مقایسه اثر انرژیهای تجدیدپذیر و تجدیدناپدیر بر آلودگی هوا: "مطالعه موردی کشورها با درآمد متوسط"
فاطمه زندی
1
(
دانشکده آزاد تهران جنوب
)
محسن درویش
2
(
دانشگاه آزاد تهران جنوب
)
بیژن صفوی
3
(
دانشگاه آزاد تهران جنوب
)
بهناز صفوی
4
(
دانشگاه آزاد تهران جنوب
)
الکلمات المفتاحية: مصرف انرژیهای تجدید پذیر, مصرف انرژیهای تجدید ناپذیر, مصرف دیاکسید کربن, کشورها با درآمد متوسط. درآمد سرانه,
ملخص المقالة :
مقاله حاضر به دنبال این سؤال است که در کشورها با درآمد متوسط بالا ا و پایین چه تأثیری انرژیهای تجدیدپذیر بر آلودگی هوا در دوره 2020-1990 داشته است. ضرایب کوتاهمدت و بلندمدت از مدل پژوهش تصریح و با روش دادههای تابلویی شامل CS-ARDL تخمین زده شدهاند. نتایج تحقیق نشان میدهد که در بلندمدت رابطه N معکوس بین درآمد سرانه و انتشار آلودگی در دو گروه کشورها با درآمد متوسط به بالا و پایین مورد بررسی وجود ندارد. بر این اساس فرضیه کوزنتس زیستمحیطی در سطوح مرسوم آماری قبول نمیشود و در بلندمدت اثرگذاری مصرف انرژیهای تجدیدپذیر بین گروههای متوسط درآمدی کاهش انتشار آلودگی هنوز به مرحله بازدهی کاهنده نرسیده است. ضریب انتشار گاز CO2 به دلیل مصرف انرژیهای فسیلی همراه با افزایش سطح توسعهیافتگی کاهنده میباشد.
سیاستگذاران میتوانند با توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر در کشورهای با درآمد متوسط می توانند با حفظ منابع سوخت فسیلی تجدیدناپذیر، نقش کلیدی خود در تامین انرژی بین المللی تقویت نماید و انتشار دیاکسید کربن را نیز کاهش دهد.