بررسی ویژگیهای ساختاری و ضد میکروبی نانو ذرات اکسید مس تولید شده با استفاده از عصاره گیاه گل بنفشه ایرانی
الموضوعات :علی داوری 1 , وحید حکیم زاده 2 , الهام مهدیان 3 , مصطفی شهیدی 4
1 - گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
2 - گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.
3 - استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران.
4 - گروه شیمی مواد غذایی موسسه علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
الکلمات المفتاحية: نانوذرات, ضد میکروبی, گل بنفشه, اکسید مس,
ملخص المقالة :
تولید زیستی نانو ذرات به علت دارا بودن ویژگی هایی مانند عدم نیاز به مصرف انرژی و سازگاری با محیط زیست مورد توجه محقیقن واقع شده است. در مطالعه حاضر تولید زیستی و اثرات ضد باکتریایی نانوذرات اکسید مس بوسیله عصاره گیاه گل بنفشه مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا عصاره آبی گیاه گل بنفشه ایرانی با محلول نیترات مس 5 آبه در غلظت نهایی 1 میلی مولار مجاور شد. پس از تغییر رنگ، محلول های واکنش به وسیله روش های اسپکتروفتومتری و پراش پرتوی ایکس مورد بررسی قرار گرفتند. خاصیت ضد میکروبی نانو ذرات اکسید مس سنتز شده بر روی اشرشیاکلی و استافیلوکوکوکوس اورئوس به روش حداقل غلظت ممانعت از رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتریکشی (MBC)، با دو روش میکرودایلوشن و رقت در لوله تعیین شد. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه باکتری اشرشیاکلی کمترین حساسیت و باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین حساسیت را نسبت به نانو ذرات اکسید مس نشان دادند. محلولهای حاوی نانوذرات، دارای بیشینه چگالی نوری در طول موج 266 نانومتر بودند. وجود نانوذرات اکسید مس بوسیله پراش پرتوی ایکس تایید شد.
_||_