بررسی تغییرات غلظت اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella) در طول و وزن های مختلف
الموضوعات :
فصلنامه زیست شناسی جانوری
مجید محمدنژاد
1
,
رها فدایی راینی
2
1 - گروه شیلات، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز، ایران
2 - گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه جیرفت، ایران
تاريخ الإرسال : 03 الإثنين , رمضان, 1443
تاريخ التأكيد : 13 الأحد , ذو القعدة, 1443
تاريخ الإصدار : 29 الإثنين , رجب, 1444
الکلمات المفتاحية:
وزن,
اسیدهای آمینه,
طول,
ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella),
ملخص المقالة :
ماهی کپور علفخوار یا ماهی آمور یکی از مهم ترین ماهیان گرمابی محسوب می گردد و اهمیت ویژه ای را در سبد غذایی مردم دارا می باشد. اسیدهای آمینه، اغلب به عنوان زنجیرههای ساخت پروتئین شناخته میشوند و ترکیباتی هستند که نقش بسیار مهمی در بدن موجودات زنده ایفا میکنند. تحقیق حاضر به منظور تعیین غلظت اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری فیله ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella) انجام پذیرفت. گروه بندی شامل گروه های وزنی 20، 100 و 500 گرمی و نیز گروههای طولی 10، 22 و 35 سانتیمتری بودند. ترکیب اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری بر اساس روش Bidlingmeyer و همکاران (1984) اندازه گیری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS19 و آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون دانکن انجام و وجود یا عدم وجود اختلاف معنی دار در سطح 95 درصد تعیین گردید. نتایج آنالیز اسیدهای آمینه نشان داد مقدار اسیدهای آمینه ضروری فیله ماهی آمور شامل: آرژنین، هیستیدین، لوسین، متیونین، ترونین، لیزین، فنیل آلانین و والین در وزن ها و طول های مختلف با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشت (05/0 p >). همچنین بر طبق نتایج مشخص گردید مقدار اسیدهای آمینه غیرضروری شامل: آسپارتیک اسید، گلوتین، سرین، گلایسین، آلانین، پرولین، تیروزین و سیستین در وزن ها و طول های مختلف با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشت (05/0 p >). نتایج بررسی حاضر نشان داد در ماهی آمور طول و وزن بر میزان اسیدهای آمینه تاثیر معنی داری نداشت.
المصادر:
Abdoli A. 2000. Water fish inside Iran, Tehran, Iran Museum of Nature and Wildlife. 160 p. [In Persian].
Abimorad E.G, Favero G.C, Castellani D., Garcia F., Carneiro D.J. 2009. Dietary supplementation of lysine and/or methionine on performance, nitrogen retention and excretion in pacu (Piaractus mesopotamicus) reared in cages. Aquaculture, 295: 266-270.
Ahmed I. 2012. Dietary amino acid ltryptophan requirement of fingerling Indian catfish, Heteropneustes fossilis (Bloch), estimated by growth and haemato-biochemical parameters. Fish Physiology and Biochemistry, 38: 1195-1209.
Alasalvar C. 2002. Seafoods: quality, technology and nutraceutical application an overview. In Seafoods-quality, technology and nutraceutical application. ed. Cesarettin Alasalvar and Tony Taylor, New York: Springer-Verlag Berlin Heidelberg, pp: 1-5.
Biswas Islam MS., Das P., Das PR., Akter M. 2018. Comparative study on proximate composition and amino acids of probiotics treated and nontreated cage reared monosex tilapia Oreochromis niloticus in Dekar haor, Sunamganj district, Bangladesh. International Journal of Fisheries and Aquatic Studies, 6(2): 431-435.
Carpene E., Martin B., Libera L.D., 1998. Biochemical differences in lateral
muscle of wild and farmed gilthead sea bream (Sparus aurata ). Fish Physiology and Biochemistry, 19: 229-238.
Cobas N., Gomez-limia L., Franco I., Martinez S. 2022. Amino acid profile and protein quality related to canning and storage of swordfish packed in different filling media. Journal of Food Composition and Analysis, 107: 25-38.
Dabrowski K., Guderley H. 2002. Intermediary metabolism. Fish nutrition, 3: 309-365.
Delgado C., Rosegrant M., Wada N., Meijer S., Ahmad M. 2002. Fish as food: projections to 2020 under different scenarios. Washington, DC: Markets and Structural Studies Division, International Food Policy Research Institute, 4: 21-34.
Duran B.O.S., Zanella, B.T.T., Perez, E.S., Mareco E.A., Blasco J., Dal-Pai-Silva M., Garcia de
la serrana D. 2022. Amino Acids and IGF1 Regulation of Fish Muscle Growth Revealed by Transcriptome and microRNAome Integrative Analyses of Pacu (Piaractus mesopotamicus) International Journal of Molecular Sciences, 23: 1180.
Ebrahimi A., 2004. Different levels of protein and fat on the growth and quality of carp of Huso Huso and Acipenser persicus. PhD Thesis, Isfahan University of Technology, 180 p. [In Persian].
