شرایط پذیرش مجله
- مقاله ای برای چاپ پذیرفته می شود که متن آن در هیچ مجله و نشریه دیگری منتشر و یا همزمان برای چاپ ارسال نشده باشد.
- مسئولیت مطالب مندرج در مقاله به عهده مسئول مکاتبه مقاله میباشد.
- هیئت تحریریه با توجه به نظر داوران محترم حق رد قبول و یا ویرایش مقاله را دارد.
- برگ مشخصات مقاله شامل نام خانوادگی و نام نگارنده یا نگارندگان مقاله، مرتبه علمی، محل خدمت و نشانی آنها به هر دو زبان فارسی و انگلیسی به همراه شماره تلفن به ویژه تلفن همراه و آدرس پست الکترونیکی نویسنده مسئول مقاله در یک فایل جداگانه Word به دفتر مجله ارسال شود و در انتهای برگ مشخصات مقاله حتما ذکر شود که مقاله در هیچ مجلهای چاپ نشده و در حال داوری برای چاپ نیز نمیباشد.
راهنمای تدوین و نگارش مقاله
- مقاله در کاغذ A4 و حداکثر در 15 صفحه به صورت تک ستونی با فاصله سطور 1Lines و حاشیه 2.5 سانتی متر از هر طرف و تورفتگی به فاصله 7 حرف در شروع پاراگرافها، تهیه گردد. همچنین لازم است جدولها و شکلها نیز در آخر مقاله ضمیمه شده و از قرار دادن آنها در متن مقاله خودداری شود.
- روش ارسال مقاله به وسیله ثبت نام در وبگاه مجله میباشد که فایل مقاله که جدولها و شکلها در آخر آن قرار داده شده است و توسط نرم افزارMicrosoft word 2003 (تحت ویندوز xp) تایپ شده است، به صورت الکترونیکی ارائه میشود. ارسال فایل مقاله با سایر فرمت ها مانند PDF قابل پذیرش نمیباشد.
- مقاله با قلم Nazanin تهیه شده و به دفتر مجله ارسال گردد.
- عنوان مقاله: 14Titr(Bold)
- عنوان قسمتهای فرعی داخل مقاله: 12Titr(Bold)
- متن مقاله: 12 معمولی
- عنوان جدولها و شکلها: 11Titr(Bold)
- عنوان جدولها در بالا و عنوان شکلها در زیر آنها بدون استفاده از پرانتز و بعد از شماره مسلسل و خط تیره نوشته شده و به نقطه ختم گردند.
- به جای به کار بردن عنوان هایی مانند نمودار، تصویر، عکس، نقشه و . . . بطور کلی از عنوان شکل استفاده شود. اعداد داخل جدولها فارسی و اعداد روی شکلها لاتین باشند.
- در شکلها نام متغیرها و مقیاس آنها در هر 2 محور افقی و عمودی قید گردد. کلیه واحدهای به کار رفته در شکلها و جدولها در سیستم متریک ارائه شوند.
- جدولها بدون استفاده از خطهای عمودی رسم شده و خطهای افقی نیز فقط برای جدا کردن عنوانها – سرتیترها و سایر موارد ضروری به کار روند.
- اسامی علمی با حروف ایتالیک نوشته شود. اسامی علمی در عنوان و چکیده بدون نام مصنف ولی در متن مقاله، آنجا که برای اولین بار می آید با مصنف نوشته شود. نام علمی در صورت تکرار بدون مصنف و نام جنس با حرف اول آن (حرف بزرگ) و یک نقطه نوشته می شود. بدیهی است نام مصنف طبق قواعد مربوط خلاصه نوشته می شود.
