ردیابی باکتری زئونوز لاکتوکوکوس گارویه در گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان عرضه شده به بازار و ارزیابی ژنتیکی حدت جدایه ها
الموضوعات :
1 - گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی
2 - سازمان جهاد کشاورزی، شهرکرد، ایران.
الکلمات المفتاحية: گوشت, قزل آلای رنگین کمان, لاکتوکوکوس گارویه, حدت,
ملخص المقالة :
بیماری لاکتوکوکوزیس ناشی از باکتری لاکتوکوکوس گارویه می باشد که امروزه پراکندگی جهانی دارد. این باکتری در گروه عوامل بیماریزای مشترک قرار می گیرد و قادر است بخصوص در افراد با سیستم ایمنی ضعیف ایجاد اندوکاردیت نماید. مطالعه حاضر با هدف ردیابی باکتری زئونوز لاکتوکوکوس گارویه در گوشت ماهیان قزل آلای رنگین کمان عرضه شده به بازار و ارزیابی حدت آنها انجام پذیرفت. بمنظور انجام این مطالعه تعداد 90 عدد ماهی تازه بصورت تصادفی انتخاب شد و نمونه برداری از گوشت صورت پذیرفت. تشخیص باکتری در ابتدا با کشت بر روی محیط BHIA و سپس واکنش زنجیره ای پلی مراز انجام پذیرفت. وجود ژن حدت باکتری مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج مطالعه نشان داد که از مجموع 9 جدایه شناسائی شده، 4 جدایه دارای ژن cap (4/44 درصد) مرتبط با حدت بودند. بر اساس نتایج بدست آمده، گوشت ماهیان قزل آلای عرضه شده به بازار می توانند به باکتری لاکتوکوکوس آلوده باشند که خطری بالقوه برای مصرف کننده به حساب می آید. اگرچه میزان خطر به شرایط نگهداری و همچنین به عادات غذائی و روش پخت گوشت نیز بستگی دارد.
_||_