بررسی اثر عصاره هسته انگور بر لیپید پراکسیداسیون ناشی از ایسکمی/ هیپوپرفیوژن در بافت استریاتوم موش صحرایی نر
الموضوعات : فصلنامه زیست شناسی جانوریمریم رفیعی راد 1 , علیرضا سرکاکی 2 , سید ابراهیم حسینی 3 , یعقوب فربود 4 , سیدمحمدتقی منصوری 5 , فرشته معتمدی 6
1 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس، گروه زیست شناسی، فارس، ایران
2 - مرکز تحقیقات فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
3 - دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس، گروه زیستشناسی، فارس، ایران
4 - مرکز تحقیقات فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
5 - مرکز تحقیقات فیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
6 - مرکز تحقیقات علوم اعصاب و شبکه علوم اعصاب ایران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
الکلمات المفتاحية: عصاره هسته انگور, ایسکمی مغزی, لیپید پراکسیداسیون, استریاتوم,
ملخص المقالة :
ایسکمی مغزی منجر به مرگ نورونی در بخش های آسیب پذیر مغزی می شود که ناشی از تولید رادیکال های آزاد و آسیب اکسیداتیو می باشد. در این مطالعه اثر تجویزخوراکی28 روزه ی عصاره ی هسته انگور(GSE) (mg/pkg100)بر استرس اکسیداتیو در مدل حیوانی ایسکمی هیپوپرفیوژن مزمنبا قطع شریان های کاروتید عمومی دو طرفه (-VO2) بررسی شد. تعداد 30 سر موش صحرایی به گروه های کنترل،شاهد و ایسکمی تقسیم شدند.جهت ایجاد مدل ایسکمیشریان کاروتید عمومی دو طرفه جدا شده، از دو قسمت مسدود و از بخش میانی قطع شدند. و مغز تمامی موش ها جهت جدا سازی بافت استریاتوم و تست سنجش مالون دی آلدئید استخراج گردیدند . نتایج نشان داد که ایسکمی سبب افزایش اکسیدانتهای مغزی ازجمله لیپید پراکسیداسیون که یکی از عوامل ناشی از استرس اکسیداتیو می باشد گردید (pandlt;0.001)و درمان متعاقب ایسکمی باGSE ، لیپید پراکسیداسیون را در استریاتوم به طور معنی داری کاهش داد(pandlt;0.001). بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج اثر مصرف عصاره هسته انگور در این تحقیق، این ترکیب می تواند اثر جاروب کنندگی و حذف اکسیدان ها را در بافت های حساس مغزی ایفا کرده و عملکرد آنها را بهبود بخشد و بنابراین می تواند به عنوان روشی جهت درمان این بیماری مورد استفاده قرار گیرد.