بررسی اثر عصارههای آبی (پونه کوهی و مرزنگوش وحشی) بر روی سویه وحشی باکتری اشریشیاکولای در مرغداریهای مبتلا به کلی باسیلوز در یاسوج
shahram shahriary
1
(
Department of Veterinary Medicine, Yasooj Branch, Islamic Azad University, Yasooj, Iran
)
Amir Amniattalab
2
(
Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia Branch ,Islamic Azad University, Urmia, Iran
)
الکلمات المفتاحية: Oregano, wild marjoram, mixed extract , colibacillos,
ملخص المقالة :
از دو گیاه به روش پرکولاسیون عصاره ابی تهیه شد .در محیط کشتهای اختصاصی فعالیت ضد باکتری اشریشیاکولای(کلی باسیلوز) به روش آغشته کردن کاغذ صافی استریل به اندازه قرص انتی بیوگرام (در غلظتهای مختلف ) به عصارههای آبی و انتشار وانکوباسیون جهت انجام حساسیت میکروبی انجام شد. آزمایش حساسیت میکروبی عصارهها نشان داد که قطر هاله عدم رشد عصاره آبی پونه به ترتیب مربوط به غلظت 100درصد(18.3mm)و 75 درصد(15.1mm) و 50 درصد (11.2mm)بود ودر غلظت 25 درصد ناچیز بود. قطر هاله عدم رشد عصاره (مخلوط)در غلظت 100 درصد(19.4mm )و 75 درصد(16.3mm ) و 50 درصد( 11.4mm) و درغلظت 25 در صد، قطرهاله بسیار ناچیز بود. بیشترین هاله عصاره آبی مرزنگوش وحشی به ترتیب مربوط به غلظت 100 درصد(11.5mm )و بعد 75 درصد(10.1mm ) و غلظت 50درصد ودر غلظت 25 در صد ،هاله بسیار ناچیز بود.ازمون ANOVA بادرجه ازادی 1و148 ومقدار (p≥0.05) فرضیه تایید میشود. میزان (MIC) باکتری توسط عصاره پونه کوهی 20mg/ml و عصاره مخلوط(15 mg/ml )و عصاره مرزنگوش 130 mg/ml بود و با افزایش رقت عصاره ها رابطه مستقیم دارد. (MBC) عصاره پونه کوهی 60 mg/ml و عصاره آبی مخلوط (هردو)55 mg/ml و عصاره آبی مرزنگوش وحشی 220 mg/ml بود.ضریب همبستگی بین عصاره ها و باکتری رابطه منفی و قوی ومعنی داربود. (p≤0.05).