Farhat J., Khan M.A., 2013. Dietary llysine requirement of fingerling stinging catfish, Heteropneustes fossilis (Bloch) for optimizing growth, feed conversion, protein and lysine deposition. Aquaculture Research, 44: 523–533.
Farris N.W., Hamidoghli A., Bae, J., Won, S., Choi, W., Biró J., Lee S., Bai S.C., 2022. Dietary Supplementation with γ-Aminobutyric Acid Improves Growth, Digestive Enzyme Activity,
Non-Specific Immunity and Disease Resistance against Streptococcus iniae in Juvenile Olive Flounder, Paralichthys olivaceus. Animals, 12: 248.
Ghomi M.R., Jadid Dokhani D., Hasandoost, M. 2011. Comparison of fatty acids and amino acids profile and proximate composition in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss), common carp (Cyprinus carpio) and kutum (Rutilus frisii kutum). Journal of Fisheries
5(4):1-8. [In Persian].
Goda A.A.S., El-Husseiny M., AbdulAziz G.M., 2007. Fatty acid and free amino acid composition of muscles and gonads from wild and captive Tilapia Oreochromis niluticus (L.) (Teleostei: perciformes): An approach to development broodstock diets. Journal of Fisheries and Aquatic Science, 2(2): 86-99.
Hastey R.P., Phelps R.P., Davis D.A., Cummins K.A., 2010. Changes in free amino acid profile of red snapper Lutjanus campechanus, eggs, and developing larvae. Fish Physiol. Biochem. 36: 473–481.
Li P., Mai K., Trushenski J., Wu G., 2009. New developments in fish amino acid nutrition: towards functional and environmentally oriented aquafeeds. Amino Acids, 37: 43-53.
Lin Y., Gong Y., Yuan Y., Gong S., Yu D., Li Q., Luo Z., 2013. Dietary l‐lysine requirement of juvenile Chinese sucker, Myxocyprinus asiaticus. Aquaculture Research, 44: 1539-1549.
Mamuad L.L., Lee S.S., 2021. The Role of Glutamic Acid-producing Microorganisms in Rumen Microbial Ecosystems. Journal of Life Science, 31, 520-526.
Mohanty B., Mahanty A., Ganguly T., Chakraborty K., Rangasamy A., Paul B., Sarma D., Mathew S., Kunnath Asha K., Behera B., Debnath D., Vijayagopal P., Sridhar S., Akhtar M.S., Neetu Sahi T., Tandrima Mitra A., Banerjee S., Paria P., Das D., Vijayan K.K., Laxmanan P.T., Sharma A.P., 2014. Amino Acid Compositions of 27 Food Fishes and Their Importance in Clinical Nutrition. Hindawi Publishing Corporation Journal of Amino Acids, 7: 2-9.
Mozanzadeh M., Marammazi J., Yaghoubi M., Yavari V., Agh N., Gisbert E., 2015. Somatic and physiological responses to cyclic fasting and re-feeding periods in sobaity sea bream (Sparidentex hasta, Valenciennes 1830). Aquaculture Nutrition, 3:11-26.
Nafisi Bahabadi M., 2001. Investigation of the possibility of substituting poultry slaughter waste flour for fish meal in the diet of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). PhD Thesis. Tarbiat Modarres University, 114 p. (In Persian).
Nakashima K., Yakabe Y., Ishida A., Yamazaki M., Abe H., 2007. Suppression of myofibrillar proteolysis in chick skeletal muscles by α-ketoisocaproate. Amino acids, 33: 499-503.
1983. National Academies Press, Washington D.C., USA.
Ogino C., 2008. Protein requirement of carp and rainbow trout Bull. Jap. Spc Fish, 46(3): 385-388.
Pion R., 2012. Diateary effect and amino acids in tissues. Incde. D.J.A. Boorman K.N. p. lew S.D Neale. R. J. swan. Protein metabolism and Nutrition Butterworth’s London, 259-278.
Shirmohammadli H., Mohammad Nejad M., 2019. Influence of Weight on Changes in Protein, Fat, Ash and Dry Matter of Common carp. Journal of Fisheries Science and Technology, 8(3):120-129. [In Persian].
Yin Y.L., Feng Z.M., Tang Zh.R., Wu G., 2011. Tryptophan metabolism in animals: important roles in nutrition and health. Frontier in Bioscience, 3: 286-297.
Zakeri M., Kochinian P., Ghafle Marmazi J., 2012. Comparison of amino acid composition in muscle tissue of wild and cultured male and female Acanthopagrus latus. Journal of Marine Science and Technology, 11(2): 69-58. [In Persian].
Zhao F., Zhuang P., Song C., Shi Z., Zhang L., 2010. Amino acid and fatty acid compositions and nutritional quality of muscle in the pomfret, Pampus punctatissimus. Food Chemistry, 118: 224–227.
Zolfaghari M., Shabanpour B., Shabani A., Ghorbani R., 2011. Determination of chemical composition and fillet yield of silver carp (Hypophtalmichtys molitrix) for grading and nutritional labeling of its product: Based on regression equations. Journal of Food Science and Technology, 8(31):1-10.
_||_