شناسایی ایزولههای انتروکوکوس و پدیوکوکوس پروبیوتیک جدا شده از دو فراورده غذایی سنتی تخمیری شیری - غلاته ایرانی (کشک زرد و ترخینه)
الموضوعات :
1 - دانشگاه آزاد اسلامی-واحد کرج-دانشکده دامپزشکی-کروه بهداشت مواد غذایی
2 - کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
الکلمات المفتاحية: ایران, پروبیوتیک, انتروکوکوس, پدیوکوکوس, فراورده تخمیری لبنی&ndash, غلاته,
ملخص المقالة :
کشک زرد استان سیستان و بلوچستان و ترخینه استان همدان و کرمانشاه دو فرآورده تخمیری شیری- غلاته میباشند که با پایه غلاته (گندم و جو)و یک فراورده شیری نظیر ماست، شیر تخمیر شده یا دوغ به واسطه فرایند تخمیر تهیه میشوند. غلات به عنوان یک غذای عملگرا قابلیت هضمی پروتئینی بالایی داشته و درضمن سوبسترای قابل تخمیر مناسبی برای رشد میکروارگانیزمهای پروبیوتیک میباشد. در این مطالعه به کمک روشهای میکروبی و بیوشیمیایی باکتریهای جنس انتروکوکوس و پدیوکوکوس از 40نمونه کشک زرد و ترخینه، جداسازی شده و سپس تایید جنس باکتریها به کمک روش PCR بخشی از ژن رمز کننده 16s rRNA انجام گرفت. قطعات حاصل از PCR تعیین توالی شده و با توالیهای موجود در بانک ژنی مقایسه شد و سویههای انتروکوکوس و پدیوکوکوس شناسایی گردید. با توجه به این که فراوری کشک زرد و ترخینه به کمک باکتریهای پروبیوتیک و در جهت سلامتی مصرف کنندگان، صورت میگیرد؛ جداسازی و شناسایی این سویههای بومی و حفظ این ذخایر ژنتیکی، میتواند جهت گسترش استفاده از آن و همچنین صادرات به سایر کشورها مفید باشد.
_||_