فعالیت ضد باکتریایی عصاره چای سبز بر روی پنج باکتری بیماریزای گیاهی
الموضوعات : Biotechnological Journal of Environmental Microorganisms
1 - گروه گیاهپزشکی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
الکلمات المفتاحية: حلال, چای سبز, ضد باکتری, عصاره آبی و الکلی, کنترل بیولوژیک ,
ملخص المقالة :
در تهیه چای سبز، برگها پس از برداشت، خشک شده و بعد استفاده می شوند و عمل تخمیر صورت نمی گیرد. عصارهی چای خواص ضد میکروبی دارد، اما اطلاعات کمی در این ارتباط وجود دارد. روش کار: برگ های سه کلون 100، هیبرید بذری و آسام از باغات چای جمع آوری شد سپس برگ های جمع آوری شده خشک گردید. از سه حلال آبی، متانولی و اتانولی برای عصاره گیری استفاده گردید. اثر این عصاره ها روی تکثیر پنج باکتری Clavibacter michiganensis، Xanthomonas arboricola، Pseudomonas syringae، Dikeya zeae و Pectobacterium carotovorum با روش دیسکهای کاغذی با اندازه گیری هاله عدم رشد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد بالاترین غلظتهای عصاره های آبی، اتانولی و متانولی(5.0 میلی لیتر در یک میلی لیتر) موثرترین غلظت بر باکتری های مورد بررسی بودند. تمامی عصارهها قابلیت کنترل کنندگی روی باکتری ها را داشتند. میزان تاثیر گذاری عصارهها روی باکتریها، متفاوت بود. عصارههای حاصل از کلون 100 بیشترین میزان بازدارندگی را روی باکتریهای مورد مطالعه نشان دادند. در بین عصارهها و کلونها بیشترین میزان بازدارندگی روی باکتری گرم مثبت C. michiganensis توسط عصارهی آبی بود. بطور متوسط بیشترین تاثیر را عصاره آبی و کمترین تاثیر را عصارهی اتانولی روی باکتریها نشان داد. بیشترین مقاومت را باکتری D. zeae در مقابل عصارهها از خود نشان داد. بحث: بنظر می رسد عوامل مختلف همانند نوع حلال، غلظت، انواع میکروارگانیسم در میزان بازدارندگی عصارهی چای سبز تاثیر گذار هستند.
Adil M, Baig MH & Rupasinghe HV (2019) Impact of citral and phloretin, alone and in combination, on major virulence traits of Streptococcus pyogenes. Molecules 24 (23), 4237.
Adil M, Khan R & Rupasinghe HV (2018) Application of medicinal plants as a source for therapeutic agents against Streptococcus pyogenes infections. Curr. Drug Metab. 19 (8), 695–703.
Alstrom S (1992) Antibacterial Activity of Tea and Coffee Wastes against Some Plant Pathogenic Pseudomonas syringae Strains. J. Phytopathology.. 136, 329–334. j.1439-0434.1992.tb01315.x
Archana S & Abraham J (2011) Comparative analysis of antimicrobial activity of leaf extracts from fresh green tea, commercial green tea and black tea on pathogens. J. of Applied Pharmaceutical Science. 01 (08); 149-152.
Baltimore Biological Laboratory (1973) Division of Becton, Dickinson and Company. BBL Manual of Products and Laboratory Procedures. Baltimore.. PP: 84-405.
Chatterjee SK, Bhattacharjee I & Chandra G (2009) In vitro synergistic effect of doxycycline & ofloxacin in combination with ethanolic leaf extract of Vangueria spinosa against four pathogenic bacteria. Indian J. Med. Res. 130 (4), 475.
Chou CL & Chung KT(1999) Antimicrobial activity of tea as affected by the degree of fermentation and manufacturung season. Int. Jour Food Microbial. 48:125-130. 10.1016/S0168-1605(99)00034-3
Cumar A, Arvind CP & Jeyaseelan AT (2012) Built-up and vegetation extraction and density mapping using WorldView-II. Geocarto International. 27(7). 10.1080/10106049.2012.657695
Fakoori H, Rafiei karahroudi Z & Sedaghatfar E (2020) Insecticide effect of Rosmary and Lavander essential oils on adult stage of Callosobruchus maculatus. Bioagrica. 1(1): 1-9.
