امکان سنجی قابلیت پیادهروی در فضای شهری بر پایه الگوهای توسعه پایدار و نو- شهرسازی (مطالعه موردی: محله سعادت آباد تهران)
الموضوعات : فصلنامه علمی و پژوهشی پژوهش و برنامه ریزی شهریمحمد سلطان حسینی 1 , حســین پورســلطانی 2 , مهـــدی ســـلیمی 3 , ســــارا عمــــادی 4
1 - اســتادیار تربیــت بــدنی و علــوم ورزشــی، دانشــگاه اصــفهان، اصــفهان، ایــران
2 - استادیار تربیت بدنی و علوم ورزشی، پژوهشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، تهران، ایران
3 - دانشـــجوی دکتـــری مـــدیریت ورزشـــی، دانشـــگاه تهـــران، تهـــران، ایـــران
4 - کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی، دانشـگاه آزاد اسـلامی واحـد مبارکـه، مبارکـه، ایـران
الکلمات المفتاحية: ایمنی و امنیت, قابلیت پیادهروی, مطبوعیت و مطلوبیت, آسایش و راحتی, تسهیلات و دسترسی,
ملخص المقالة :
چکیده پژوهش حاضر به ارزیابی امکان پیادهروی در فضای شهری (محله سعادت آباد تهران) و بررسی، مشاهده و تحلیل میدانی مؤلفههای قابلیت پیادهروی پرداخته است و به دنبال پاسخگویی به این سؤال است که وضعیت پیادهروی در محله سعادت آباد بر پایه الگوهای توسعه پایدار و نو- شهرسازی چگونه است؟ روش پژوهش از نوع توصیفی - تحلیلی و جمعآوری اطلاعات به صورت پیمایشی بوده است. جامعه آماری شهروندان ساکن محله سعادت آباد تهران و حجم نمونه تعداد 380 نفر که بر اساس جدول مورگان تعیین گردید. برای سنجش میزان قابلیت پیادهروی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که در آن چهار مؤلفه قابلیت پیادهروی (مطلوبیت و مطبوعیت، ایمنی و امنیت، آسایش و راحتی و تسهیلات و دسترسی) در قالب 30 سؤال مورد سنجش قرار گرفت. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه توسط 10 نفر از اساتید برجسته مورد تایید قرار گرفت و همچنین آلفای کرونباخ برابر با 87/0 محاسبه شد که نشان از پایایی و ثبات پرسشنامه داشت. پس از جمعآوری پرسشنامهها و تعیین نرمال بودن دادهها توسط آزمون کالموگراف اسمیرنوف، به منظور تعیین وضعیت میانگین هر یک از متغیرها از آزمون t تک نمونهای و به منظور تعیین ارتباط میانگین هر یک از مؤلفهها با یکدیگر از آزمون تعقیبی Bounferoni استفاده گردید. نتایج به دست آمده در این تحقیق نشان داد که قابلیت پیادهروی و مؤلفههای آن در محله سعادت آباد در وضعیت مطلوب نیست.