مطالعه وقوع Listeria monocytogenes در ماهیان قزلآلای رنگینکمان عرضه شده در برخی بازارهای شهرکرد
الموضوعات :اسماعیل پیر علی خیر آبادی 1 , سید پژمان حسینی شکرابی 2
1 - استادیار گروه شیلات، دانشکده منابعطبیعی و علومزمین، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران.
2 - استادیار گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
الکلمات المفتاحية: حساسیت آنتیبیوتیکی, شهرکرد, قزلآلا رنگینکمان, Listeria monocytogenes,
ملخص المقالة :
آلودگی ماهی و فرآوردههای آن به باکتریهای بیماریزا همچون لیستریا تهدیدی برای مصرفکنندگان به شمار میرود. هدف این مطالعه، بررسی میدانی میزان وقوع Listeria monocytogenes در ماهیان قزل آلای عرضه شده به صورت تازه در بازارهای محلی شهرکرد بود. همچنین حساسیت آنتی بیوتیکی گونههای جدا شده لیستریا ﺑﻪ روش اﻧﺘﺸﺎر دیسکی از بین 13 آنتیبیوتیک انجام شد. برای این منظور، تعداد 100 عدد ماهی بهصورت تصادفی از بازارهای فروش تازه ماهی شهرکرد جمعآوری و با استفاده از روشهای متداول شامل کشت و جداسازی بیوشیمیایی آلودگی احتمالی به گونه های جنس Listeria شناسایی گردید. چهار جدایه (Isolate) لیستریا از مجموع 100 نمونه ماهی جداسازی شد که 3 جدایه متعلق به گونه L. monocytogenes و یک مورد L. inovaii بود. تمام چهار جدایه از بالاترین حساسیت آنتی بیوتیکی نسبت به 5 آنتیبیوتیک مشتمل بر کوتریموکسازول، تتراسایکلین، جنتامایسن، اریترومایسن و ونکومایسن را نشان داده (100 درصد حساسیت) و در مقابل تمام سویهها نسبت به اکساسیلین مقاومت نشان دادند. با توجه به اینکه گونه L. monocytogenes یکی از باکتری های بیماریزای مهم انسانی است، بنابراین ماهیان می توانند یک خطر بالقوه از نظر آلودگی با گونههای مختلف لیستریا باشند.
_||_