کیفیت آب رودخانه ی درکه با تاکید برخصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن
الموضوعات :فرشته فریور 1 , رضوان موسوی ندوشن 2 , فریبرز دولتشاهی 3 , سید محمد تقی ساداتی پور 4
1 -
2 - گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
3 - وزارت راه ، آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک
4 - 4- گروه محیط زیست دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
الکلمات المفتاحية: چشمه و رودخانه ی درکه, ارتفاعات توچال, پارامترها ی فیزیکی و شیمیایی,
ملخص المقالة :
واقع شدن رودخانه درکه در شمال شهر تهران(یکی از پرجمعیت ترین شهرهای جهان) و بزرگترین قطب صنعتی ایران، باعث شده است که این رودخانه در معرض انواع آلودگی ها قرار گیرد. هدف این مطالعه بررسی کیفیت آب رودخانه ی درکه در رابطه با مصارف آشامیدنی ̜و کشاورزی است. بدین منظور از آب رودخانه در دو فصل تابستان و پاییز سال 1389 در 12 ایستگاه حدفاصل شاه نشین تا پل شهرک آزمایش نمونه برداری شد و یک نمونه نیز از برف واقع در ارتفاعات توچال به عنوان شاهد برداشته شد. در این تحقیق خواص فیزیکی و شیمیایی آب شامل دما و قلیائیت کل، قلیائیت فنلی، سختی کلpH , EC,DO,BOD,COD,TDS, Ca2+,Mg2+,Na1+ ,CO2,HCO3-,Fe+2 ,Cl-,CO32-,-,PO43-, SO42-اندازه گیری گردید. بررسی آزمایش های انجام شده و مقایسه پارامترهای کیفیت آب با استانداردهای جهانی نشان می دهد که آب رودخانه تنها در بخش چشمه درکه قابل شرب بوده و در سایر ایستگاه ها از کیفیت شرب خارج می شود، اما برای مصارف صنعتی و کشاورزی مناسب و برای مصرف آشامیدنی حتما باید تصفیه گردد.