اثر کاربرد گیاه جعفری( Petroselinum sativum) بر شاخص های رشد قزل آلا Oncorynchus mykiss) )
الموضوعات :امیر عباس زینالو 1 , ژاله خوشخو 2 , عبدالرحیم وثوقی 3 , الهام زینالو 4
1 - گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
2 - گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
3 - گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
4 - گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
الکلمات المفتاحية: ماهی قزل آلا, پودر گیاه جعفری, شاخص های رشد و تغذیه,
ملخص المقالة :
این تحقیق به منظور بررسی اثر تغذیه پودر گیاه جعفری(Petroselinum sativum) بر روی شاخص های رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام شده است. برای این منظور تعداد 6000 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با وزن اولیه 100 گرم در 3 تیمار و 1 گروه شاهد در 3 تکرار به مدت 60 روز مورد پرورش قرار گرفتند. ماهیان با جیره های غذایی با ترکیب پودر گیاه جعفری در غلظت های3،1 و 5 درصد تغذیه شدند.در کل دوره، بیشترین میانگین در روز آخر در نمونه های تیمار 3 با میانگین وزن 24±269 گرم و کمترین میانگین در ابتدای پرورش در گروه شاهد با میانگین وزن 29±146گرم بدست آمد. بیشترین میانگین افزایش طول در کل دوره مربوط به نمونه های تیمار 3 با میانگین افزایش طول12/2±95/24سانتی متر و کمترین میانگین مربوط به نمونه های تیمار 1 با میانگین افزایش طول941/1±4/23سانتی متر بود. بر اساس آزمون آنالیز واریانس یک طرفه، در کل دوره اختلاف معنی داری میان تیمارهای مختلف در افزایش وزن و همچنین افزایش طول بدست آمد ( 05/0P< ). با انجام تست همبستگی پیرسون ارتباط خطی بسیار قوی میان افزایش وزن با افزایش غلظت پودر گیاه جعفری و افزایش طول در کل دوره بدست آمد( 05/0P<). با توجه به نتایج، می توان بیان نمود که احتمالا پودر جعفری می تواند مکمل مناسبی برای جیره غذایی ماهی قزل آلا باشد. در نهایت میزان 5/0 درصد پودر جعفری در جیره غذایی، به عنوان دوز مناسب برای استفاده در جیره غذایی ماهی قزل آلا در دوره های طولانی تشخیص داده شد.
فراهانی، ر.، خوشخو، ژ. و شیرازی، ج.1392. روشهای نوین آبزی پروری مدیریت پرورش ماهی قزل آلا (رنگین کمان). انتشارات نقش مهر. تهران.
نادری، م.، دادگر، ش. و مورکی، ن. 1392. اثر کاربرد گیاه جعفری (Petroselinum sativum) بر شاخص رشد ماهی کوی (Cyprinus carpio). پایاننامه کارشناسی ارشد گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال.
ﻧﺎﻣﺠﻮﯾﺎن، ر.، بازوند، م. و عازمی، م. ا. 1391. بررسی فیتوشیمیایی و ارزیابی اثرآنتی اکسیدانی ترکیبات موجود در عصارهی لیپوفیلیک گیاه Onosma chlorotricum Boiss & Noe به روش کروماتوگرافی لایهی نازک (TLC). ﻓﺼﻠﻨﺎﻣﻪی ﻋﻠﻤﯽ ﭘﮋوﻫﺸﯽ پزشکی جندیﺷﺎﭘور، وﯾﮋهﻧﺎﻣﻪ 4: 5-4.
نصرالله زاده، ا. و نویریان، ح. 1389. اثر سطوح متفاوت ریشه گیاه نی (Phragmites australis) به عنوان غذای مکمل بر رشد و راندمان تغذیه کپور معمولی جوان (Cyprinus carpio). 26( 4): 497-490 .
هدایتی فرد، م. معینی، س. کیوان، ا. و یوسفیان، م. 1382. شناسایی کمی و کیفی اسیدهای چرب بافت تاسماهی ایرانی Acipenser persicus و ارزیابی اثرات انجماد بر روی آنها. همایش علمی نقش آبزیان در سلامت. شرکت سهامی شیلات ایران، صفحات 156- 140.
Abdel, A., Mostafa, Z. M., Ahmad, M. H., Mousallamy, A. & Samir, A.2009. Effect of using dried Fenugreek seeds as natural feed additives on growth performance, feed utilization, whole-body composition and entropathogenic Aeromonas hydrophila-challinge of mono sex Nile tilapia O. niloticus (L) fingerlings. Australian Journal of Basic and Applied Sciences, 3 (2): 1234-1245.
Abdelhamid, A. M., Manal, I., El-Barbary, A., Mehnim, I. & El-Sharawy, M.A. 2010. Effects of using some commercial feed additives to improve the reproductive efficiency of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) brood stock fish concerning gonads’ anatomy, histology and Microbiology.Aquaculture Nutrition, 1-17., 2010
Ahilan, B., Nithiyapriyatharshini, A., Ravaneshwaran, K. 2010. Influence of certain herbal additives on the growth, survival and disease resistance of Goldfish, Carassius auratus (Linnaeus). Veterinary and Animal Sciences, 6(1): 5-11.
Bekcan, S., Dogankaya, L. & Cakirogullari, G. C. 2006. Growth and body composition of European catfish (Silurus glanis) fed diet containing different percentages of protein. The Israeli Journal of Aquaculture (Bamidgeh), 58 (5): 137-142.
Brock, J. A. & Main, F. 1994. A guide to the common problems and disease of cultured Penaeus vannamei. Oceanic Institute. Makapuu Point, Honolulu, Hawaii.
Hevroy, E.M., Espe, M., Waagbo, R., Sandness, K., Rund, M. & Hemre, G. I. 2005. Nutrition utilization in Atlantic salmon (Salmo salar L) fed increased level of fish protein hydrolysate during a period of fast growth. Aquaculture Nutrition, 11: 301-313.
Kamel, C. 2001. Tracing modes of action and the roles of plant extracts in non-ruminants. In:Recent advances in animal nutrition. Garnsworthy, P. C. & Wiseman, J. (Eds.). Nottingham University Press. Nottingham, UK.
Olmedo Sanchez, J. A., Curiel Flores, A. & Orozco Hernandez. J. R. 2009. The effect o a herbal growth promoter feed additive on shrimp performance. Research Journal of Biological Sciences, 4(9): 1022-1024.
Prasad, G.& Priyanka, G.L. 2011. Effect of fruit rind extract of garcinia gummi-gutta on haematology and plasma biochemistry of catfish pangasianodon hypophthalmus. Asian Journal of Biochemistry, 6(3): 240-251.
Pratheepa, V., Ramesh, S. & Sukumaran, N. 2010. Immunomodulatory effect of Aegle marmelos leaf extract on freshwater fish Cyprinus carpio infected by bacterial pathogen Aeromonas hydrophila. Pharmaceutical Biology, 48(11): 1224–1239.
Tacon, A. G. J. 1990. Standard methods for the nutrition and feeding of farmed fish and shrimp. Argent Laboratories Press. USA.
Whittington, R. J., Marsh, I. B. & Reddacliff, L. A. 2005. Survival of mycobacterium avium subsp. paratuberculosis in dam water and sediment. Applied and Environmental Microbiology, 71:5304-5308.
Wong, P.Y.Y. & Kitts, D. D. 2006. Studies on the dual antioxidant and antibacterial properties of parsley (Petroselinum crispum) and cilantro (Coriandrum sativum) extracts. Food Chemistry, 97: 505–515.