تاثیر ضد ویروسی عصارههای الکلی لیمو، بابونه، موسیر و گل سرخ بر ویروس بیماری نیوکاسل
محورهای موضوعی : میکروبیولوژیسیده الهام رضا توفیقی 1 , مریم ابراهیمیان 2 , پریناز لردی فر 3 , ندا مهر آور 4 , سید منصور سید نژاد 5
1 - گروه زیست شناسی- دانشکده علوم - دانشگاه شهید چمران اهواز
2 - گروه زیست شناسی- دانشکده علوم - دانشگاه شهید چمران اهواز
3 - گروه زیست شناسی-دانشکده علوم- دانشگاه شهید چمران اهواز
4 - گروه زیست شناسی- دانشکده علوم - دانشگاه شهید چمران اهواز
5 - گروه زیست شناسی-دانشکده علوم - دانشگاه شید چمران اهواز
کلید واژه:
چکیده مقاله :
در این مطالعه فعالیت ضدویروسی چهار گیاه لیمو، بابونه، موسیر و گل سرخ روی ویروس بیماری نیوکاسل بررسی شد. بدین منظور عصاره این گیاهان آماده و با ویروس مجاور گردید. EID50 ویروس و ترکیب عصاره- ویروس به طور جداگانه برای هر گیاه با کمک روشReed و Muench محاسبه گردید. برای اندازه گیری توانایی ضدویروسی عصارهها، اختلاف تیتر ویروس شاهد با ویروس مجاور شده با عصاره محاسبه و به صورت درصد مهاری بیان گردید. در این مطالعه لیمو بیشترین خاصیت ضدویروسی را داشت و توانست تا 100 برابر از قدرت ویروس بکاهد. بابونه و موسیر به ترتیب 8/3و 5/40 برابر از قدرت ویروس کاستند اما گل سرخ هیچ اثر ضدویروسی را نشان نداد. به این ترتیب سه گیاه از چهار گیاه مورد آزمایش روی ویروس موثر واقع شدند.