ارزیابی اثر ضد قارچی انار (Punica granitum L.) رقم ملس ساوه بر قارچ عامل پوسیدگی میوه انار آلوده به کرم گلوگاه
الموضوعات :عذرا عطایی عظیمی 1 , بابک دلنواز هاشملویان 2 , رضا رضاخانلو 3
1 - دانشیار، گروه زیستشناسی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2 - دانشیار، گروه زیستشناسی، دانشکده کشاورزی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران
3 - استادیار، گروه کشاورزی، دانشکده کشاورزی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران
الکلمات المفتاحية: انار رقم ملس ساوه, فنل, آلکالوئید, آسپرژیلوس, پریکارپ, قارچ, کرم گلوگاه, پوسیدگی میوه.,
ملخص المقالة :
هدف: هدف پژوهش حاضر پاسخ به این سوال است که کدام ترکیب میوه انار (L. Punica granitum) رقم ملس ساوه باعث رشد یا جلوگیری از رشد قارچ عامل پوسیدگی میوه آلوده به کرم گلوگاه میشود.
مواد و روشها: در این پژوهش، اجزای مختلف انار شامل پوست میوه، دانه، آب انار و رب انار رقم ملس ساوه تهیه شد. محتوای فنلی و آلکالوئیدی کل بخشها با استفاده از حلالهایی مثل آب، الکل و استن، استخراج و اندازهگیری گردید. قارچ آسپرژیلوس (Asperjillus Sp..) از محل پوسیدگی آلوده به کرم گلوگاه جدا و شناسایی شد. اثر عصارههای آبی و الکلی اجزای میوه انار روی این قارچ مورد مطالعه قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که آب و رب خشک انار، بیشترین آلکالوئید و فنل را دارند. اثر عصارههای آبی و الکلی روی قارچ آسپرژیلوس نشان داد عصارههای آبی و الکلی مانع رشد این قارچ میشوند، ولی اثر بازدارنده الکلی پریکارپ از همه بیشتر است.
نتیجهگیری: اجزای میوه انار ملس ساوه سرشار از ترکیبات آلکالوئید و فنلی هستند. اثر ضدقارچی عصارههای آبی و الکلی پریکارپ میوه میتواند از رشد قارچ جلوگیری کند
1. Ashrafi H, Bodaghi H & Rezaei M. Morphological diversity of indigenous wild pomegranate (Punica granatum L. var. spinosa) accessions from northeast of Iran. Food Science and Nutrition. 2023; 11: 1001-1012.
2. Ahmad I, Zahin M, Aqil F, Hasan S, Khan MSA & Owais M. Bioactive compounds from Punica granatum, Curcuma longa and Zingiber officinale and their therapeutic potential. Drugs in Future. 2008; 33(4): 329.
3. Cowan MM. Plant products as antimicrobial agents. Clinical Microbiology Review. 1999; 12: 546-582.
4. Miguel M, Neves M & Antunes M. Pomegranate (Punica granatum L.): A medicinal
plant with active biological properties. Journal of Medicinal Plants Research. 2010; 4(25): 2836-2847.
5. Mousavinejad G, Emam Djomeh Z, Rezaei K & Haddad Khodaparast MH. Identification and quantification of phenolic compounds and their effects on antioxidant activity in pomegranate juices of eight Iranian cultivars. Food Chemistry. 2009; 115: 1274-1278.
6. Akbarnejad F. Dermatology Benefits of Punica Granatum: A Review of the Potential Benefits of Punica Granatum in Skin Disorders. Asian Journal of Green Chemistry. 2023;
7: 208-222.
7. Cutter C. Antimicrobial effect of herb extracts against Escherichia coli, Listeria monocytogenes and Salmonella typhimurium associated with beef. Journal of Food Protection. 2000; 63: 601-607.
8. Mahmooda MS, Ashrafb A, Alia S, Siddiquec AB, Asadb F, Abbasd RZ, Siddiquee F, Aslamf A, Aslama R & Rafiqueb A. Portrayal of Punica granatum L. peel extract through High Performance Liquid Chromatography and antimicrobial activity evaluation. Brazilian Journal of Biology. 2023; 83: 1-7.
9. Opara LU, Al-Ani Majeed R & Al-Shuaibi Yusra S. Physico- chemical Properties, Vitamin C Content, and Antimicrobial Properties of Pomegranate Fruit (Punica granatum L.). Food Bioprocess Technol. 2009; 2: 315-321
10. Endo EH, Cortéz DAG, Ueda-Nakamura T, Nakamura CV & Filho BPD. Potent antifungal activity of extracts and pure compound isolated from pomegranate peels and synergism with fluconazole against Candida albicans. Research in Microbiology. 2010; 161: 534-540.
