مقایسه تأثیر عصاره سیر و جنتامایسین روی بیان ژن بیوفیلم icaA در Staphylococcus aureus
الموضوعات :فاطمه کرمی 1 , هادی حبیب اللهی 2 , محمد رضا صفری مطلق 3
1 - دانشآموخنه کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران.
2 - استادیار گروه زیست شناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
3 - دانشیار گروه گیاهپزشکی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
الکلمات المفتاحية: Staphylococcus aureus, بیوفیلم, عصاره سیر, جنتامایسین, ژن icaA,
ملخص المقالة :
در این پژوهش، تأثیر عصاره سیر و مقایسه آن با آنتیبیوتیک جنتامایسین روی سه سویه از باکتریهای S. aureus بر اساس روش آنتیبیوگرام و آزمون MIC مورد سنجش قرار گرفت که نتایج آن تأیید کننده تأثیر ضد استافیلوکوکی عصاره سیر و اثر همافزایی آن با آنتیبیوتیک جنتامایسین است. بر اساس آزمون فنوتیپی، اثر عصاره سیر و جنتامایسین بهتنهایی و توأم با هم بر کاهش میزان تولید بیوفیلم در این باکتری ارزیابی و اثبات شد. وجود ژن icaA در سویههای مورد مطالعه توسط PCR به اثبات رسید و با استفاده از تکنیک Real time PCR، میزان بیان ژن icaA تحت تیمار عصاره سیر، جنتامایسین و تیمار توأمان سیر و جنتامایسین نسبت به نمونههای بدون تیمار مورد مطالعه قرار گرفت. در مورد سویه استاندارد، جنتامایسین و عصاره سیر به ترتیب باعث کاهش 59 درصدی و 64 درصدی بیان ژن icaA شدند و استفاده توأم این دو ماده، بیان این ژن را به حدود 25 درصد نمونه کنترل کاهش داد به عبارت دیگر منجر به کاهش 75 درصدی بیان این ژن گردید. این تیمارها در مورد سویه های پاتوژن نیز تأثیر زیادی بر کاهش بیان icaA نشان دادند به طوری که استفاده همزمان عصاره سیر و جنتامایسین توانست بیان این ژن را به 11 درصد نمونه بدون تیمار کاهش دهد و به عبارتی منجر به کاهش 89 درصدی بیان icaA گردد. نتایج تمام این آزمونها حاکی از تأثیر مطلوب عصاره سیر در مقابل باکتری S. aureus بود.
_||_