اثر ترکیبات زیست فعالاستخراج شده از سبوس برنج بر عملکرد جسمانی و تندرستی
محورهای موضوعی : دسترسی آزاد
کلید واژه: سبوس برنج, گاما اوریزانول , بتاسیتوسترول, عملکرد جسمانی,
چکیده مقاله :
استفاده ورزشکاران از مکمل های گیاهی برای بهبود عملکرد و افزایش سازگاریهای تمرینی در دهه گذشته به شدت افزایش یافته است. مکمل های گیاهی نه تنها عملکرد ورزشکاران را ارتقاء می دهند، بلکه موجب حفظ سلامتی آنان نیزمی گردند. گیاهان دارویی حاوی درشت و ریز مغذی ها و ترکیبات فیتوشیمایی هستند که مسئول اثرات دارویی آنها می باشند. برنج یکی از پرمصرف ترین غلات بوده که به غیر از مغذی ها حاوی ترکیبات زیست فعال متعدد می باشد که موجب توسعه سلامتی می گردد. شواهد اپیدمیولوژیک نشان می دهد در کشورهایی که برنج زیاد مصرف می نمایند، برخی از بیماری های متابولیک و زمینه ای کمتر است. سبوس برنج محصول جانبی فرایند سفید کردن برنج بوده و حاوی ترکیبات غذای متعدد و مواد فیتوشیمیایی گوناگون مانند گاما اوریزانول و بتاسیتوسترول می باشد. سبوس برنج دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد دیابت، ضد تومور، هیپوکلسترولمی و محافظت کننده عصبی می باشد، لذا در توسعه سلامتی بسیار موثر است. نتایج مطالعات برون تنی و درون تنی(حیوان و انسان) نشان می دهد گاما اوریزانول و بتا سیتوسترول از تخریب و آتروفی توده عضلانی در شرایط چاقی به واسطه مهار التهاب، فشار اکسایشی ، بهبود مسیر سیگنالینگ انسولین مهار مسیر FOXO محافظت نموده و در نتیجه موجب بهبود عملکرد عضلانی می شود. از طرف دیگر گاما اوریزانول به واسطه عبور از سد خونی مغزی دارای اثر نوروپروتکتیو می باشد.از آنجاییکه بیشتر مطالعات موجود در خصوص اثر گذاری ترکیبات زیست فعال سبوس برنج با آزمودنی های حیوانی اجرا شده است، نیاز به مطالعات بیشتری به ویژه در انسان برای تعیین اثر دقیق سبوس برنج و ترکیبات آن وجود دارد.
The use of herbal supplements by athletes to improve performance and increase training adaptations has increased greatly in the last decade. Herbal supplements not only improve the performance of athletes, but also maintain their health. Medicinal plants contain macro and micronutrients and phytochemical compounds that are responsible for their medicinal effects.Rice is one of the most widely consumed grains, which, apart from nutrients, contains many bioactive compounds that promote health. Epidemiological evidence shows that in countries that consume a lot of rice, some metabolic and underlying diseases are less.Rice bran Rice bran is a byproduct of the rice bleaching process and contains many food compounds and various phytochemicals such as gamma oryzanol and beta sitosterol. Rice bran has antioxidant, anti-diabetic, anti-tumor, hypocholesterolemic and neuroprotective properties, so it is very effective in health development.The results of in vitro and in vivo studies (animal and human) show that gamma oryzanol and beta-sitosterol protect against the destruction and atrophy of muscle mass in obesity by inhibiting inflammation, oxidative stress, improving the insulin signaling pathway, inhibiting the FOXO pathway, and thus causing Improves muscle function.On the other hand, gamma oryzanol has a neuroprotective effect by crossing the blood-brain barrier. Since most of the existing studies on the effects of rice bran bioactive compounds have been conducted with animal subjects, more studies are needed, especially in humans, to determine There is a precise effect of rice bran and its compounds.