بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) و دارچین ( Cinnamomum Verum) برتشکیل بیوفیلم سویههای بالینی استافیلوکوکوس اورئوس
الموضوعات :
پریسا رحمتی
1
,
فاطمه نوربخش
2
,
عباس پازکی
3
1 - دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.
2 - دانشیار،گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
3 - استادیار، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
تاريخ الإرسال : 20 الإثنين , ذو الحجة, 1441
تاريخ التأكيد : 20 الأربعاء , صفر, 1442
تاريخ الإصدار : 05 الثلاثاء , صفر, 1442
الکلمات المفتاحية:
بیوفیلم,
دارچین,
استافیلوکوکوس اورئوس,
آویشن شیرازی,
ملخص المقالة :
هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یک باکتری بیماریزای مهم انسانی بوده و یکی از پاتوژنهایی است که بهطور شایع عفونتهای در ارتباط با بیوفیلم را در کلینیک ایجاد میکند. مقاومت آنتی بیوتیکی در استافیلوکوکوس اورئوس انتشار جهانی پیدا کرده و یکی از مشکلات جدی جهت درمان بیماران است. مواد و روشها: پژوهش حاضر به بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora) و دارچین Cinnamomum Verum)) بر تشکیل بیوفیلم در سویههای استافیلوکوکوس اورئوس پرداخته است. در این مطالعه تعداد 20 نمونه بالینی استافیلوکوکوس اورئوس از ادرار بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان طالقانی تهران جداسازی شد.آزمون میکرودایلوشن براث جهت تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) اسانس آویشن شیرازی و دارچینبر روی سویههای مورد مطالعه انجام شد. توانایی تشکیل بیوفیلم در سویههای جمعآوری شده به روش میکروتیترپلیت ارزیابی و اثر اسانس آویشن شیرازی و دارچین بر تشکیل بیوفیلم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: در این مطالعه 75% سویههای استافیلوکوکوس اورئوس، بیوفیلم قوی و 25% بیوفیلم متوسط تشکیل دادند. تیمار سویههای استافیلوکوکوس اورئوس با اسانس آویشن شیرازی در غلظت MIC موجب تشکیل 40% بیوفیلم ضعیف شد و 60% سویهها، بیوفیلم تشکیل ندادند. تیمار سویهها با اسانس دارچین در غلظتMIC به صورت 25% بیوفیلم قوی و 75% بیوفیلم متوسط مشاهده شد. مطالعه حاضر نشاندهنده تأثیر اسانسهای آویشن شیرازی و دارچین در کاهش تشکیل بیوفیلم سویههای استافیلوکوکوس اورئوس میباشد.
المصادر:
Malekzadeh F. Bacteriology. 6th. Tehran: University of Tehran Press; 2015: 51-74.
[In Persian]
Mahboubi M & Ghaian Bidgoli F. Anti Staphylococcus activity of Zataria mumultiflora essential oil and its synergy with vancomycin. Phytomedicine. 2012; 17: 548-50.
Hassan Nezhad M & et al. Comparison of biofilm formation with some phenotypic and genotypic indicators of Staphylococcus aureus. Journal of Laboratory Sciences, Gorgan Paramedical School. 2014; 8(3): 7-1. [In Persian]
Hammer KA, Carson CF & Riley TV. Antimicrobial activity of essential oils and other plant extracts. Journal of Applied Microbiology. 1999; 86: 985–990.
Lew DP & Waldvogel FA. Osteomyelitis. The Lancet. 2004; 79: 364-369.
Choopani E & et al. Frequency of Staphylococcus aureus strains isolated from wound infections and determination of drug allergy pattern in patients referred to Baqiyatallah Hospital, Tehran, 2006-2007. Scientific Journal of Gorgan University of Medical Sciences. 2011; 14(3): 135-140. [In Persian]
Shahina M & Khaksar R. Antimicrobial Effect and Methods of Determination of Minimum Inhibitory Concentration of Plant Essences on Pathogenic Bactria. Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology. 2012; 7(5): 949-955.
Tajik S & Najar Peerayeh S. Clinical significance and characteristics of acquired methicillin-resistant Staphylococcus aureus, including CA-MRSA. Jornal of Laboratory and Diagnosis. 2015; 7(27): 56-68. [In Persian]
James TK, Rahman A & Douglas JA. Control of weeds in five herb crops. International Journal of Horticultural Science and Technology. 1992; 62.
Kon KV & Rai MK. Plant essential oils and their constituents in coping with multidrug-resistant bacteria. Expert review of anti-infective therapy. 2012; 10(7): 775-790.
Aghel N, Moghimipour E & Ameri A. (2007). Characterization of an antidermatophyte cream from Zataria multiflora boiss. Iranian Journal of Pharmaceutical Sciences. 2007; 3: 77–84.
Fu Y & et al. Antimicrobial activity of clove and rosemary essential oils alone and in combination . Phytotherapy Research. 2007; 21: 989–994.
Shen Q, Chen F & Luo J. Comparison studies on chemical constituents of essential oil from ramulus cinnamomi and cortex cinnamomi by GC-MS. Journal of Chinese Medicinal Materials. 2002; 25: 257–258.
