بررسی برخی پارامترهای سرمی مولدین ماهی بنی در اوزان مختلف
الموضوعات :مژگان خدادادی 1 , مهسا انصاری 2 , رحیم پیغان 3 , غلامحسین محمدی 4 , مهدی رئیسی 5
1 - دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
2 - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات اهواز
3 - دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
4 - مرکز تحقیقات آبزی پروری جنوب کشور
5 - دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
الکلمات المفتاحية: ایران, بنی, فاکتورهای سرمی,
ملخص المقالة :
مطالعه حاضر با هدف مشخص کردن سطح برخی فاکتورهای سرمی ماهیان مولد بمنظور دستیابی به اطلاعات جدید در زمینه تغییرات فیزیولوژیک ناشی از تولید مثل و تاثیر فعالیتهای تولید مثلی بر شاخص های سرمی انجام پذیرفت. در این مطالعه مجموعا 42 عدد ماهی شامل 24 عدد مولد ماده و 18 عدد نر که بطور تصادفی انتخاب شده بود مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه های خون از ماهیان مولد مرکز تکثیر و پرورش دشت آزادگان و در فاصله کوتاهی پیش از عملیات تخم گیری و پس از بیهوشی با عصاره گل میخک اخذ شد. پس از جدا کردن سرم، جهت اندازه گیری فاکتورهای سرمی به آزمایشگاه ارسال گردید. بررسی آزمایشگاهی نشان داد که میانگین کلی میزان کلسترول، گلوکز، کورتیزول، سدیم، پتاسیم، ازت اوره خون، ایمنوگلوبولین M در 42 ماهی مذکور به ترتیب00/63±07/247، 14/50±85/17، 24/12±91/40، 93/±07/5، 80/7±09/139، 68%±57/2، 66/0±46/1، 62/47±8/62 میلی گرم در دسی لیتر بود. رابطه سطح فاکتورهای سرمی با جنس و همچنین با تغییر شاخص های بیومتری ماهی نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان دهنده اختلاف معنی دار میزان ایمنوگلبولین M در دو جنس نر و ماده است ( 05/0 P<). ولی سایر پارامترها اختلاف معنی داری در دو جنس نر و ماده ندارند( 05/0 P<. در مورد فاکتورهای پتاسیم، پروتئین تام و ایمنوگلبولین M نیز اختلاف معنی داری در ماهیان با اوزان و طول مختلف مشاهده می شود (05/0P<).