شناسایی ژنهای انتروتوکسین Aو Bدر استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیر خام و شیر ورم پستان گاوداریهای صنعتی استان تهران
الموضوعات :سپیده ولی 1 , فرهاد موسی خانی 2 , آریا بدیعی 3 , علیرضا جمالی 4 , سمیرا قلمبردزفولی 5
1 - گروه صنایع غذایی، واحد علوم تحقیقات استان کردستان – سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی،،
سنندج، ایران
2 - گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
3 - گروه علوم درمانگاهی،دانشکده دامپزشکی، واحد کرج،دانشگاه آزاد اسلامی،کرج،ایران
4 - آزمایشگاه تشخیص دامپزشکی مبنا،کرج،ایران
5 - معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان البرز
الکلمات المفتاحية: PCR, استافیلوکوکوس اورئوس, ی: انتروتوکسین,
ملخص المقالة :
شیر به عنوان یک غذای مغذی در نظر گرفته میشود زیرا حاوی چندین ماده مغذی مهم از جمله پروتتئینها و ویتامینها است. در مقابل، شیر میتواندناقل چندین باکتری پاتوژن همچون استافیلوکوکوس اورئوس باشد. باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ( )Staphylococcus aureusیکی از مهمترین عواملمسمومیت غذایی ( )FPدر محصولات لبنی میباشد. انتروتوکسینهای استافیلوکوکی ( )SEعامل اصلی ایجاد مسمومیت غذایی میباشد که از تیپهای مختلفیتشکیل شدهاند مهمترین آنها انتروتوکسینهای تیپ ( A(SEAو ( B(SEBمیباشد.هدف از این مطالعه شناسایی ژنهای انتروتوکسین Aو Bدر استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیر خام و شیر ورم گاوداریهای صنعتی استان تهرانمیباشد. در این تحقیق 40نمونه شامل 20نمونه شیر خام و 20نمونه شیر ورم پستان در شرایط استریل به آزمایشگاه ارسال گردید. نمونهها از طریق روشهایباکتری شناسی مورد کشت و تشخیص قرار گرفت. باکتریهای جداشده برای تشخیص ژن کد کننده SEAو SEBبه وسیله آزمایشات PCRارزیابی شد.نتایج آزمایش PCRنشان داد که از میان استافیلوکوکهای جدا شده %25دارای ژن %15 ،SEAدارای ژن SEBهستند. از این روحرارت دادن هیچ تاثیریبر روی محصولات لبنی آلوده به انتروتوکسین و ورم معده که ممکن است در زمان کوتاه رخ بدهد، ندارد. در نتیجه PCRبه عنوان یک روش سریع، حساس،اختصاصی و ارزان قیمت پیشنهاد میشود که میتواند جایگزین خوبی برای روشهای قدیمی تشخیص SEباشد