شناسایی و تعیین ارتباط بین پاتوتایپ های اشریشیاکلی در نمونه های بالینی انسان و نمونه های غذایی گوشتی، لبنی و سبزی با استفاده از آنتی سرم های پلی والان
الموضوعات :افشین جوادی 1 , یلدا بشرخواه 2 , بهبود جعفری 3
1 - عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز
2 - دانشگاه ازاد اسلامی، واحد اهر، دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، اهر، ایران.
3 - دانشگاه ازاد اسلامی واحد اهر، استادیار گروه میکروبیولوژی، اهر، ایران.
الکلمات المفتاحية: اشریشیاکلی, نمونه بالینی, گوشتی, لبنی, سبزی,
ملخص المقالة :
بیماری های اسهالی یکی از مشکلات بهداشتی در سرتاسر جهان به خصوص در کشورهای در حال توسعه به شمار می آیند. یکی از عوامل مهم ایجاد کننده اسهال اشرشیاکلی می باشد که مسئول بسیاری از مرگ و میرهای نوزادان است. آلودگی آب و مواد غذایی عامل اصلی ایجاد عفونت برای انسان با این باکتری می باشد. لذا هدف از این مطالعه شناسایی پاتوتایپ های اشریشیاکلی ایزوله شده از نمونه های بالینی انسانی، نمونه های گوشتی، لبنی و سبزی با استفاده از آنتی سرم پلی والان و تعیین ارنباط و منشا آلودگی این نمونه ها می باشد. برای این منظور 40 نمونه از نمونه های بالینی بیمارستانی، فرآورده های گوشتی، لبنی و سالادهای نمونه برداری شده و ارسالی برای آزمایشگاه کنترل غذا انتخاب وپس از تایید با تست Imvoc بیماری زایی آنها با آنتی سرم پلی والان مورد مطالعه قرار گرفت. براساس نتایج بدست آمده، 35% نمونه های بالینی، 5/17% نمونه های گوشتی، 5/2% نمونه های لبنی و 5/17% نمونه های سالاد و سبزی به عنوان اشریشیاکلی بیماری زا شناسایی شدند. با توجه به نتایج مطالعه حاضر به نظر می رسد اشریشیاکلی می تواند به عنوان یکی از عوامل باکتریایی متداول در ایجاد بیماری های مختلف به ویژه اسهال در کودکان در کشور ما مطرح باشد. بنابراین وجود اشریشیاکلی های بیماریزا در مواد غذایی لزوم کنترل و رعایت بهداشت مواد غذایی را طلب می کند.