ارزیابی تاثیرتیمار اسید سالیسیلیک و کودهای بیولوژیک بر خصوصیات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه گل گاوزبان(Borago officinalis L.)
الموضوعات : پژوهش نامه کشاورزیابوالفضل لولایی 1 , علی خلیلی 2 , بهزاد کاویانی 3
1 - کارشناس علوم باغبانی، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران، ایران
2 - کارشناس اکولوژی مرتع، دفتر امور مراتع سازمان جنگلها، مراتع و ابخیزداری کشور تهران، ایران
3 - گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران
الکلمات المفتاحية: ورمی کمپوست, مرفولوژیکی, گل گاوزبان, فیزیولوژیکی, اسیدسالیسلیک,
ملخص المقالة :
رویکرد روز افزون به استفاده از گیاهان دارویی در سطح جهان، اهمیت کشت و تولید این گیاهان را روشن میسازد. به این منظور به بررسی تأثیر کودهای آلی و اسیدسالیسلیک بر میزان خصوصیات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی و سایر خصوصیات گیاه دارویی گل گاوزبان( (Borago officinalis. L ، لذا آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طر ح پایه بلوک های کامل تصادفی در سال زراعی 98- 1397 اجرا گردید. آزمایش دارای چهار کود گوسفندی، کود گاوی، کود مرغی و ورمی کمپوست به عنوان عامل اصلی و چهار سطح اسیدسالیسلیک با غلظت های صفر،2- ، 4- 1010، 6-10 مولار به عنوان عامل فرعی بود. صفات ارتفاع بوته، تعداد شاخه جانبی، وزن تر و خشک بوته، کلروفیل a، کلروفیل b به عنوان شاخص های مرفولوژیکی و میانگین تعداد گل در بوته به عنوان شاخص های فیزیولوژیکی اندازه گیری شدند. نتایج تحقیق نشان داد که کاربرد کودهای بکاررفته به طور معنی داری سبب افزایش رشد رویشی و زایشی شد. همچنین بیشترین تاثیر را در بین کودهای بکار رفته کود گوسفندی و گاوی داشته است. تاثیر سایر کودهای بکاررفته نیز معنی دار بود. در تیمار اسیدسالیسلیک، سایر سطوح بکار رفته سبب افزایش خواص رویشی و زایشی شدند. بالاترین تاثیر را سطح (-4 10) مولار در لیتر داشت.
_||_