اثر اسید سالیسیلیک و اسید آسکوربیک بر القاء مقاومت گل راعی (Hypericum perforatum L.) به تنش شوری در مرحله جوانهزنی
الموضوعات :
سودا جداری
1
,
قربان بدلی
2
,
حسن نورافکن
3
1 - گروه علوم باغبانی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات ارگانیک، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران
2 - گروه علوم باغبانی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات ارگانیک، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران
3 - گروه علوم باغبانی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات ارگانیک، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران
الکلمات المفتاحية: کلرید سدیم, استرس شوری, هوفاریقون, پیش تیمار, تندش,
ملخص المقالة :
شوری از عوامل محدود کننده تولیدات کشاورزی است. تاکنون پژوهشهای زیادی برای به حداقل رساندن اثرات مضر این تنش در گیاهان صورت گرفته است. به منظور ارزیابی اثر متقابل اسید سالیسیلیک و اسید آسکوربیک بر تحمل به تنش شوری بذور گیاه گلراعی، پژوهشی در سال 1395 به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار تحت شرایط آزمایشگاهی انجام گرفت. عامل اول شامل تنش شوری در پنج سطح صفر،30، 60، 90، 120 میلیمولار و عامل دوم اسید سالیسیلیک و اسید آسکوربیک هر یک به ترتیب در چهار سطح صفر، 3/0، 6/0 و 9/0 میلیمولار و صفر، 1/0، 2/0 و 3/0 میلیمولار بودند. نتایج نشان داد که پیشتیمار بذور تحت تنششوری با اسید آسکوربیک و اسید سالیسیلیک، درصد، سرعت و میانگین مدت جوانهزنی را به طور معنیداری بهبود بخشید ولی شوری اثر منفی بر صفات یاد شده نشان داد. نتایج این پژوهش نشان داد استفاده از پیش-تیمار اسید آسکوربیک و اسید سالیسیلیک با بهبود صفات مرتبط با تندش بذرهای گل راعی، تحمل گیاه را در برابر تنش شوری افزایش میدهد.
