مهدی جعفری، مرادامان جانی، "استفاده از پوششهای با خاصیت ضدمیکروبی در بستهبندی مواد غذایی"، فصلنامه علمی-ترویجی علوم و فنون بستهبندی، شماره 16، 1392، 23-16.
سید امیر محمد مرتضویان، محمد حسین عزیزی، سارا سهراب وندی، "فیلمهای خوراکی: شاخصهای کیفی و روشهای تولید"، فصلنامه علوم و صنایع غذایی، شماره 4، 1389، 117-107.
Benhacine, A. Ouargli, A.S. Hadj-Hamou, Polymer-Plastics Technology and Materials, 58, 2019, 328.
T. Deng, S.F. Yin, X.B. Wu, M. Sun, Z.Q. Li, International Journal of Hydrogen Energy, 44, 2019, 2752.
Chatterjee, N. Kulshrestha, P.N. Gupta, Measurement, 82, 2016, 490.
Frone, C.A. Nicolae, R.A. Gabor, D.M. Panaitescu, Polymer Degradation and Stability, 121, 2015, 385.
A. Dadfar, I. Alemzadeh, S.R. Dadfar, M. Vosoughi, Materials & Design, 32, 2011, 1806.
De Azeredo, Food Research International, 42, 2009, 1240.
Sanguansri, M.A. Augustin, Trends in Food Science & Technology, 17, 2006, 547.
D.F. Mihindukulasuriya, L.T. Lim, Trends in Food Science & Technology, 40, 2014, 149.
Bharathi, V. Thirumurugan, M. Kavitha, G. Muruganadam, K. Ravichandran, M. Seturaman, World J. Pharm. Sci., 3, 2014, 1415.
S. Alsaggaf, S.H. Moussa, A.A. Tayel, International Journal of Biological Macromolecules, 99, 2017, 499.
Bunghez, A. Barbinta, M. Patrascu, N. Badea, S. Doncea, A. Popescu, J Optoelec. Adv. M., 14, 2012, 1016.
Dauthal, M. Mukhopadhyay, J nanopart. Res., 15, 2013, 1.
Pandit, M. Rai, C.A. Santos, Environmental Chemistry Letters, 25, 2017, 1.
Yoksan, S. Chirachanchai, Materials Science and Engineering: C, 30, 2010, 891.
Sarkar, S. Irshaan, S. Sivapratha, R. Choudhary, Springer International Publishing, 1, 2016, 185.
M. Cozmuta, A. Peter, L.M. Cozmuta, N. Camelia, L. Crisan, L. Baia, A. Turila. Packaging Technology and Science, 1, 2015, 271.
Collins. Publishers-Self-Help, 1, 2016, 168.
Kadam, M. Bilal, S. Palamthodi, S.S. Lele, International Journal of Molecular Sciences, 20, 2019, 3620.
Mallikarjuna, G. Narasimha, G.R. Dillip, B. Praveen, B. Shreedhar, C.S. Lakshmi, B.D.P. Raju, Digest Journal of Nanomaterials and Biostructures, 6, 2011, 181.
Jegadeeswaran, R. Shivaraj, R. Venckatesh, Digest Journal of Nanomaterials and Biostructures, 7, 2012, 991.
زهرا بدیعی، سید علی یاسینی اردکانی، محمد میرجلیلی،"مطالعه ویژگی فیلمهای نانوکامپوزیتی ساخته شده از نشاسته و کیتوزان، همراه با نانوذرات نقره و مقایسه اثر ضدمیکروبی آنها"، علوم غذایی و تغذیه، شماره 3، 1397، 12-5.
Johnsona, I. Obota, U. Ukponga, J Mater. Environ. Sci., 5, 2014, 899.
Veerasamy, T.Z. Xin, S. Gunasagaran, T.F.W. Xiang, E.F.C. Yang, N. Jeyakumar, J. Saudi. Chem. Soc., 15, 2011, 113.
سمیه کاووسی، هاشم یعقوبی، "ﺳﻨﺘﺰ ﻧﺎﻧﻮذرات ﻧﻘﺮه ﺑﻪ روش ﺳﺒﺰ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻋﺼﺎره ﮔﻴﺎه ﻣﺮزﻧﺠﻮش اروﭘﺎﻳﻲ (Origanum majorana) و ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮات ﺿﺪﻣﻴﻜﺮوﺑﻲ آن"، ﻣﺠﻠﻪ پژوهشهای ﺳﻠﻮﻟﻲ و ﻣﻮﻟﻜﻮﻟﻲ (مجله زیستشناسی ایران)، شماره 2، 1396، 161-173.
F. Speth, R.S. Varma, Accounts. Chem. Res., 44, 2011, 469.
E.T. Hwang, J.H. Lee, Y.J. Chae, Y.S. Kim, B.C. Kim, B.I. Sang, M.B. Gu, Small, 4, 2008, 746.
_||_
Licciardello, Trends in food Science & Technology, 65, 2017, 32.
