اثر تاریخ کاشت و مقادیر ورمیکمپوست بر صفات کمی گیاه استویا (Stevia rebaudiana Bertoni)
الموضوعات : پژوهش های زراعی در حاشیه کویرامیرحسین کچویی 1 , حسینعلی شیبانی 2 , فرشاد قوشچی 3
1 - گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین، ایران
2 - گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین، ایران
3 - گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین، ایران
الکلمات المفتاحية: تاریخ کاشت, استویا, خصوصیات مرفولوژیک, ورمیکمپوست,
ملخص المقالة :
به منظور بررسی اثر تاریـخ کاشت و سطـوح مختلـف ورمی کمپـوست بر صفـات کمـی و کیفـی گیـاه استـویا (Stevia rebaudiana Bertoni)، آزمایشی در مزرعه آموزشی – پژوهشی دانشکده کشاورزی واحد ورامین در سال 1393 در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمار های آزمایش شامل عامل اصلی، تاریخ کاشت که در چهار سطح: 15 فروردین، 30 فروردین، 15 اردیبهشت و 30 اردیبهشت و عامل فرعی سطوح مختلف ورمی کمپوست در چهار سطح: شاهد (عدم مصرف)، کاربرد پنج تن ورمی کمپوست در هکتار، کاربرد 10 تن ورمی کمپوست در هکتار و کاربرد 15 تن ورمی کمپوست در هکتار بودند. نتایج نشان داد تاریخ کاشت و ورمی کمپوست و اثر متقابل آن ها بر طول ساقه، وزن خشک برگ، وزن خشک اندام هوایی، طول میانگره معنی دار بود بیش ترین طول ساقه و وزن خشک برگ و طول میانگره و وزن خشک اندام هوایی از تیمار کشت در 15 اردیبهشت با کاربرد 15 تن در هکتار ورمی کمپوست به ترتیب با متوسط 33/94 سانتی متر، 67/15 گرم و 64/6 سانتی متر 70/39 گرم حاصل شد و کم ترین میزان طول ساقه و وزن خشک برگ و طول میانگره و وزن خشک اندام هوایی از تیمار 15 فروردین و شاهد با میانگین 66/61 سانتی متر، 52/6 گرم، 67/3 سانتی متر 90/16 گرم حاصل شد نتایج نشان داد کاربرد 15 تن ورمی کمپوست در تاریخ کاشت 15 اردیبهشت بیش ترین تأثیر را در صفات مورد اندازه گیری را داشت.
_||_