مطالعه فراوانی آلودگی گونههای ویبریو در ماهیان عرضه شده در شهر اصفهان
الموضوعات :
عباس کریمی علویجه
1
,
علی شریف زاده
2
1 - دانش آموخته دانشکده داروسازی، واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی،شهرضا، ایران
2 - گروه آموزشی میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
تاريخ الإرسال : 04 الأربعاء , ربيع الأول, 1442
تاريخ التأكيد : 06 الثلاثاء , جمادى الثانية, 1442
تاريخ الإصدار : 18 الأربعاء , جمادى الأولى, 1443
الکلمات المفتاحية:
آلودگی,
ماهی,
ویبریو,
واژگان کلیدی: PCR,
ملخص المقالة :
هر ساله موارد زیادی از وقوع مسمومیت های غذایی ناشی ازمصرف مواد غذایی دریایی آلوده به گونه های ویبریو ، گزارش می گردد. هدف از این تحقیق بررسی میزان فراوانی آلودگی ماهیان خام عرضه شده ، به گونه های ویبریو در شهر اصفهان بود. در این بررسی ماهیان خام خریداری شده از 64 فروشگاه ، به آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا انتقال داده شد. نمونه ها از نظر شمارش ویبریو طبق روش استاندارد ملی ایران مورد آزمایش قرار گرفت . در آزمون مولکولی با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز آشیانه ای حضور گونه های پاراهمولیتیکوس، کلرا، ولنیفیکوس و میمیکوس جنس ویبریو مورد بررسی قرار گرفت . نتایج حاکی از آن بود که حدود ۹۵درصد نمونه ها ، آلودگی بیش از حد مجاز به جنس ویبریو داشتند. ویبریو پاراهمولیتیکوس بیشترین میزان فراوانی (35درصد) را نشان داد، در حالی که ویبریو میمیکوس کمترین میزان فراوانی (15 درصد( را در نمونه های مورد بررسی داشت . فراوانی گونه ها ی کلرا و ولنیفیکوس نیز به ترتیب 20 درصد و35 درصدگزارش گردید . نتایج بررسی های میکروبی ماهی های خام جمع آوری شده از فروشگاه های مختلف شهرستان اصفهان نمیتواند رضایت بخش باشد . فراوانی بالای گونه های ویبریو در نمونه ها تایید کننده عدم رعایت بهداشت در مراکز تهیه و توزیع ماهی و فرآورده های آن است .به تظر می رسد جایگاه های عمل آوری و نحوه حمل و نقل و توزیع ماهی در اصفهان از بهداشت مناسبی برخوردار نیست.
المصادر:
References
سازمان ملی استاندارد ایران . (1378) استاندارد شماره 2394. چاپ اول.
حسینی سحر، صفرپوردهکردی فرهاد، رحیمی ابراهیم، شاکریان امیر. (1393). مطالعه میزان شیوع گونه های ویبریو و فراوانی ژنهای حدت در ویبریو پاراهمولیتیکوس های جداسازی شده از میگوهای تازه و نمک سود شده در بندرگناوه. جلد4، شماره2، صفحه 27-17 .
جلالی محمد، مهدوی منیژه، جوادی عباسعلی، خوروش فرزین، عطایی بهروز، عابدی داریوش .(1388). آلودگی ویبریو پاراهمولیتیکوس در اغذیه دریایی شهر اصفهان. مجله بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران. جلد14، شماره46 ، صفحه37-33.
Ansari, M. and Raissy, M. In vitro susceptibility of commonly used antibiotics against Vibrio spp. isolated from Lobster (Panulirus homarus). Afr J. Microbiol Res. 4(23), 2629-2631.
Elmahdi S, DaSilva LV, Parveen S. Antibiotic resistance of Vibrio parahaemolyticus and Vibrio vulnificus in various countries: A review. Food Microbiol. 57, 128-34.
Hang L. 2012. Community compositions of Vibrio in freshwater products and pathogenic analysis. Dissertation for Master degree, Yangzhou: Yangzhou University, 19–35.
Heng SP, letschumanan V, deng CU, Abmutalib NS, Khan TM, Chuah LH, Chan K.G., Goh B.H, Pusparajah P., Lee L.H. 2017. Vibrio vulnificus: An Environmental and Clinical Burden. Front Microbiol. 8(997): 73-81.
Jaksic S, Uhitil S, Petrak T, Bazuli D, KarolyiLG. 2002. Occurrence of Vibrio spp. in sea fish, shrimps and bivalve molluscs from Adriatic Sea. Food Cont. 13, 491-493.
Lee Y, Choi Y, Lee S H, Lee H, Kim S, Ha, J. 2019. Occurrence of pathogenic Vibrio parahaemolyticus in seafood distribution channels and their antibiotic resistance profiles in South Korea. Let Appl Microbiol. 68(2), 128-133.
