بررسی تغییرات آمینو اسیدها در فیله کپور معمولی پرورشی Cyprinus carpio در طی 6 ماه نگهداری درسردخانه در دمای 18- درجه سانتی گراد
الموضوعات :مونا خانی 1 , فاطمه انصاری فرد 2 , سهراب معینی 3 , ژاله خوشخو 4
1 - دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و باشگاه پژوهشگران جوان
2 - دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و باشگاه پژوهشگران جوان
3 - گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
4 - گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
الکلمات المفتاحية: پروتئین, امینو اسید, باز فرار, کپور معمولی Cyprinus carpio,
ملخص المقالة :
در این بررسی تغییرات اسیدهای امینه، پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت در طی 6 ماه نگهداری در دمای 18- درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفت. برایتهیهنمونهدر اردیبهشتسال389،تعدادیکپورمعمولیCyprinus carpioازیکیازاستخرهایرورشی واقع در بابلسر کهدارای وزن gr100±kg 1 بودندصید شده و بهآزمایشگاهمنتقلگردیدند. در این بررسی شناساییاسیدهایآمینهبهوسیلهدستگاه HPLC بااستفادهازروش PICO/TAG، پروتئینبهروشماکروکلدال ، TVNبهروشکجلدال ،چربیبهروش( Bligh & dyer, 1959 ) ،رطوبت به روش اون و خاکستربه روش کوره در زمان های 0و90و120و150و180روز اندازهگیری شدند. نتایج حاصله نشان داد که درنمونه تازه فیله کپور معمولی مقدار پروتئین، چربی، خاکستر و رطوبت به ترتیب برابر 02/02/16 ،01/01/4 ،012/001/ 1، 03/069/78 درصد بوده است که در پایان دوره 180 روزه به ترتیب به 03/0 1/14 ، 03/002/2 ،03/008/1، 01/03/77 درصد رسید. همچنین در این بررسی در نمونه تازه فیله کپور معمولی Cyprinus carpio تعداد17آمینواسیدشناساییشدکه9اسید امینهضروریو8 عددغیرضروریبود.دراینمیانگلوتامیکبیشترینمقدارو سیستئینکمترینمقدارراداشت.نسبتامینواسیدهایضروریبهغیرضروری09/1 بودهاست مجموع اسیدهای آمینه ضروری(EAA) و غیرضروری (NE) به ترتیب (35/77 و 4/70) میلی گرم بر گرم در نمونه تازه بود. در پایان دوره مشخص گردید که مجموع اسیدهای آمینه ضروری (EAA) 13/61 (میلی گرم بر گرم) رسیده است (05/0P). مجموع آمینواسیدهای غیر ضروری (NE) به 85/61 میلی گرم بر گرم در پایان دوره نگهداری در سردخانه 18- درجه سانتی گراد رسیده است. (05/0P) .مقدارTVN در نمونه تازه برابر 03/02/11 میلی گرم بر صد گرم بود که در پایان دوره در سردخانه به 01/026/14 میلیگرم درصد گرم رسیده است. (05/0P) . بنابر این در پایان دوره نگهداری اسید امینه های ضروری تغییرات معناداری را در سطح 95 درصد نشان دادند که این تغییرات از روز 150 شروع شد. همچنین مقدار TVN ، پروتئین و چربی تغییرات معناداری داشتند، تغییرات معنادار در سطح 95 درصد برای TVN در روز 180 و پروتئین از روز 135 و چربی از روز 120 شروع شد.