• راهنمای تدوین مقاله

    لطفا قبل از ارسال مقاله به موارد زیر توجه کنید:

    1-      فصلنامه غرب پژوهی تابع قوانین بین المللی (COPE) است و از اصول و ضوابط آن استفاده می‌کند.

    2-      در راستای ارتقاء کیفیت و به‌منظور صیانت از حقوق و مالکیت فکری و معنوی پژوهشگران و نویسندگان؛ در بررسی مقالات این نشریه، از سامانه مشابهت یاب استفاده می شود.  (سامانه همتاجو)

    3-     نویسندگان نشریه موظف به امضای  فرم تعهد چاپ و  فرم تعارض منافع هستند. نویسنده مسئول مقاله موظف است فرم تعهد چاپ و فرم تعارض منافع مقاله را امضاء و در زمان ارسال مقاله در سامانه بارگذاری نماید. 

     

    در مرحله اول ارسال مقاله در بخش بارگذاری فایل ها باید فایل های ذیل بارگذاری و ارسال شود:
    فایل اصلی مقاله(PDF)
    فایل اصلی مقاله(DOC)
    فایل تعهدنامه
    فایل تعارض منافع
    فایل بدون نام نویسندگان (Doc)
    بارگذاری این فایل ها الزامی است.

    4- مقالاتی در فرآیند داوری فصلنامه غرب پژوهی قرار می گیرند که از طریق سامانه و مطابق با راهنماي تهيه و نگارش مقالات، ارسال شده باشند.

    راهنماي تهيه و نگارش مقالات

    1- پس از تکمیل ارسال و دریافت کد ثبت، مقاله در نوبت بررسی اولیه قرار می گیرد.  در این مرحله مقاله همراه با مشخصات نویسندگان مورد بررسی قرار می گیرد و لذا ضرورت دارد که فایل مشخصات که توسط نویسنده در سامانه درج می شود شامل متن کامل مقاله و مشخصات نویسندگان باشد.

    2- مدت زمان بررسی اولیه مقاله حداکثر چهار هفته از تاریخ ثبت مقاله توسط نویسنده است.

    7- پس از بررسی اولیه در مورد ارسال مقاله به داوران تصمیم گیری خواهد شد. در این مرحله فایل اصلی مقاله بدون مشخصات نویسندگان بسته به موضوع حداقل برای دو داور تخصصی ارسال می شود. بدیهی است که در صورت عدم درج صحیح فایل ها در سامانه امکان ارسال مقالات به داوری وجود ندارد.

    8- مقالاتی که در ارزیابی داوران حد نصاب لازم را کسب نمایند مطابق سیاست های مجله وارد فرایند پذیرش و چاپ و انتشار خواهند شد.

    9- بررسی و ارزیابی هر مقاله دریافتی یک فرایند شش ماهه است اما تلاش ما اين است که فرآيند داوري بيش از 5 ماه به طول نينجامد.

    10- پی گیری وضعیت مقاله ارسالی بصورت آنلاین از طریق سامانه، برای نویسندگان امکان پذیر است. 

    11- مقالات صرفا از طریق سامانه دریافت می شوند و فصلنامه هیچ گونه تعهدی برای بررسی مقالاتی که به آدرس ایمیل اعضای محترم هیات تحریریه ارسال می شوند ندارد.

    راهنمای نویسندگان:

    زمینه‌های پذیرش مقاله شامل موارد ذیل مرتبط با آمریکا، اتحادیه اروپا و انگلیس  و مبانی فکری غرب می باشد:

     سیاست خارجی، امنیت ، اقتصاد سیاسی ، نهاد های منطقه ای، حقوق و سازمان های بین المللی، رژیم های بین المللی، تروریسم، نهادها و کنوانسیون های بین المللی، امنیت و توسعه انسانی، مسائل زیست محیطی، ثروت و قدرت، جامعه شناسی تاریخی، تاریخ روابط بین الملل، مسایل سیاسی، جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک، مسایل نظامی و استرتژیک، مبانی فکری و فلسفی تمدن غرب، ساختارهای حقوقی، سیاسی و اجتماعی، سکولاریسم و دین، حکمرانی، تحولات دین و فرهنگ، مرکز مطالعاتی و تصمیم ساز، حکومت قانون و دموکراسی، تقابل یا تعامل غرب و شرق، تحولات علم و فن آوری، اندیشه ساسی غرب،  بررسی تطبیقی اندیشه سیاسی اسلام و اندیشه سیاسی غرب، مبانی تمدن غرب، مبانی توسعه غرب، هنر و تمدن غرب

     مجله غرب پژوهی تنها مقالات اعضای هیات علمی و دانشجویان مقطع دکتری را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. مقالات مشترک دانشجویان کارشناسی ارشد با اعضای هیات علمی نیز قابل بررسی است، در شرایط برابر با رعایت توضیحات بالا اولویت چاپ با مقالاتی است که نویسنده تک نفره دارند.