11. Tayel AA & El-Tras WF. Anticandidal activity of pomegranate peel extract aerosol as an applicable sanitizing method. Mycoses. 2009; 53: 117-122.
12. Loukas T. Citric and gluconic acid production from fig by Aspergillus niger using solid-state fermentation. J indian microb Biotechnol. 2000; 25: 298–304.
13. Krijgsheld P, Bleichrodt R, Van Veluw GJ, Wang F & Muller WH. Development in Aspergillus. Study in Mycology. 2012; 74: 1-29.
14. Souza L & Correia F. Minimum Inhibitory Concentration of Adherence of Punica granatum Linn (pomegranate) Gel Against, S. mutans, S. mitis and C. albicans. Brazilian Dental Journal. 2006; 17(3): 223-227.
15. Tavazo Zadeh E, Aref P, Askarizadeh N & Emadi F. In vitro Antimicrobial Effect of Punica granatum Extract versus Chlorhexidine on Streptococcus sobrinus, Streptococcus sanguinis, and Candida albicans. Journal of Research of Dental of Maxillofac Science. 2023; 8(1):
18-27.
16. Mohseni, A, Frazmand, H & Anghaei H. Pomegranate Guide. Agriculture education Publication. Tehran, Iran. 1999; 215-250. [in persian]
17. Khademi, O, Vazifeshenas M & Erfani-Moghadam J. Investigation of quantitative and qualitative characteristics of some commercial pomegranate cultivars in Yazd climatic conditions. Iranian Journal of Food Science and Technology. 2022; 127(19): 395-407.
[in persian]
18. Yubin JI, Miao Yu, Wang B & Zhang Y. The extraction, separation and purification alkaloids in the natural medicine. Journal of chemical and pharmaceutical reseach. 2014; 6(1): 338-345.
19. Bamoniri A, Behpour M & Khayat Kashani M. Quantification of total phenolics and tannins in Pomegranate (Punica granatum L.) extraction for standardization to Ellagic Acid. Journal of Optoelectronics and Biomedical Materials. 2010; 2(1): 25-31.
20. Ajami M, Seifi E, Varasteh F & Atashi S. Evaluation of the morphological, phytochemical and antioxidant capacity of (Punica granatum L.) Toosefid cultivar from Gorgan in comparison with two commercial cultivars. Eco-phytochemical Journal of Medicinal Plants. 2023; 10(4): 14-26.
21. Malekshahi G & ValizadehKaji B. Effects of Postharvest Edible Coatings to Maintain Qualitative Properties and to Extend Shelf-life of Pomegranate. International Journal of Horticultural Science and Technology. 2021; 8(1): 67-80.
22. Zargari A. Medicinal plants (2). University of Tehran Publication. Tehran, Iran. 1996;
465-467. [in persian]
23. Julie Jurenka MT. Therapeutic applications of pomegranate (Punica granatum L.): (A review). Alternative Medcinal Review. 2008; 13: 123-144.
24. Ramakrishnan K, Selvi SR & Shubha R. Tannin and its Analytical Techniques. Indian Chemical Engr. 2006; 48(2): 88-94
25. Johann S, Cisalpino PS, Watanabe GA, Cota BB, Siqueira EP, Pizzolatti MG, Zani CL & Resende MA. Antifungal activity of extracts of some plants used in Brazilian traditional medicine against the pathogenic fungus Paracoccidioides brasiliensis. Pharmacology and Biology. 2010; 48: 388-396.
26. Glazer I, Masaphy S, Barilan I, Holland D, Kerem Z & Amir R. Partial identification of antifungal compounds from Punica granatum peel extracts. Journal of agriculture and food chemistry. 2012; 60(19): 4841-4848.
27. Jahani M, Pira M & Aminifard MH. Antifungal effects of essential oils against Aspergillus niger in vitro and in vivo on pomegranatae (Punica granatum) fruits. Scientica Horticulturae. 2020; 264: 109-118.
28. Shaokat SS, Hameed HA & Mohammad HJ. Anti-fungal activity of Punica granatum. peels powder and extracts from pathogenic samples. Iraqi Journal of Pharmacy Science. 2007; 16(2): 12-19.
29. Haidari M, Ali M, Casscells SW & Madjid M. Pomegranate (Punica granatum) purified polyphenol extract inhibits influenza virus and has a synergistic effect with oseltamivir. Phytomedicine. 2009; 16: 1127-1136.