Prasad, KN & et al. Flavonoid contents and antioxidant activities from cinnamun spesies. Innovative Food Science and Emerging Technologies. 2009; 10: 627-32
Carroll KC & et al. Jawetz Melnick & Adelbergs Medical Microbiology. USA: Mc Graw Hill; 2016: 864.
Gad GFM. Detection of icaA, icaD genes and biofilm production by Staphylococcus aureus and Staphylococcus epidermidis isolated from urinary tract catheterized patients. The Journal of Infection in Developing Countries. 2009; 3(05): 342-51
Agnoletti F, Mazzolini E, Bacchin C, Bano L, Berto G, Rigoli R. First reporting of methicillin-resistant Staphylococcus aureus(MRSA) ST398 in an industrial rabbit holding and in farm-related people. Veterinary Microbiology. 2014; 170(1–2): 172-7.
Taylor AR. Methicillin-Resistant Staphylococcus aureusInfections. Primary Care: Clinics in Office Practice. 2013; 40(3): 637-54.
Deresinski S. Methicillin-resistant Staphylococcus aureus: an evolutionary, epidemiologic, and therapeutic odyssey. Clinical Infectious Diseases. 2006; 40: 562-73.
Melo PdC & et al. (2013). Comparison of methods for the detection of biofilm formation by Staphylococcus aureus isolated from bovine subclinical mastitis. Brazilian Journal of Microbiology. 2013; 44(1): 119-24.
Kim JM & et al. Antibacterial Activity of Carvacrol, Citral, and Geraniol against Salmonella typhimurium in Culture Medium and on Fish Cubes. Food science. 2004; 60(6): 1364-1368.
Donlan RM & Costerton JW. Biofilms: survival mechanisms of clinically relevant microorganisms . Clinical Microbiology Reviews. 2002; 15: 167-93.
Nourbakhsh F & Momtaz H. Evaluation of Phenotypic and Genotypic Biofilm Formation in Staphylococcus aureus Isolates Isolated from Hospital Infections in Shahrekord, 2015. Arak Medical University Journal. 2016; 19(109): 69-79.
Firmino DF & et al. (2018). Antibacterial and antibiofilm activities of Cinnamomum sp. essential oil and cinnamaldehyde: Antimicrobial activities. The Scientific World Journal. 2018; Article ID 7405736. https://doi.org/10.1155/2018/7405736
Essid R & et al. Combined effect of Thymus capitatus and Cinnamomum verum essential oils with conventional drugs against Candida albicans biofilm formation and elucidation of the molecular mechanism of action. Industrial Crops and Products. 2019; 140: 111720.
Budri PE & et al. (2015). Effect of essential oils of Syzygium aromaticum and Cinnamomum zeylanicum and their major components on biofilm production in Staphylococcus aureus strains isolated from milk of cows with mastitis. Journal of dairy science. 2015; 98(9): 5899-5904.
Khodaie M, Mahdavi M & Honarmand Jahromi S. Evaluation of the effect of thyme essential oil against the biofilm of clinical strains of Staphylococcus aureus. Biological Knowledge of Iran. 2018; 13(1): 1-8. [In Persian]
Azarijuqan M, Sharifan A & Ahari H. Comparison of antimicrobial effect of thyme and rosemary essential oil on bacteria Bacillus coagulant in probiotic ketchup sauce. Comparative Pathobiology. 2019; 16(2): 2799-2806.
Akhond zadeh Basti A & et al. (2014). The combind effect of lysozyme and thyme essential oil on the bacterium Vibrio parahemoliticus. Journal of Medicinal Plant. 2014; 13(2): 27-34.
Al-Shuneigat J & et al. Effects of wild Thymus vulgaris essential oil on clinical isolates biofilm-forming bacteria. Journal of Dental and Medical Sciences, 2014; 13: 62-6.
Ebani VV, Nardoni S, Bertelloni F, Pistelli L & Mancianti F. Antimicrobial Activity of Five Essential Oils against Bacteria and Fungi Responsible for Urinary Tract Infections. Molecules. 2018; 23(7): 1668.
Man A, Santacroce L, Jacob R, Mare A & Man L. Antimicrobial Activity of Six Essential Oils Against a Group of Human Pathogens: A Comparative Study, Pathogens. MDPI (Multidisciplinary Digital Publishing Institute). 2019; 8(1).
Solarte AL, Astorga RJ & Aquiar F. (2017). Combination of Antimicrobials and Essential oils as an Alternative for the Control of Salmonella entrica Multiresistant Strains Related to Foodborne Disease. Foodborne Pathogens and Disease. 2017; 14(10): 558-563.
Kerekes EB & et al. Anti-Biofilm Effect of Selected Essential Oils and Main Components on Mono- and Polymicrobi Bacterial Culture. Microorganisms. 2019; 7(9).
Kamilla Ács & et al. Antibacterial activity evaluation of selected essential oils in liquid and vapor phase on respiratory tract pathogens. BMC Complementary and Alternative Medicine. 2018; 18(1): 227.
_||_