تمایز سارکوسیستیس هومینیس در گوشت گاو به روشPCR
الموضوعات : پاتوبیولوژی مقایسه ایابراهیم رحیمی 1 , عباس دوستی 2 , سید رضا حسینی 3 , مجید همایونی 4 , رحمان عبدی زاده 5
1 - ندارد
2 - ندارد
3 - ندارد
4 - ندارد
5 - ندارد
الکلمات المفتاحية: سارکوسیستیس هومینیس, گاو, واکنش زنجیره ای پلی مراز,
ملخص المقالة :
مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی سارکوسیستیس هومینیس در گاوهایکشتار شده در کشتارگاه های اصفهان طراحی شد . در مجموع 768 نم ونه بافتماهیچه ای قلب و دیافراگم از 384 لاشه گاو مورد آزمایش میکروسکوپی قرارگرفته و نمونه های آلوده جهت تمایز سارکوسیستیس هومینیس با استفاده ازروش واکنش زنجیره ای پلی مراز آزمایش شدند. بر پایه آزمون های میکروسکوپی میزان شیوع کیست های سارکوسیستیس در گاو62/8 درصد بدست آمد و بر پایه آزمون PCR ،نمونه از 431 نمونه آلوده (48/1 درصد)از نظر سارکوسیستیس هومینیس مثبت بود . بررسی آماری بیانگر آن است که اختلافآماری معنی داری بین شیوع آلودگی در بافت های ماهیچه قلب و دیافراگم وجود ندارد( p>0.05)نتایج مطالعه حاضر نشان داد میزان آلودگی گوشت گاو در اصفهان به کیست ها سارکوسیستیس هومینیس بالاست و مصرف گوشت نیمه پزمی تواند منجر به سارکوسیستیس موردی در انسان شود