بررسی خصوصیات کود کمپوست گرانوله تولیدی از پسماندهای آلی و مقایسه آن با استاندارد ملی کمپوست
الموضوعات : فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی
کاظم روغنی
1
,
شهرزاد خرم نژادیان
2
,
سمیرا قیاسی
3
,
علی دهقان بنادکی
4
1 - دانشجوی دکتری، گروه محیطزیست، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران
2 - دانشیار، گروه محیطزیست، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران
3 - دانشیار، گروه محیطزیست، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
4 - دانشیار، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران. (مرکز تحقیقات بتن و آسفالت، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران)
الکلمات المفتاحية: کمپوست گرانوله, پسماندهای آلی, استاندارد ملی کمپوست,
ملخص المقالة :
تولید کود کمپوست گرانوله از پسماندهای آلی، بهویژه در شهرها، میتواند بهعنوان یک راهحل پایدار در جهت کاهش حجم زبالهها و بهبود کیفیت خاکهای شهری باشد. هدف از این پژوهش، بررسی فرآیند تولید کود کمپوست گرانوله از پسماندهای آلی و تحلیل نتایج آزمایشهای کمپوست تولیدی و مقایسه آن با استاندارد ملی کمپوست بود. در این مطالعهی توصیفی، خصوصیات فیزیکی-شیمیایی و میکروبی کود کمپوست گرانوله تولیدی از پسماندهای آلی با استاندارد ملی کمپوست، مقایسه شد. از سه عمق مختلف از توده کمپوست، نمونهبرداری انجام گرفت و نمونهها به آزمایشگاه انتقال یافتند. بر اساس نتایج میانگین میزان مواد آلی در کمپوست گرانوله سایت منطقه 19 شهرداری تهران 12/76% و مقدار کربن آلی نیز در کمپوست30/44% اندازهگیری شد. شاخص جوانهزنی 80%، غلظت ازت کل، فسفر و پتاسیم به ترتیب: 34/1، 01/1 و 57/0، هدایت الکتریکی 55/4، میانگین شاخص اسیدیته 54/7، نسبت آمونیم به نیترات 27/1، غلظت سرب94/18
(mg/kg)، روی 12/73 (mg/kg) و نیکل 45/1 به دست آمد. میانگین غلظت کادمیوم و کبالت در نمونهها به ترتیب: 45/0 و 18/1 (mg/kg) میانگین غلظت مس، کروم در نمونهی کمپوست به ترتیب: 45/21 و 71/0 (mg/kg) اندازهگیری شد. آنالیز میکروبی نمونههای کمپوست گرانوله هیچگونه آلودگی میکروبی ناشی از سالمونلا و کلی فرم مدفوعی در کود کمپوست گرانوله را نشان نداد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که کود کمپوست گرانوله قابلتولید از پسماندهای آلی شهری بوده و راهکاری برای مدیریت پسماندهای آلی شهری میباشد. یافتهها بر عملی بودن تولید کمپوست بهعنوان یک رویکرد پایدار در مدیریت شهری، کاهش ضایعات میادین میوه و افزایش کیفیت خاک دلالت داشت.