- در متن فارسی هنگام ارجاع مطلبی, نام نگارنده خارج از پرانتز قرار می گیرد, مانند: ..........در این مورد ارشاد (1356) نوشته است........ در مورد منابع غیر فارسی, برای بار اول نام نگارنده با حروف فارسی شکسته همراه با حروف انگلیسی داخل پرانتز درج شود. مثال:...................... پتراک (Petrak 1953) معتقد است......................... و برای دفعات بعدی فقط با حروف فارسی شکسته درج شود. مثال: ........ نظریه پتراک (1953) نیز این نتیجه را تایید می کند.... چنانچه منابعی که در متن مقاله به آنها اشاره می شود, دو نگارنده داشته باشند, اسامی هر دو نگارنده ذکر می شود. (در منابع غیر فارسی بین دو اسم “and” گذاشته شود. مانند Wu and Lee 2000 ) و چنانچه بیش از دو نگارنده داشته باشند فقط نام نگارنده اول با ذکر عبارت " و همکاران (et al.) درج شود ولی در فهرست منابع مورد استفاده نام کلیه نگارندگان منظور گردد. در صورتی که منبع مورد استفاده در پایان جمله و در داخل پرانتز آورده شود، نام خانوادگی نویسندگان بر حسب سال انتشار منبع نوشته شود. تمام منابع مندرج در متن باید در بخش منابع درج شوند.
خواهشمند است در قسمت منابع تمامی منابع فارسی با حروف انگلیسی درج گردد.
- برگ مشخصات مقاله شامل نام خانوادگی و نام نگارنده یا نگارندگان مقاله، مرتبه علمی، محل خدمت و نشانی آنها به هر دو زبان فارسی و انگلیسی به همراه شماره تلفن به ویژه تلفن همراه و آدرس پست الکترونیکی نویسنده مسئول مقاله در یک فایل جداگانه Word به دفتر مجله ارسال شود. در زیر عنوان مقاله از آوردن اسامی و مشخصات نگارندگان خودداری گردد.
ترتیب بخش های مختلف مقاله و روش تدوین آنها :
عنوان مقاله: به صورت خلاصه روان و گویای محتوی مقاله بوده و حداکثر در 25 کلمه تنظیم شود.
چکیده فارسی: در یک پاراگراف تهیه شده و مجموعهای فشرده و گویا از مقاله با تاکید بر هدفها، روشها، نتایج پژوهش و جمع بندی است که حداکثر در 250 واژه تنظیم شود.
واژه های کلیدی: حداکثر در 7 کلمه بلافاصله بعد از چکیده فارسی و انگلیسی نوشته شوند.
مقدمه: شامل طرح موضوع پژوهش، سوابق کار و مرور منابع علمی مرتبط با موضوع پژوهش بوده و در آخر آن هدف از پژوهش عنوان شود.
مواد و روشها: باید به طور گویا در برگیرنده روش انجام تحقیق مورد نظر باشد.
نتایج و بحث: مشتمل بر یافتههای حاصل از پژوهش به صورت متن، جدول و شکل و بحث مستدل میباشد. شکلها و جدولها نباید همزمان دارای اطلاعات تکراری باشند. از شرح جزئیات جدولها و شکلها نیز خودداری شده و فقط به آوردن نکات مهم آنها اکتفا گردد. قسمت نتایج و بحث را میتوان به حالت توام و یا جداگانه تدوین کرد، ولی در صورت جدا کردن این دو بخش، بحث نباید تکرار مجدد نتایج باشد بلکه کلیات، مفاهیم و تحلیل نتایج ارایه شود.
نتیجه گیری و پیشنهادات: در صورت تمایل نگارندگان، مقاله میتواند دارای یک نتیجه گیری کلی و پیشنهادات در حداکثر 2 تا 3 پاراگرف باشد.
سپاسگزاری: در صورت لزوم می توان از همکاری و مساعدت اشخاص حقیقی و حقوقی در انجام پژوهش سپاسگذاری نمود.
