اثر چغندر لبویی (Beta vulgaris) و کلم برگ قرمز (Brasissica oleracea) بر شاخصهای رشد ماهی گلدفیش (Carassius auratus)
الموضوعات :مژگان خدادادی 1 , مریم شاپوری 2 , مهران جواهری بابلی 3 , راضیه علمداری 4
1 - گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
2 - گروه منابع طبیعی، واحد سوادکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، سوادکوه، ایران
3 - گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
4 - گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
الکلمات المفتاحية: رشد, ماهی طلایی ((Carassius auratus, چغندر لبویی, کلم برگ قرمز,
ملخص المقالة :
در این تحقیق، تأثیر خوراکی چغندر لبویی (Beta vulgaris) و کلم برگ قرمز (Brasissicaoleracea) که دارای بتاکاروتن طبیعی می باشند، بر روی رشد ماهی گلدفیش (Carassius auratus) با سطوح مشخص (1 ، 3 و 5 درصد) مورد مطالعه قرار گرفته است. 120 عدد ماهی گلدفیش با میانگین وزنی 008/0±14/5گرم به صورت تصادفی در دوازده آکواریوم معرفی و در سه گروه و هر گروه با سه تکرار مورد آزمایش قرار گرفت. در پایان دوره شصت روزه پرورش، شاخص های رشد در ماهی های تغذیه شده با جیره های آزمایشی بررسی شد. مقایسه میانگین صفات در تیمارهای مختلف نشان داد که تیمار حاوی یک درصد چغندر لبویی، بیشترین افزایش وزن و بهترین ضریب رشد ویژه را داشت و اختلاف معنی دار بین تیمارها مشاهده شد (05/0P<) ولی افزایش وزن و ضریب رشد ویژه تیمار حاوی یک درصد چغندر لبویی با تیمار شاهد اختلاف معنی داری نداشت (05/0P≥).بیشترین میزان غذای مصرفی در ماهیان تغذیه شده با تیمار 5 درصد کلم و کمترین آن در تیمار یک درصد چغندر لبویی مشاهده شد، در حالی که بین سایر تیمارها اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0P≥). کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی در ماهیان تغذیه شده با جیره یک درصد چغندر لبویی بدست آمد که اختلاف معنی داری با ماهیان تیمار 5 درصد کلم برگ قرمز معادل با بیشترین میزان ضریب تبدیل غذایی، داشت (05/0P<).