اثر مکمل جیره های برگ زیتون و پونه ی کوهی بر عملکرد، اکسیداسیون و فلور میکروبی گوشت سینه ی جوجه های گوشتی
الموضوعات :ندا صادقی رونیزی 1 , سیامک پارسایی 2 , وحید محمدی 3
1 - گروه علوم دام - دانشگاه یاسوج
2 - گروه علوم دامی - دانشگاه یاسوج
3 - علوم دام - دانشگاه تهران
الکلمات المفتاحية: جوجه گوشتی, برگ زیتون, فلور میکروبی, پونهی کوهی,
ملخص المقالة :
هدف از این آزمایش بررسی تاثیر مکمل جیرهای برگ زیتون و پونهی کوهی بر عملکرد، اکسیداسیون و فلور میکروبی گوشت سینهی جوجههای گوشتی بود. به همین منظور تعداد 400 قطعه جوجهی گوشتی یک روزه سویهی راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار استفاده شد. تیمارها شامل؛ شاهد، 5 گرم برگ زیتون، 5 گرم پونهی کوهی، مخلوط 5 گرم برگ زیتون و پونهی کوهی و 50 گرم پادزیست اریترومایسین بود. مصرف خوراک و وزن بدن در طول دورهی آزمایش (0-42 روزگی) ثبت و ضریب تبدیل غذایی محاسبه شد. در سن 42 روزگی، چهار جوجه از هر تیمار بطور تصادفی انتخاب و پس از توزین کشتار شدند و در نهایت خصوصیات لاشه ارزیابی شد. برای تعیین اکسیداسیون با اندازهگیری غلظت مالون دی آلدهید و برای شمار باکتریهای گوشت سینه با واحد تشکیل کلنی در گرم گوشت، نمونههایی از بافت سینهی جوجهها جدا کرده و در دمای 4 درجهی سانتیگراد نگهداری شدند. نتایج نشان داد ضریب تبدیل غذایی در پرندگان تغذیه شده با اریترومایسین در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافت (04/0>P). میزان اکسیداسیون لیپید تفاوت معنیداری را بین تیمارها در روزهای 4، 6، 8، 10 و 12 در دورهی ذخیرهسازی آن در یخچال نشان داد (05/0>P). همچنین، شمار کل باکتریها موجود در گوشت سینه تا روز 8 ذخیرهسازی در یخچال، تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0>P). در مجموع، استفاده از مخلوط 5 گرم برگ زیتون و پونهی کوهی بهواسطهی کاهش اکسیداسیون و شمار باکتریهای گوشت، کمیت و کیفیت گوشت سینهی جوجههای گوشتی را بهبود میبخشد.
_||_