منابع: خواهشمند است در قسمت منابع، تمامی منابع (از جمله منابع فارسی) با حروف انگلیسی درج گردیده و به ترتیب حروف الفبا مرتب شوند. در کلیه منابع ابتدا نام خانوادگی و سپس حرف اول نام کوچک نویسندگان آورده شود. در یک منبع اسامی نویسندگان تا نفر ماقبل آخر توسط ویرگول و نفر آخر توسط حرف “and” از هم جدا شود. در بخش منابع اسامی کلیه نویسندگان هر منبع بدون ذکر عبارت “et al.” درج گردد. در صورتی که از یک نویسنده چند منبع مورد استفاده قرار گیرد ابتدا مقالههای منفرد بر اساس سال انتشار از قدیم به جدید و سپس مقالههای مشترک به ترتیب نام نویسندگان بعدی بر حسب حروف الفبا درج میشوند. اگر دو یا چند منبع از نویسندگان یکسانی برخوردار باشند این منابع بر حسب سال انتشار از قدیم به جدید تنظیم می شوند و در صورت مشابه بودن سال انتشار منابع مذکور با قرار دادن حروف a، b، c و ... در مقابل سال در منابع خارجی از هم متمایز گردند. سال انتشار بلافاصله بعد از نام خانوادگی و نام نویسندگان ذکر گردیده و بعد از آن نقطه درج شود. از جزوه درسی نمیتوان به عنوان منبع استفاده کرد و تنها به کتابها- پایان نامهها، مقالههای چاپ شده در مجلهها یا همایشهای مختلف، و وبگاههای معتبر اینترنتی میتوان استفاده نمود. عنوان مجلههایی که مقاله در آنها منتشر شده است به صورت کامل نوشته شود.
نمونه هایی از نحوه نوشتن منابع
Journal article |
Author AA, Author BB and Author CC. Year. Article title. Journal Title Volume: pages. |
Manuchehrri A and Shirzadi, GH. 1967. Gray rot of onion. Iranian Journal of Plant Pathology 4: 24–32. |
|
Book |
Author AA, Author BB and Author CC. Year. Title of book. Edition. Place of publication: Publisher. XX p. |
Alexopoulos CJ, Mims CW and Blackwell M. 1996. Introductory Mycology. 4th ed. London: John Wiley & Sons, Inc. 868 p. |
|
Book chapter |
Author AA, Author BB and Author CC. Year. Title of chapter. pp. XX, In AA Author, BB Author and CC Author (eds). Title of book. Place of publication: Publisher. |
Hesseltine CW and Ellis JJ. 1973. Mucorales. pp. 187-217, In GC Ainsworth, KK Sparrow and AF Sussman (eds). The Fungi, Vol. B. New York: Academic Press. |
|
Internet document |
Author. Title of document [Internet]. Date of publication. Place (State): Publisher; [cited Year Mon date]. Available from: URL |
APSnet: plant pathology online [Internet]. c1994–2005. St Paul (MN): American Phytopathological Association; [cited 2005 Jun 20]. Available from: http://www.apsnet.org/ |
|
Thesis |
Author AA. Year. Title of thesis [degree and type of thesis]. [Place of publication]: Name of University. |
Lutz M. 2009. American nervousness and the economy of cultural change [PhD]. [Stanford (CA)]: Stanford University. |
|
Conference paper |
Author AA, Author BB and Author CC. Year. Title of paper. Paper presented at: Title of conference. Number and name of conference; date; Place. |
Pourjam E, Kheiri A, Gerart E and Alizadeh A. 1998. Aprotides guidetti and Hirschmanniella anchoryzae two new records for Iran. Paper presented at: 13th Iranian Plant Protection Congress; 23-27 August; Karaj, Iran. |
همچنین فونت منابع Times New Roman11 میباشد.
چکیده انگلیسی: در آخر مقاله باید ترجمه چکیده فارسی مقاله نیز با قلم Times New Roman 12 همراه با Key words تهیه شود. در صورت تهیه مقاله به زبان انگلیسی، در انتهای مقاله چکیده فارسی تهیه گردد.