عوامل موثر بر تمایل به مصرف گوشت شتر در استانهای شرق کشور: رهیافت لاجیت ترتیبی تعمیمیافته
الموضوعات : فصلنامه علمی -پژوهشی تحقیقات اقتصاد کشاورزیمحسن علی پور 1 , سید مهدی حسینی 2 , امیر دادرس مقدم 3
1 - گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
2 - دانشگاه اقتصاد کشاورزی ، دانشکده مدیریت و اقتصاد ، دانشگاه سیستان و بلوچستان ، زاهدان ، ایران
3 - استادیار اقتصاد کشاورزی دانشگاه سیستان و بلوچستان
الکلمات المفتاحية: لاجیت ترتیبی تعمیمیافته, تمایل به مصرف, گوشت شتر,
ملخص المقالة :
دامپروری یکی از زیربخشهای کشاورزی است، که نقش بسزایی در تامین پروتئین مورد نیاز کشور و به تبع آن امنیت غذایی ایفاء میکند. تولید گوشت شتر در استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان به دلیل موقعیت بیابانی منطقه، مقرون به صرفه بوده و با سرمایهگذاری روی آن میتوان تا حدودی نوسانات قیمت گوشت قرمز را در بازار کاهش داد.
در این پژوهش دادهها و اطلاعات آماری از تکمیل1020 پرسشنامه به روش نمونهگیری خوشهای دو مرحلهای با انتساب متناسـب در سطح مراکز سه استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان در سال 1400 با مدل مدل لاجیت ترتیبی تعمیمیافته برآورد شده است. یافتههای این پژوهش نشان میدهد که در سطوح مختلف تمایل به مصرف گوشت شتر، متغیرهای سن، تحصیلات، وجود مراکز توزیع گوشت شتر و داشتن آگاهی از مزایای گوشت شتر بر تمایل به مصرف گوشت شتر تاثیر مثبت و معنادار داشته است در حالی که قیمت انواع گوشتهای ماهی، گاو و گوسفند بر اساس رابطه جانشینی و مکملی بر تمایل به مصرف گوشت شتر تاثیر مثبت و منفی داشته است.