مروری بر علف کش های زیستی
رحمان خاکزاد 1 , رسول لقمان پور زرینی 2
1 - مربی، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران
2 - دانشیار، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران
کلید واژه: عصارههای گیاهی, قارچ ها, باکتری ها, اسانس ها, ویروس ها,
چکیده مقاله :
افزایش روز افزون جمعیت و مسئله جهانی امنیت غذایی، تولید محصولات کشاورزی را به استفاده از رویکردهای متعدد برای غلبه بر علف های هرز سوق داده است؛ عواملی که می توانند بهره وری محصول زراعی را تا 70 درصد کاهش دهند. علفکشهای شیمیایی و روشهای مکانیکی و زیستی از یک سو بر مشکل علفهای هرز غلبه کرده، اما از سوی دیگر محیط زیست را تخریب کرده و اثرات مخربی بر سلامت انسان گذاشته اند. علفکشهای زیستی عوامل کنترل بیولوژیکی هستند که با روشهای مشابه با علفکشهای شیمیایی برای کنترل علفهای هرز به کار می روند. از میان مجموعهای از علفکشهای زیستی موجود، به نظر میرسد موفقترین محصولات علفکشهای قارچی با حداقل 16 محصول برای استفاده تجاری در سطح جهانی باشند. طی چند دهه گذشته، علفکشهای زیستی حاصل از باکتریها و عصارههای گیاهی (مانند آللوکمیکال ها و اسانسها) همراه با ویروسها، موفقیت چشمگیری در کنترل علفهای هرز مختلف نشان دادهاند. علی رغم این روند دلگرم کننده، همچنان نیاز به تحقیقات مداوم بر روی این ترکیبات است تا در دراز مدت نتایج مقرون به صرفه و موفقیت آمیزی حاصل شود. این بررسی اهمیت و تأثیرات علفکشهای زیستی را با شرح محدودیتهای آنها در تولید و کاربرد، توضیح خواهد داد.
The ever increasing population and global issue for food security have led us to use multiple approaches to overcome the weed problems that can reduce the crop productivity up to 70%. Chemical herbicides and mechanical and other biological approaches have overcome weed problem on one hand but also destroy the environment and caused some human health impacts on the other hand. Bioherbicides are biological control agents applied in similar ways to chemical herbicides to control weeds. Of the array of bioherbicides currently available, the most successful products appear to be sourced from fungi (mycoherbicides), with at least 16 products being developed for commercial use globally. Over the last few decades, bioherbicides sourced from bacteria and plant extracts (such as allelochemicals and essential oils), together with viruses, have also shown marked success in controlling various weeds. Despite this encouraging trend, ongoing research is still required for these compounds to be economically viable and successful in the long term. This review will explain the importance and impacts of the bioherbicides by elaborating the constraints which this approach is facing in its production and application.
_||_