اثر عصاره جلبک قهوه ای ( (Sargassumboveanumبر خصوصیات خاک و برخی خصوصیات فیزیولوژیک گیاه نعناع فلفلی (Menthapiperita L.).
الموضوعات : پژوهش های زراعی در حاشیه کویرهانیه هدایتی فرد 1 , منصوره خلعتبری 2
1 - گروه زراعت،دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال. تهران، ایران.
2 - .پژوهشگر کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا. ورامین- تهران، ایران.
الکلمات المفتاحية: نعناع فلفلی, غلظت, زمان محلولپاشی, جلبک قهوه ای و درصد عناصر معدنی,
ملخص المقالة :
این پژوهش به منظور بررسی اثر غلظت های مختلف عصاره جلبک قهوه ای Sargassum بر رشد و برخی خصوصیاتفیزیولوژیک نعناع فلفلی (Menthapiperita L.)درسال 1394درشرایط گلخانه ایبا استفاده ازفاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. عامل اصلی استفاده از غلظت های مختلف عصاره جلبک سارگاسوم در تیمار های شاهد،10، 20 ، 30 و40 درصد و عامل فرعی زمان های مختلف محلول پاشی:پنج روز یک بار و 10 روز یک بار در نظر گرفته شد. نتایج نشان دادند کهغلظت کلروفیل a در نعناع فلفلی با کاهش فاصله زمان محلول پاشی افزایش یافت و در غلظت های مختلف عصاره جلبکی در تیمار های 30 و40 درصد بر صفات مورد تحقیقمعنی دار نبود.اثر غلظت های مختلف عصاره جلبک سارگاسوم روی عناصر معدنی گیاه از جمله نیتروژن در غلظت 20درصدتیمار 10 روزهمثبت بود.بنابراین می توان به منظور افزایـش پروتئین و اسانس گیاه نعناع فلفلی از غلظت های عصاره سارگاسوم ایـــن تحقیق استفاده کرد. در کل می توان نتیجه گرفت که استفاده از عصاره جلبک در تولید نعناع فلفلی به دلیل کاهش میزان رشد و عدم تاثیر مثبت بر اسانس گیاه، مناسب تشخیص داده نشد و از غلظت های20 درصد بهبالا به عنوان علفکش می توان استفاده نمود.
_||_