1Lopatek M, Wieczorek K, Osek J. 2018. Antimicrobial Resistance, Virulence Factors, and Genetic Profiles of Vibrio parahaemolyticus from Seafood. Appl Environ Microbiol. 84(16), 1-10
MarkeyB,LeonardF,ArchambaultM,CullinaneA,MaguireD.2013.Clinical Veterinary micro
Shirazi MH, Ranjbar R, Salari MH, Bagheri Y, Najafi A and Sadeghifard N. 2007. Isolation of Vibrio parahaemolyticus from fish in Tehran and their antimicrobial resistance. Iran J Infect Diseases Trop Med. 11(35), 65-68.
Srivastava A, Singh AN, Singh M. 2016. Antibacterial activity of spices against Vibrio species isolated from pond water. European J Exp Biol. 6(2), 21–25.
Su YC, Liu C. 2007. Vibrio parahaemolyticus: A concern of seafood safety. Food Microbiol. 24(6),549- 558
Talukder B, Chakma F, Sabuj AAM, Haque ZF, Rahman MT, Saha S.2019. Identification, prevalence and antimicrobial susceptibility of major pathogenic bacteria in exportable shrimp (Penaeus monodon) of southern Bangladesh. Int J Fish Aquat Stud. 7(1), 9669.
Tarrc L, Pate JS, Puhr ND, Sowers EG, Bopp CA, Strockbine NA.2007. Identification of Vibrio Isolates by a Multiplex PCR Assay and rpoB Sequence Determination, J Clinic Microbiol. 45(1), 134-140.
Thompson CC, Thompson FL,Vicente AC. 2008.Identification of Vibrio cholerae and Vibrio mimicus by multilocus sequence analysis (MLSA). Int J Syst Evol Microbiol. 58(3), 617-621.
Tille P.2014. Bailey & Scott's Diagnostic Microbiology, 14th edition. Elsevier. pages: 175-202.
Maheshwari M, Krishnaiah N, Ramana DBV.2011. Evaluation of Polymerase Chain Reaction for the detection of Vibrio cholerae in Contaminants. Ann Biol Res. 2(4), 212-217.
Mohammed Y, Aboderin AO, Okeke IN, Olayinka AT. 2018. Antimicrobial resistance of Vibrio cholera from sub-Saharan Africa: a systematic review. Afr J Lab Med. 7(2), 1–7.
Obaidat MM, Salman AEB, Roess AA. Virulence and Antibiotic Resistance of Vibrio parahaemolyticus Isolates from Seafood from three developing countries and of worldwide environment seefood and clinical isolates from2000 to 2017 .80(12), 2060-2067
Raissy M, Moumeni M, Ansari M and Rahimi E. 2012. Antibiotic resistance pattern of some Vibrio strains isolated from seafood, Iran J Fish Sci. 11(3), 618-626.
Raissy, M. Moumeni, M. Ansari, M and Rahimi, E. 2012. Occurrence of Vibrio in Lobster and Crab from the Persian Gulf, J Food Saf. 32(2), 198-203. https://doi.org/10.1111/j.1745-4565.2012.00368.x
Ruichao L, Chiou J, Chan EW, Chen S. A 2016. Novel PCR-Based Approach for Accurate Identification of Vibrio parahaemolyticus, Front Microbiol. 7(44), 23-29.
Safarpoor Dehkordi F, Hosseini S , Rahimi E , Momeni M , Yahaghi E , Khodaverdi E.2014. Study the distribution of virulence genes of Vibrio parahaemolyticus isolated from fish, lobster and crab caught from Persian Gulf. Iran J Med Microbiol. 8(2),1-7.
Scallan, E., Hoekstra, R.M., Angulo, F.J., Tauxe, R.V., Widdowson, M.A., Roy, S.L., et al. 2011. Foodborne illness acquired in the United States-major pathogens. Emerg Infect Dis, 17(1), 7-15.
Senachai P, Chomvarin C, Namwat W, Wongboot W, Wongwajana S, Tangkanakul W. 2013. Application of tetraplex PCR for detection of Vibrio cholerae, V. parahaemolyticus, V. vulnificus and V. mimicus in cockle. Southeast Asian J Trop Med Publ Health. 44(2), 249- 58.
Wey S, Zhao H, XianY, Ahossain M, Wu X. 2014. Multiplex PCR assays for the detection of Vibrio alginolyticus, Vibrio parahaemolyticus, Vibrio vulnificus, and Vibrio cholerae with an internal amplification control, Diag Microbiol Infect Dis.79, 115-118.
Zereen F, Akter S, Abdus Sobur M, Hossain MT, Rahman T. Molecular detection of Vibrio cholera from human stool collected from SK Hospital, Mymensingh, and their antibiogram. J Adv Vet Anim Res. 6(4), 451-455
_||_