    فصلنامه غرب پژوهی برای مقاله‌هایی که به تبیین مسئله‌هایی می‌پردازند که اهمیت بیشتری برای ایران دارند اولویت قائل است.

    • عنوان مقاله باید گویا، واضح، متناسب با متن حداکثر در ده واژه و بیانگر اهمیت، ضرورت و تازگی موضوع پژوهش باشد. عنوان باید بطور بسیار ساده‌ای قابل درک باشد. در عنوان از واژه‌هایی همچون بررسی و مطالعه استفاده نکنید. در عنوان مخفف به کار نبرید و از نام‌های متداول استفاده کنید.
    • مقدمه شامل طرح مسئله پژوهش، متغیرها، پرسش، فرضیه، روش و هدف پژوهش باشد.
    • مسئله پژوهش، متغیرها، پرسش، فرضیه، روش و هدف پژوهش را به وضوح طرح کنید، به گونه‌ای که به وضوح مشخص شود که پژوهش در صدد یافتن چیست؟
    • در مقدمه رفرنس ندهید به عبارتی مقدمه ماهیتاً به شیوه‌ای پردازش شود که نیاز به ارجاع نداشته باشد.
    • روش پژوهش متناسب با مسئله پژوهش انتخاب شود.
    • این مجله برای پژوهش‌هایی که به روش تبیینیانجام می‌شوند اولویت قائل است. و پژوهش‌هایی که با روش توصیفی درصدد توصیف یک پدیده یا مفهوم هستند مورد نظر مجله نخواهند بود.
    • مقاله باید شامل مرور دقیق ادبیات تحقیق حول پرسش پژوهش باشد.
    • بررسی ادبیات تحقیق به نویسنده کمک می‌کند که ضرورت و اهمیت بررسی مسئله پژوهش را برای خوانندگان بیان کند.
    • محتوای متن به دقت حول ارتباط یا پیوند متغیرها پردازش شود.
    • در پردازش متن، شواهد و داده‌ها برای رد یا اثبات فرضیه، متناسب و منصفانه بکار گرفته شوند.
    • داده‌ها و شواهدی که در پردازش متن بکار گرفته می‌شوند باید مستند به منابع معتبر باشند.
    • محتوای متن مقاله باید به گونه‌ای پردازش شود که منسجم بوده و فاقد گسست باشد.
    • در پردازش متن، واژه‌ها و مفاهیم را با دقت بکار ببرید.
    • در نتیجه‌گیری مقاله، یافته‌های اصلی را بیان کنید به گونه‌ای که بیانگر برآورده شدن هدف پژوهش باشند. یافته‌ها باید بیانگر دانش‌افزایی مقاله و هم‌افزایی بر ادبیات تحقیق باشند. هر نتیجه‌گیری مفیدی بر اساس یافته‌ها، دلالتی بر بازبینی در یک رویه عملی یا نظری در زمینه موضوع پژوهش دارد.
    • از لحاظ شکلی، مقاله باید شامل چکیده، مقدمه، رهیافت نظری، ادبیات پژوهش، بحث، نتیجه‌گیری و منابع باشد.
    • چکیدهدر 180 الی 250 کلمه، از جمله شامل یافته‌های اصلی، روش پژوهش و کلید واژه باشد.
    • چکیده به دو زبان فارسی و انگلیسی و به گونه‌ای پردازش شود که بیانگر تصویری کوچک از مقاله باشد. در نوشتن چکیده فعل‌های جمله‌ها با زمان گذشته نوشته شود.
    • واژه‌های کلیدی باید تداعی کننده نوآوری و بداعت پژوهش باشند وبین سه الی پنج واژه باشد.
    • نوشتار مقاله باید به فارسی روان و ساده و براساس دستور خط فرهنگستان زبان و ادب فارسی (persianacademy.ir) نوشته شود. رعایت دستور زبان، نگارش صحیح و صریح جملات الزامی است.
    • در حروف‌‎چینی دقت شود بخش‌های مختلف کلمات دو یا چند سیلابی، به ویژه «می» مضارع (مانند «می‌شود») و «ها»ی جمع (مانند «کتاب‌ها») الزاماً بایستی با نیم فاصله از هم جدا شوند. برای اعمال نیم‌فاصله از کلیدهای همزمان کنترل + شیفت +2 (کلید زیر F2 و نه کلید 2 از ماشین حساب) استفاده شود.
    • تعداد کلمات مقاله شامل پانوشت‌ها و منابع،بین 8 الی 10 هزار واژه باشد.
    • ارجاعات و فهرست منابع به صورت درون متنی و طبق شیوه‌نامه ارائه شده توسط APA (انجمن روانشناسی آمریکا) نوشته شوند. یعنی بلافاصله بعد از اسم افراد، سال انتشار اثر و شمارة صفحة آن در داخل پرانتز درج گردد. (در ارجاعات انگلیسی نیز همین­طور). مانند: (ربیعی، 1392: 25)
    • در صورت تعدد منابع از یک نویسنده در یک سال، با افزودن (الف) و (ب) در کنار سال انتشار، مشخص می­شوند. مانند: (عنایت، 1349الف: 14)، (عنایت، 1349ب: 150).
    • منابع مورد استفاده، در پایان مقاله، به ترتیب الفبایی، نام خانوادگی نویسنده تنظیم و درج می­شوند (در منابع انگلیسی نیز همینطور). موارد مذکور به شیوه زیر انجام شود:

