شناسایی اسیدهای چرب روغن دانهی گیاه بابونه اورآ ((Matricaria urea L. با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی
الموضوعات :زهرا آقاجانی 1 , مهرنوش اکبری 2
1 -
2 - دانشجوی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم
الکلمات المفتاحية: ”روغن کشی”, “بابونه ی اورا”, “استری کردن”,
ملخص المقالة :
بابونه یکی از مهمترین داروهای شناخته شده توسط انسان و یکی از پر مصرف ترین گیاهان دارویی در اروپا، خاورمیانه، آمریکای شمالی، استرالیا و کشورهای آفریقایی است که عمدتا به منظور استفاده از اسانس آبی رنگ آن کشت می شود و با توجه به کاربرد روز افزون آن در صنایع دار و سازی، آرایشی و بهداشتی، عطر سازی و تهیه چاشنی های غذائی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.در این مطالعه، دانهی گیاه بابونه) (Matricaria urea L. خریداری شده از شرکت پاکان بذر اصفهان خرد شد و توسط دستگاه سوکسله روغن گیری شد و روغن به دست آمده توسط دستگاه روتاری تغلیظ شد. اسیدهای چرب به دست آمده توسط روش استری کردن به استر تبدیل شد. نمونه به دست آمده رقیق و سپس توسط GC/MS آنالیز شد. از میان 66 ترکیب جداسازی شده 22 ترکیب شناسایی شد، که 7/91% از روغن را تشکیل میدادند. ترکیبات اصلی به ترتیب0/53 و 8/15 که به ترتیب 8,11-Octadecadienoic acid, methyl ester و n-Decane بودند.