بررسی توانایی کلونیزاسیون لاکتوباسیلهای جدا شده از پنیر محلی و اتصال به سلول های Caco پوششی لوله گوارش انسان ،لاین سلولی 2
الموضوعات : فصلنامه زیست شناسی جانوریمیترا حیدری نصرآبادی 1 , مریم تاج آبادی ابراهیمی 2 , هدی بهرامی 3
1 - استادیار دانشکده زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
2 - استادیار دانشکده علوم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
3 - کارشناس دانشکده علوم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
الکلمات المفتاحية: لاکتوباسیلوس, اتصال, کلونیزاسیون, لاین Caco-سلولی 2,
ملخص المقالة :
هدف این مطالعه ارزیابی توانایی کلونیزاسیون 7 سویه لاکتوباسیل جدا شده از پنیر محلی در دستگاه گوارش است.از این رودر این بررسی مقاومت در برابرpHاسید، املاح صفراوی و توانایی اتصال به سلول های کشت Caco-2در شرایط in vitroسنجیدهشدهاست. نتایج نشان داد تیمار 2 ساعته اسیدی منجر به کاهش 0-4 لگاریتمی جمعیت این سویه ها گردیدو ایزوله B1D2کاملا به تیمار اسیدی مقاوم و هیچ کاهش جمعیتی نشان نداد. زمان تاخیر رشد سویه ها در حضور املاح صفراوی بین 25 تا 180 دقیقه متغیر بود و سویه یBH1با زمان تاخیر رشد 80/4andplusmn;25 مقاومترین سویه لاکتوباسیل نسبت به املاح صفراوی بود.اتصال سویه های لاکتوباسیل به سلول های کشتCaco-2 بسیار متغیر بود. سویه GI2کمترین اتصال و SL2بیشترین اتصال را نشان دادند. ارزیابی مجموع این سه عامل در شرایط in vitroنشان داد احتمالا سویه های SM3, BD2, SM1, SL2جدا شده از پنیر سنتی سمنان و بابل توانایی کلونیزاسیون در روده را دارند.
_||_