بررسی کاربرد کیتوزان در حذف فلزات سنگین ازروغن سویا
الموضوعات :مهسا ناظمی 1 , فاطمه زابلی 2 , حمید رضا صمد لوئی 3
1 - گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، واحد آیت الله املی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران.
2 - گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، واحد آیت الله املی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران.
3 - گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، واحد آیت الله املی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران.
الکلمات المفتاحية: سنگین, روغن سویا, فلزات, کیتوزان,
ملخص المقالة :
کیتوزان مشتق دی استیله کیتین است که به عنوان یک پلیمر کاتیونی قابل تجزیه بیولوژیکی مطرح می باشد این پلیمر طبیعی قبلا جهت بازیابی فلزات سنگین از آب در یا ، آب های صنعتی و روغن دیزل مورد استفاده قرار گرفت. حضور فلزات در روغن اهمیت قابل توجهی به خاطر اثرات خود دارد یونهای فلزی سنگین مثل آهن و مس بهعنوان کاتالیزور واکنشهای اکسیداسیون مطرح میباشندکه سبب کاهش پایداری حرارتی روغن شده ودر نتیجه روغن غلظت بسیار کمی از این فلزات را می تواند تحمل کند هدف از این تحقیق بررسی حذف فلزات سنگین آهن و مس از روغن سویا با استفاده از کیتوزان تجاری و تعیین بهترین غلظت کیتوزان و درجه حرارت واکنش می باشد.حذف فلزات توسط افزودن کیتوزان به روغن خام سویا در دماهای 25،45،55و65 درجه سانتی گراد و به مدت 1ساعت انجام شد واز کیتوزان با وزن مولکولی متوسط با غلظت های 1/،5/،7/،1،1.5،2،2.5گرم استفاده گردید وبا اندازه گیری راندمان حذف توسط دستگاه جذب اتمی مناسب ترین غلظت و درجه حرارت واکنش به دست آمد. همچنین فاکتورهای اسیدیته قابل تیتراسیون و رنگ در غلظت ها و دماهای مختلف واکنش بررسی شد. راندمان حذف به عوامل متعددی مانند مقدار کیتوزان ، دما وزمان تماس بستگی دارد.
_||_