تمایز سارکوسیستیس هومینیس در گوشت گاو به روشPCR
الموضوعات : پاتوبیولوژی مقایسه ای
ابراهیم رحیمی
1
(ندارد)
عباس دوستی
2
(ندارد)
سید رضا حسینی
3
(ندارد)
مجید همایونی
4
(ندارد)
رحمان عبدی زاده
5
(ندارد)
الکلمات المفتاحية: سارکوسیستیس هومینیس, گاو, واکنش زنجیره ای پلی مراز,
ملخص المقالة :
مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی سارکوسیستیس هومینیس در گاوهایکشتار شده در کشتارگاه های اصفهان طراحی شد . در مجموع 768 نم ونه بافتماهیچه ای قلب و دیافراگم از 384 لاشه گاو مورد آزمایش میکروسکوپی قرارگرفته و نمونه های آلوده جهت تمایز سارکوسیستیس هومینیس با استفاده ازروش واکنش زنجیره ای پلی مراز آزمایش شدند. بر پایه آزمون های میکروسکوپی میزان شیوع کیست های سارکوسیستیس در گاو62/8 درصد بدست آمد و بر پایه آزمون PCR ،نمونه از 431 نمونه آلوده (48/1 درصد)از نظر سارکوسیستیس هومینیس مثبت بود . بررسی آماری بیانگر آن است که اختلافآماری معنی داری بین شیوع آلودگی در بافت های ماهیچه قلب و دیافراگم وجود ندارد( p>0.05)نتایج مطالعه حاضر نشان داد میزان آلودگی گوشت گاو در اصفهان به کیست ها سارکوسیستیس هومینیس بالاست و مصرف گوشت نیمه پزمی تواند منجر به سارکوسیستیس موردی در انسان شود