تعیین مقادیر هیستامین و رابطه آن با بار میکروبی در ماهی شوریده Otolithes ruber))نگهداری شده در یخ
الموضوعات :امیرمجتبی ستوده 1 , سهراب معینی 2 , پریسا نجاتخواه معنوی 3
1 - دانشکده علوم و فنون دریایی واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی
2 - دانشکده علوم و فنون دریایی واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی
3 - دانشکده علوم و فنون دریایی واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی
الکلمات المفتاحية: ماهی شوریده, پوترسین, آمین بیوژن, بار باکتریایی, نگهداری در یخ,
ملخص المقالة :
در این مطالعه، ماهیان شوریده نگهداری شده در یخ برای یک دوره 18 روزه ، غلظت آمین بیوژن هیستامین و ارتباط آن با تغییرات بار باکتریایی (باکتریهای سرمادوست و مزوفیل) در بازه های زمانی 3 روزه مورد بررسی قرار گرفت (روزهای صفر، 3، 6 ، 9 ، 12 ، 15 و 18 ). آمین بیوژن هیستامین در روز اول نگهداری ماهیان بوسیله دستگاه HPLC تشخیص داده نشد ( ردیابی نشد) و ردیابی این آمین از روزپنجم نگهداری بود. بهترین همبستگی (98=%2R) بین آمین هیستامین وبار باکتریایی مزوفیل یافت شد و این باکتریها، در طول دوره تفاوت معنی داری(05/0p<) را نشان دادند. غلظت اولیه هیستامین 49/1 میکروگرم بر گرم بود و در انتهای دوره به 21/14 میکروگرم بر گرم رسید که در این زمان بار باکتریایی مزوفیل به بیش از CFU/g 107 رسیده بود. بنظر می رسد که تغییرات سطوح هیستامین شاخص مناسبی برای ارزیابی تازگی ماهی شوریده بر اساس نتایج این تحقیق باشد.