Marsh, B. Bugusu, Journal of Food Science, 72, 2007, 39.
محمد گنجه، سید مهدی جعفری، مرادامان جانی، "استفاده از پوششهای با خاصیت ضدمیکروبی در بستهبندی مواد غذایی"، فصلنامه علمی-ترویجی علوم و فنون بستهبندی، شماره 16، 1392، 23-16.
سید امیر محمد مرتضویان، محمد حسین عزیزی، سارا سهراب وندی، "فیلمهای خوراکی: شاخصهای کیفی و روشهای تولید"، فصلنامه علوم و صنایع غذایی، شماره 4، 1389، 117-107.
Benhacine, A. Ouargli, A.S. Hadj-Hamou, Polymer-Plastics Technology and Materials, 58, 2019, 328.
T. Deng, S.F. Yin, X.B. Wu, M. Sun, Z.Q. Li, International Journal of Hydrogen Energy, 44, 2019, 2752.
Chatterjee, N. Kulshrestha, P.N. Gupta, Measurement, 82, 2016, 490.
Frone, C.A. Nicolae, R.A. Gabor, D.M. Panaitescu, Polymer Degradation and Stability, 121, 2015, 385.
A. Dadfar, I. Alemzadeh, S.R. Dadfar, M. Vosoughi, Materials & Design, 32, 2011, 1806.
De Azeredo, Food Research International, 42, 2009, 1240.
Sanguansri, M.A. Augustin, Trends in Food Science & Technology, 17, 2006, 547.
D.F. Mihindukulasuriya, L.T. Lim, Trends in Food Science & Technology, 40, 2014, 149.
Bharathi, V. Thirumurugan, M. Kavitha, G. Muruganadam, K. Ravichandran, M. Seturaman, World J. Pharm. Sci., 3, 2014, 1415.
S. Alsaggaf, S.H. Moussa, A.A. Tayel, International Journal of Biological Macromolecules, 99, 2017, 499.
Bunghez, A. Barbinta, M. Patrascu, N. Badea, S. Doncea, A. Popescu, J Optoelec. Adv. M., 14, 2012, 1016.
Dauthal, M. Mukhopadhyay, J nanopart. Res., 15, 2013, 1.
Pandit, M. Rai, C.A. Santos, Environmental Chemistry Letters, 25, 2017, 1.
Yoksan, S. Chirachanchai, Materials Science and Engineering: C, 30, 2010, 891.
Sarkar, S. Irshaan, S. Sivapratha, R. Choudhary, Springer International Publishing, 1, 2016, 185.
M. Cozmuta, A. Peter, L.M. Cozmuta, N. Camelia, L. Crisan, L. Baia, A. Turila. Packaging Technology and Science, 1, 2015, 271.
Collins. Publishers-Self-Help, 1, 2016, 168.
Kadam, M. Bilal, S. Palamthodi, S.S. Lele, International Journal of Molecular Sciences, 20, 2019, 3620.
Mallikarjuna, G. Narasimha, G.R. Dillip, B. Praveen, B. Shreedhar, C.S. Lakshmi, B.D.P. Raju, Digest Journal of Nanomaterials and Biostructures, 6, 2011, 181.
Jegadeeswaran, R. Shivaraj, R. Venckatesh, Digest Journal of Nanomaterials and Biostructures, 7, 2012, 991.
زهرا بدیعی، سید علی یاسینی اردکانی، محمد میرجلیلی،"مطالعه ویژگی فیلمهای نانوکامپوزیتی ساخته شده از نشاسته و کیتوزان، همراه با نانوذرات نقره و مقایسه اثر ضدمیکروبی آنها"، علوم غذایی و تغذیه، شماره 3، 1397، 12-5.
Johnsona, I. Obota, U. Ukponga, J Mater. Environ. Sci., 5, 2014, 899.
Veerasamy, T.Z. Xin, S. Gunasagaran, T.F.W. Xiang, E.F.C. Yang, N. Jeyakumar, J. Saudi. Chem. Soc., 15, 2011, 113.
سمیه کاووسی، هاشم یعقوبی، "ﺳﻨﺘﺰ ﻧﺎﻧﻮذرات ﻧﻘﺮه ﺑﻪ روش ﺳﺒﺰ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻋﺼﺎره ﮔﻴﺎه ﻣﺮزﻧﺠﻮش اروﭘﺎﻳﻲ (Origanum majorana) و ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮات ﺿﺪﻣﻴﻜﺮوﺑﻲ آن"، ﻣﺠﻠﻪ پژوهشهای ﺳﻠﻮﻟﻲ و ﻣﻮﻟﻜﻮﻟﻲ (مجله زیستشناسی ایران)، شماره 2، 1396، 161-173.
F. Speth, R.S. Varma, Accounts. Chem. Res., 44, 2011, 469.
E.T. Hwang, J.H. Lee, Y.J. Chae, Y.S. Kim, B.C. Kim, B.I. Sang, M.B. Gu, Small, 4, 2008, 746.