Fukai K, Ishigami T & Hara Y (1991) Antibacterial Activity of Tea Polyphenols against Phytopathogenic Bacteria. Agricultural and Biological Chemistry. 55, 1895–1897. 10.1080/00021369.1991.10870886
Graham HN (1992) Green tea composition, consumption, and polyphenol chemistry. Preview Medicine Journal. 21: 334-350. 10.100.16091-7435(92)90041-F
. Gupta D, Bhaskar D, Gupta R, Karim B, Jain A & Dalai D (2014) Green tea: a review on its natural anti-oxidant therapy and cariostatic benefits. Biol. Sci. Pharm. Res 2, 8–12.
Kodama S, Yuji I, Atsushi T, Yoko N, Atsushi Y, Satoshi C, Kentaro S, Tomohisa Y, Tomoko K. & Kazuichi H (2008) A Fast and Simple Analysis of Glyphosate in Tea Beverages by Capillary Electrophoresis with On-Line Copper(II)-Glyphosate Complex Formation. J. of Health Science. 52:602-606. 10.1248/jhs.54.602
Minakshi Nl Haseeb A, Imtiaz A, Siddiqui H., Nihal A & Gary S W. (2009) Epigallocatechin-3-gallate (EGCG) sensitizes melanoma cells to interferon induced growth inhibition in a mouse model of human melanoma.Cell cycle. 8(13).
Nataro JP. (2006) A typical enters pathogenic Escherichia coli typical pathogens. Energy. Infect. Dis.. 12: 60-69.
Organization WH (2004) WHO guidelines on safety monitoring of herbal medicines in pharmacovigilance systems: World Health Organization.
Pérez-Burillo S, Navajas-Porras B, López-Maldonado A, Hinojosa-Nogueira D, Pastoriza S & Rufián-Henares JÁ (2021) Green tea and its relation to human gut microbiome. Molecules 26 (13), 3907.
Rahanandeh H & Moshaiedy M.(2014) Potency evaluation of Pseudomonas aeroginosae and Pseudomonas fluorescens as biocontrol agents for root-knot nematodes in Iran - International Journal of Biosciences.5. 147-153. 10.12692/ijb/5.8.147-153
Reygaert WC. (2014) The antimicrobial possibilities of green tea. Frontiers in Microbiology. 5.434.2. doi: 10.3389/fmicb.2014.00434
Sartini S, Natsir DM, Muhammad NA. & Andi DP. (2020) Phenolic-rich green tea extract increases the antibacterial activity of amoxicillin against Staphylococcus aureus by in vitro and ex vivo studies. J. of Pharmacy & Pharmacognosy Research. 8 (6), 491-500.
Sarwa KK, Rudrapal M, Debnath M. (2013) Extraction of green tea leaves: the use of different methods, their optimization and comparative evaluation. Biosci. Biotechnol. Res. Asia 10 (1), 383–386.
Sharma A, Sonal G, Indira PS, Shweta D & Reema G. (2012) Green tea extract: Possible mechanism and antibacterial activity on skin pathogens. Food Chemistry. 135,672-675. 10.1016/j.foodchem.2012.04.143
Sugita K, Amana F, Okubot A & Iwaki M. (1999) Epigallocatechin gallate and gallocatechin gallate in green tea catechins inhabit extra cellular relrase of Vero pesticide from enterohemorr haggis Escherichia coli . 0157: 117. Biochim. Biophys. Acta. 1472: 42-50. 10.1016/s0304-4165(99)00102-6.
Nakamura T, Nakazawa Y, Onizuka S, Satoh S, Chiba A, Sekihashi K & Sasaki YF (1997). Antimutagenicity of Tochu tea (an aqueous extract of Eucommia ulmoides leaves): 1. the clastogen-suppressing effects of Tochu tea in CHO cells and mice. Mutation Research/Genetic Toxicology and Environmental Mutagenesis, 388(1), 7-20.
Yang Y & Tong Z. (2019) Antimicrobial Activities of Tea Polyphenol on Phytopathogens. Molecules. 24, 816. 10.3390/molecules24040816