    شیوه کتاب:  نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده (سال انتشار)، عنوان کتاب، نام مترجم، تعداد جلدها، شماره چاپ، شهر محل نشر کتاب: نام ناشر.

    شیوه مقاله: نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده (سال انتشار)، «عنوان مقاله در داخل گیومه»، نام مترجم، نام مجله، دوره یا شمارة مجله، شماره صفحات اول و آخر مقاله در مجله.

    شیوه پایان­نامه:  نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده (سال انتشار)، «عنوان پایا­ن­نامه در داخل گیومه»، مقطع و رشته تحصیلی و نام دانشگاه و شهر. 

    شیوه مجموعه مقالات:  نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده (سال انتشار)، «عنوان مقاله در داخل گیومه»،  نام مجموعه مقالات، نام گردآورنده، نام ناشر. شماره­ صفحة اول و آخر مقاله.

    شیوه تارنما یا website:  نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده (تاریخ مطلب)، «عنوان مطلب در داخل گیومه»،  تاریخ دریافت از پایگاه اینترنتی، نام و نشانی پایگاه اینترنتی.

    مانند مثالهای زیر:

    مثال برای کتاب: رمضانی، روح الله (1392)، چارچوبی تحلیلی برای بررسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، ترجمه علیرضا طیب، تهران: نشر نی.

    مثال برای مقاله: دهشیار، حسین (1393)، «ریشه‌های رویارویی آمریکا و روسیه در بحران اوکراین»، فصلنامه سیاست جهانی، سال دوم، شماره 3، صص 190-161.

    مثال برای تارنما:  عباسی، مصطفی (10/11/1390)، «تعدد معنوی در جرایم تعزیری»، تاریخ استخراج: 1/5/1392،  http://mostafaabasi2.blogfa.com/post-11.aspx

    • معادل‌های غیرفارسی، اصطلاحات و توضیحات ضروری که در متن آورده نمی‌شوند، به صورت پانوشت ذکر شوند.در رفرنس‌دهی در درون متن از همان یا Ibid استفاده نکنید بلکه رفرنس‌ها را تکرار کنید.

     

    • مشخصات نویسنده یا نویسندگان شامل نام و نام خانوادگی، سمت و درجه علمی، محل خدمت و آدرس پست الکترونیکی ترجیحاً بر اساس استاندارد موسسه آموزشی نویسنده، به دو زبان فارسی و انگلیسی به چکیده فارسی و انگلیسی اضافه شود. در صورتی که مقاله مستخرج از رساله دکترا یا از پایان نامه کارشناسی ارشد باشد، نام اساتید راهنما و مشاور در پانویس صفحه اول قید خواهد شد. در صورتی که مقاله به صورت مشترک نگاشته شده باشد، ارائه تأییدیه استاد مشاور و یا راهنما مبنی بر مشترک بودن مقاله لازم است.
    • مقاله نباید هم زمان در فرایند ارزیابی توسط مجله یا بنگاه انتشاراتی دیگری بوده یا قبلاً انتشار یافته باشد.
    • مقاله توسط هیئت تحریریه مجله و با همکاری کارشناسان داوری شده و در صورت تأیید طبق سیاست‌های فصلنامه غرب پژوهی منتشر خواهد شد.
    • مجله در رد یا قبول، جرح و تعدیل و ویرایش مقاله‌ها مختار است.
    • فصلنامه از پذیرش مقالاتی که از نظر شکلی و ساختاری با شیوه نامة این مجله همخوانی نداشته باشند، معذور است.
    • مطالب مندرج در فصلنامه الزاماً مبین نظر پژوهشکده غرب شناسی نیست، بنابراین مسئولیت محتوا به عهده نویسندگان است.
    • مقاله باید با استفاده از نرم افزار Word تهیه و از طریق سامانه مجله ارسال شود.